RE: prestanak dojenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

opcinjena -> RE: prestanak dojenja (30.12.2012 2:48:26)

posto nisam dugo dojila imala sam problem sa prekidanjam, hteli su jos da sisaju,iako mleka nije bilo. sve nekako na silu i uz dohranu.

jelenica011 -> RE: prestanak dojenja (30.12.2012 13:38:15)

IZVORNA PORUKA: opcinjena

posto nisam dugo dojila imala sam problem sa prekidanjam, hteli su jos da sisaju,iako mleka nije bilo. sve nekako na silu i uz dohranu.

takodje, morala da spavam u posebnoj sobi, jadnicak

magnetic -> RE: prestanak dojenja (3.1.2013 13:54:01)

Jutros sam odlucila da je dosta dojenja.Ovo kod nas vec nema smisla,budi se i 10 puta u toku noci i trazi sisu.Muka me hvata cim pomislim sta ce biti nocas,ali se nadam da cu uspeti.....

lesica -> RE: prestanak dojenja (3.1.2013 13:54:59)

Magnetic,držim fige da uspeš što pre,i sa što manje stresa!

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (3.1.2013 14:02:25)

magnetic, i ja navijam da sto bezbolnije prodje odvikavanje. samo treba da budes sigurna da je to ono sto zelis i lako cete se odvojiti od sike, imas sto i jedan nacin, pa biraj [sm=smiley1.gif] drzim ti fige!

magnetic -> RE: prestanak dojenja (3.1.2013 22:14:15)

Evo prvi dan je dobro prosao.Ceo dan nismo sisali,ali je doslo vreme spavanju za koje sam znala da ce biti veci problem.Medjutim,bar sam otkrila koje joj se mleko svidja i iz koje flasice hoce da pije(jer je nikad nije koristila).Adaptirano i obicno je odbila,pa sam poslala muza po ono bez laktoze,a iz usta joj curi mleko dok pije iz flasice, pa smo i sa tim imali problema,kad ne zna da pije iz nje.Popila je 180 ml....super,ali nikako san na oci bez sike.I tako posle sat vremena plakanja,dala sam joj da sisa i zasplala je.

Ajd,nisam bila bas cvrsta kao sto sam mislila,ali ni ovo nije lose.Mislim da ce to ici bolje kada se navikne na flasicu i nauci redovno piti iz nje.

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 8:51:21)

magnetic, oce sigurno! samo treba da se navikne. i na flasicu i na drugi ukus mleka. ni moja gala nije htela nijedno mleko dok je sisala. probaj s kozjim. gala je njega od prvog gutljaja zavolela, kazu da najvise lici na majcino. ja bih probala nekoliko dana na flasicu da joj dajem svoje izmuzeno (se izmlazas?) da se malo navikne na cuclu i flasicu, a posle smao zamenis mleko. bice to dobro sve![sm=smiley1.gif]

magnetic -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 10:47:25)

Da,i ja mislim da ce odvikavanje brzo ici samo dok se navikne na flasicu.Ne izmuzavam se,mislim da joj se svidja ovo mleko bez laktoze,pa kad definitivno ostavi siku polako cu preci na domace.

Inace u toku noci se probudila 3 puta za sisanje,sto je super,obzirom da smo se budili milion puta inace.Pomisljam da je bilo jako malo mleka ranije u toku noci,pa se zato tako cesto budila,a sada su dojke bile prepune celu noc,jer je preko dana nisam dojila,a i popila je flasicu mleka pre sisanja.Videcemo kako ce proci sledeca noc

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 10:56:12)

moja gala je prestala nocu da se budi kad je pocela da pije iz flasice pre spavanja. kontam da je sitije. a i kad skonta da nece nocu dobiti sisu, posle prestane i da trazi.

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 14:44:18)

Mi vec mesec dna ane sidsamo preko dana, mozda joj ponudim jednom dnevno. U toku dana 2x pije mleko na flasicu, ne uspavljujemo se vise sikom, ali se nocu i dalje budi?[sm=zmeden.gif] i tada moram da joj dam dam malo sisa... budi se od 2x - 5x
ne znam kada cemo i kako cemo to izbaciti[sm=zmeden.gif]

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 15:23:11)

hm, a jesi li probala nosanje nocu? izdrzis nekoliko dana, a posle nece ni traziti. a drugo, postoje prosto deca koja se, iako ne sisaju, bude do nekog perioda nekoliko puta nocu. dakle, ne traze sisu, prosto tako spavaju. najcesce cujem da je 21 mesec prekretnica. postoji neki zapis o tome, ako nadjem o tome vise, stavljam.

Olga75 -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 15:25:50)

UM , mozda bi trebalo par dana da je neko drugi nocu obilazi kad se probudi
ja nisam imala problema kod prestanka
ali iskustvo moje mame : odvela je brata kod svoje mame na par dana , kako im je bilo to samo oni znaju ali je tako prekinula [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 15:29:38)

Ma sve smo probali, ali ona nece ni da je mm nosi, place kao luda, mozda je neka faza, ne znam...samo hoce sisu , malo povuce i nastavi da spava. vec me je izmorilo to budjenje , ne mogu vise da izdrzim....

cockic -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 15:37:35)

a da joj mesto sike ponydis kravlje moj petar ga nije voleo pio ga je kratko pa prestao ja sam my nocy davala kravicy ony maly na slamcicy jednom nocy i tako nekih 15 dana i prestao je mleko skroz i poceo vody ali ne tako cesto kao sto je sikio.mozda jednom y toky nocy sad vec nijednom.a prestao je sa 14 meseci mada ja sam ga davala i mami na par veceri da bi se odvikao od sike za noc.

i kad prestanes da je dojis ona ce se nocy byditi neko vereme nekih 7-10 dana bar nesto da popije,iz tog iskystva leni sam sve ykinyla sa 8 meseci i nocy nista nepije retko kad vody legne oko 19-20h i spava do nekih 5-6 i tad joj dam mleko [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]i onda nastavi do nekih 7-8h.

cockic -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 15:42:08)

ili bolje resenje pysti je da place neki dan kao ovo sto smo radili da ih naycimo sami da se ypajajy mora malo da placy pa onda prestany i ne byde se.ja sam tako leny i odvikla od nocnog sikanja.bydila se cesto i ja reko nema sanse vise i sve ykinem i nocy nista nisam davala i tako plakala neko vreme nocy kad se probydi nisam je yzimala i prestala i sad spava nocy bez bydjenja mozda neki pyt zakenka ali retko.

Shishica -> RE: prestanak dojenja (4.1.2013 15:49:13)

Unina mama moja je devojcica do oko 21. meseca sisala. Tu je bio kraj. Mislim da sam oko mesec dana odvajala..prvo ukinula ono sisanje ujutru pa ono nocu pa na kraju i to uvece.. kako ukines jedno lakse je sledece, a pustis malo neka se buni, kenjka i place.

To dugo sisanje pola zdravlja mi oduzelo i zivaca.

maja27 -> RE: prestanak dojenja (9.1.2013 12:45:05)

Dobar dan drage!!!

Ja ne znam kako da prekinem dojenje!! Jos malo puni dve godine i stvarno je dosta. Ali najveci problem sto sam ja postala toliko osetljiva kada mi pipne dojku a kamoli kada pocne da sisa, uzasno mi smeta. Budem toliko besna i nervozna da ne znam sta cu! Sisa samo kada se uspavljuje, i nocu naravno kada se budi....

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (9.1.2013 13:11:54)

majo, posto ce vec skoro dve godine, onda razume sve sto joj kazes. probaj pricom o tome kako se sisa pokvarila i nema vise mleka. namazi sisu necim sto bas ne voli da jede i ponudi joj pre nego sto joj se prispava, da bas ne bude kenjkava, nego da moze da komunicira. dakle, ti nudi, ne kad trazi i tako par puta da ukapira kako to nije vise ono sto ona voli. kod nas je bas upalilo. a cak nije ni probala cili sos sa sise, samo je pomirisala. nije joj se dopalo kako izgleda. a nocu ju je nekoliko dana muz uspavljivao, ali je brzo pocela da spava celu noc , cim je prestala da sisa. zelim ti brzo i srecno odvikavanje!

magnetic -> RE: prestanak dojenja (9.1.2013 13:45:34)

Mi vise uopste ne sisamo preko dana,ali uspavljivanje i budjenje nocu je ostalo(isto kao kod Unine mame).Hronicno sam neispavana,umorna,zaboravljam od umora,nervozna sam zbog umora.Sada sam odlucila da to prekinem tako sto cu joj pokusati zgaditi siku.Pocecu sa limunom,pa ako ne upali idem na senf i tako nesto.Ljuta paprika mi je bas okrutna,pa se nadam da necemo stici i do nje,ali ovo do rodjendana mora prestati.....to mi je cilj.

mlada_mama -> RE: prestanak dojenja (9.1.2013 19:13:12)

imam jedan problem, prestaje mi mlijeko. Prva 2 mjeseca je to bilo sve super, cak ga je bilo previse, stalno mi je islo samo, a sad... skoro pa prazna, ona uzme i vuce, i nakon 5minuta pocne da place, da se grci, nema... ne znam kako da vratim, i zasto se to desava, ponudila sam joj bebelac1 ali 6 dana je imala zatvor od njega, uzela sam hipp1 ali ga nece uopste, cak ni kad je gladna... nzm sta da radim... toliko mi tesko pada da bi najjradije vristala...

nina26 -> RE: prestanak dojenja (9.1.2013 19:19:39)

MM, ne znam zasto se to desava,ali probaj da povecas unos tecnosti. ima tema ovde kako da povecamo kolicinu mleka.

magnetic -> RE: prestanak dojenja (9.1.2013 22:22:29)

Meni su pomogle fitolat tablete kada sam pocela ''presusivati''.

pocahontas -> RE: prestanak dojenja (10.1.2013 8:21:20)

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

imam jedan problem, prestaje mi mlijeko. Prva 2 mjeseca je to bilo sve super, cak ga je bilo previse, stalno mi je islo samo, a sad... skoro pa prazna, ona uzme i vuce, i nakon 5minuta pocne da place, da se grci, nema... ne znam kako da vratim, i zasto se to desava, ponudila sam joj bebelac1 ali 6 dana je imala zatvor od njega, uzela sam hipp1 ali ga nece uopste, cak ni kad je gladna... nzm sta da radim... toliko mi tesko pada da bi najjradije vristala...

meni se takodje mleko smanjilo kad je bebana imala malo vise od 2 meseca, pisala sam u temi o povecanju kolicine mleka i u temi o bljuckanju, samo se nemoj sekirati, iscitaj temu, pomoci ce ti sigurno, ima dobrih saveta i probaj da ne dajes dohranu.
bice sve ok [sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: prestanak dojenja (10.1.2013 8:26:58)

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Jesi imala neki stres u zadnje vreme?

Makica99 -> RE: prestanak dojenja (10.1.2013 11:33:18)

Majo, kazi joj da te boli sika jer te ujela kuca, drzi se za nju kao da te bas boli. Trazi od nje da pomazi i pricaj kako je kuca nevaljala. Ovo je super uspelo mojoj rodjaki sa jos mladjim detetom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>