branki* -> RE: Prestanak dojenja (24.12.2020 12:54:35)
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Najpre da se ogradim od toga da sam protivnik dojenja zbog ovog sto cu ispod pisati. Imam dug staz u dojenju i moja deca nisu probala formulu, sem u porodilistu par puta. J ce sad 21 mesec i sisa uvece pred spavanje i nocu po par puta. Problem je sto misim da psihicki skrecem. Ruzno ce zvucati, ali uzasno mi smeta kad krene da mi zavlaci ruke u majicu, prosto ne mogu da izdrzim da me pipne. Onda nocu kad vuce na prazno, stvara mi uzasan nemir, razdrazljivost, nekad i bes. Uvek sam uzivala u dojenju, ali vec neko vreme osecam da se bas mucim. ovo je identicno bilo kod mene i cerke,isto skroz.mi smo prekinule oko nove godine,a ona je u januaru napunila 2 godine.misila sam da necemo nikad uspeti.nisam ni pokusavala,mrzelo me,nisam imala snage...ona je isla u vrtic,kad dodje,cim udjemo u predsoblje,on meni,kao fil sto kazes,ruke u edra i vice -mama,sisicu...ja je dojim tu ,odmah,i tako na sisi nosim u njenu sobu..bas mi je vise postao stres.ona se i nocu budila vise uta,malo malo,pa se meskolji,ja joj tutnem sisu i ona tako spava. kako smo prekinuli...muz je ucestvovao,ja sama ko zna kad bih prelomia.jedne noci,kaze on da ce da spava sa njom u sobi,ja spavam u drugoj i d se ne pojavljujem.vise puta u toku noci ,ona se budi,ja je cujem,mm je nosa,nosa i tako 3 ,4 noci,ne vise i poce ona da spaca,zaboravi na sisu,meni grudi normalno splasle,nisam nikakav problem imala. sad bih opet odradila isto sve. nije mi bio plan,ja inace imam male grudi i nisam ni zamisljala da cu dojiti toliko,sina nisam dojila iz vise razloga.ne bih nikad menjaala dojenje,nikad.zaista mi je postao stres i telo je i prepoznalo vise to i cerka je bila zrela i smatram da smo prosli svi izuzetno jednostavno,bez nekog napora.
|
|
|
|