Anoniman -> RE: prestanak dojenja (24.9.2012 13:27:35)
|
nemam visak mleka, jer sam ja postepeno prestala sa dojenjem. imale smo mesecima 4 podoja, dva preko dana za uspavljivanje, pred spavanje i ranojutarnji. onda sam prvo nedelju dve izbacivala jedan dnevni, pa drugi.. pa onda ranojutranji, dok nije ostao samo onaj pred spavanje. zapravo, nije da sam ja htela da bude tako, prosto se samo namestilo.. najpre sam resila da se nece preko dana uspavljivati sisanjem, jer me je koristila kao lazu, pa sam je ljuljala.. i nisam planirala jos da prestajem. medjutim, onda je ona pocela sama da izbacuje ranojutarnji, nekada se probudi da sisa, nekada preskoci, nekada lepo sisa, nekada samo par minuta i zaspi. i to mi je bio znak da joj to nije potrebno. ni sada ne pije mleko u to doba, samo uvece pred spavanje, pa odmah ujutru dorucak. u isto vreme smo po savetu pedijatra kupili hipoalergeno mleko, da probamo, pa ga je jela u kasama.. i ja prelomila, rekoh ajde da joj ukinem i taj jedan podoj pred spavanje, pa da i ja malo odmorim. znaci, prestanam je bio bas postepen, pa se nadam da nece biti nikakvih problema. jos sam bas jaaako smanjila kolicinu tecnosti, pila sam prvih dana bukvalno 2 case vode za citav dan. samo me je zanimalo sta cu sa tim mlekom i kada ce prestati.. znaci, sve je ok, sada mi je lakse! [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|