|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prestanak dojenja
1.11.2011 0:36:17   
kliklik
Ja planiram da pocnem s postepenim odbijanjem. Trenutno imamo sledeci raspored - oko 6 ujutru, oko 9, 3 popodne i 9 uvece, i naravno nocu kad god se probudi, u najboljem slucaju oko 2-3, u najgorem na svakih sat- dva.
Sad, planiram ovih dana da izbacim taj oko 3 popodne, pa onda za par nedelja i taj oko 9 ujutru, da s tim zavrsimo dok ne pocnem da radim. Jedino, nekad je uspavljujem po sat ipo, za dnevno spavanje, a ovako se uspava za pet minuta, pa mi je malo frka, ustvari mnogo.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 601
6.11.2011 18:50:28   
bratzz
Posto sam definitivno dolucila da prestanem da dojim, cvrsto sam uvezala grudi pelenom ali ipak osecam cvorice pa me interesuje kolikoputa dnevno bi trebalo da se izmlazam a da ne pospesujem proizvodnju mleka?
Posto sam citala negde na forumu da treba izlazati malo tek da prestane pritisaku grudima ali ja imam utisak da to sto ostane u grudima napravi grudvice i plus sto nadodje jos mleka pa imam jako neprijatan osecaj i imam jakuzelju da dam detetu da se posteno nasisa.

< Poruku je uredio bratzz -- 6.11.2011 18:54:13 >

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 602
6.11.2011 21:46:38   
Brana
Izmuzaj samo onoliko koliko da ti popusti pritisak u grudima,i dok ti grudi malo ne omeksaju,kada odlucis da prekines,nema vise sisanja,znaci to je kraj...I stavljaj hladne obloge(pola alkohola,pola vode),i pij chymoral forte,on je odlican za razbijanje cvorica(nije antibiotik)...Moj savet ti je isto da ne uvezujes grudi, jer mleko mora postepeno da staje,a to vezivanje ce ti zaustaviti mleko,ali nece razbiti cvorice,to jedino moze da nestane masiranjem i izmuzavanjem...Srecnouser posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 603
6.11.2011 22:11:04   
bratzz
Brano hvala na savetu user posted image
Nisam ni planirala da joj dajem vise da sisa.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 604
7.11.2011 8:31:39   
Tea2
Svratim u ovu temu ponekad...Jos uvek me grize savest sto sam starije dete odbila od dojke iako sam imala puno mleka,imao je skoro godinu dana i cinilo mi se da je vreme da prestanemo i da ce poceti bolje da jede obicnu hranu.Apetit se ,naravno ,nije pojacao.Probala sam sa prirodnim zaustavljanjem mleka.Posle nedelju dana sam dobila temperaturu,tako da se i toga bojim.Koliko su stetni lekovi za zaustavljanje laktacije?I sada imam puno mleka,bebana uziva u sisanju...Kada cemo prestati,svi me pitaju..a ja...nisam nacisto sa tim...

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 605
7.11.2011 10:03:37   
bratzz
E sad kad bi mi neko objasnio kako je najbolje masirati cvorove?
Da li je najbolje razbiti ih skroza a to bi u mom slucaju znacilo potpuno izmlazanje jer su mi dojke kompletno u cvorovima.
Sme li se jedan cvor razbijati postepeno po nekoliko dana?
Posle koliko vremna cvorovi postaju opasni po zdravlje(koliko im treba da se upale i ne daj boze zagnoje)?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 606
7.11.2011 10:04:34   
Olga75
treba cvorove razbijati , mastitis se vrlo brzo razvije user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 607
7.11.2011 10:08:22   
*Alexx*
Moraš razbiti čvorove odmah, i to komplet. Grudi moraju da ti budu skroz meke, inače ti ne gine mastitis.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 608
7.11.2011 10:22:36   
bratzz
Ali dok masiram cvorove meni se izmlaza mleko pa sebojim da se nenastavi proizvodnja jer Milici vise ne dam da sisa pa hocu da smanjim kolicinu tako da se izmlazam na nekih sat vremena po malo ali na taj nacin necu uspeti da razbijem cvorove i skroz sam zbunjena user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 609
7.11.2011 10:24:28   
Olga75
samo ti razbij cvorove , kad grudi budu meke izmlazaces samo da smanjis tezinu

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 610
7.11.2011 10:26:03   
*Alexx*
Pa znaš kako bih ja - prvo bih razbila čvorove. Onda bih izmlazala onoliko koliko je potrebno da omekšaju - dakle, ne do kraja, već samo malo. I tako postepeno.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 611
7.11.2011 11:13:30   
Crvenkapa85
nemoj da se zezas sa cvorovima nikako,cedi dok ti oci ne ispadnu,ja sam dva puta zapatila sa mastitisom...i ne mozes da tretiras jedan cvor nedelju dana....

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 612
8.11.2011 23:04:51   
kliklik
A da li se cvorovi stvaraju svakako ili samo ako se naglo prekida? Ja sad ukidam dnevno sisanje oko 2-3 popodne, ostace jutarnje i ono pred spavanje i nocno. Onda sledece planiram to jutarnje da izbacim, pa da ostane samo pred spavanje i nocno, pa onda cu i to pred spavanje da izbacim, pa se nadam da ce sama odustati od tog nocnog. Nadam se i da necu morati da se izmlazam, jer nikako nisam uspevala na pocetku, ni rucno ni s pumpicom.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 613
8.11.2011 23:44:56   
bratzz
Ja sam na kraju otisla kod doktora i dao mi je tablete zaprestanak dojenja. Kad malo dodjem sebi napisacu zbog cega sam tako odlucila.
Moram da kazem da je sve ovo oko prestanka jako stresno za mene.

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 614
18.11.2011 14:35:20   
kliklik
Taman je lepo prihvatila ad, i par dana nije sisala preko dana, i sad se razbolela i nece nista ni da jede ni da pije, pa samo sisa. Dajem joj kad god hoce da ne bi dehidrirala. Sad kad ozdravi sve ispocetka.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 615
20.11.2011 13:09:37   
Mivica
Mislim da je kraj user posted image .
Sinoć po prvi put nije sisao nikako. Već nekoliko večeri popije flašicu mleka posle kupanja jer ja gotovo uopšte više nemam mleka, a onda se uspava sisanjem-uglavnom vuče u prazno, ali on baš uživa, pa mu nisam ni branila. Međutim, stvarno više nema svrhe, pošto nema šta da izvuče, a mene posle samo bole bradavice. Jutros se pomalo zanimao sisanjem dok smo čekali da se ugreje mleko, a flašici se obradovaooo user posted image . Ne znam ni da li mu nudim ikako više, s obzirom da je sasvim lepo prihvatio flašicu u prvom pokušaju.
Za 4 dana puni 11 meseci, bilo bi lepo da je mogao još da siki, ali i ovim sam zadovoljna.

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 616
20.11.2011 13:28:22   
Olga75
Mivice , super ste dugo sikili a sad kako je bilo kod nas
uspavala se na siki i sutradan ona nije trazila ja nisam nudila i to je bio kraj user posted image
i mislim da je meni mnogo teze palo nego njoj

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 617
20.11.2011 13:38:11   
Mivica
U pravu si, Olga, ne drami on nego ja user posted image .
Njemu je oduvek bilo bitno da se dooobro najede, ambalaža mu je poslednja briga.
uopšte ne traži da sisa kako sam ja mislila da ću proći, čitajući iskustva po forumu.
E sad, nadam se da neću imati problema što se tiče ovih nekoliko kapi mleka koje su mi preostale, s obzirom da ja nikad nisam imala čvorove, ni u danima najvećeg naleta mleka, a nisam se nešto posebno izmlazala.

"Zeko, zeko, zeko...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 618
28.11.2011 16:19:42   
krixtina
eto mene na ovoj temi.Danas je 3.dan da ne dojim mog malog sisovisnika.On u zadnje vreme preko dana uopste nije trazio da siki,al zato od20 do ujutru do8 to je bilo ludilo,samo bi da visi na meni,ni da se mrdnem od njega,kad mu ne dam on vristi iz sveg glasa,baca se nazad,haos pravi.prekjuce ja se lepo namazala sa gorkim ekstraktom od kaktusa za odvikavanje od grickanja noktiju,rekla mu da se mleko pokvario,on probao pa se iznenadio i od tada samo trazi da pogleda,kaze fuj i povuce dole moju majicu. Ja pijem caj od nane i spavam sa persunom u grudnjaku.

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 619
28.11.2011 21:51:27   
Mivica
Pre 4 dana smo prekinuli sa dojenjem. Poslednjih dana sam mleka imala toliko da se zanima dok flašica ne bude spremna. Rekla sam da mu neću oduzimati zadovoljstvo sve dok on to želi user posted image i poslednji podoj je bio u četvrtak-tačno 11 meseci. Povukao je par puta, ništa. Drugu isto tako i okrenuo glavu. Znala sam da je završeno.
Na stranu emotivni aspekt ove priče user posted image , zanima me sledeće: ja ne osećam težinu u dojkama, čvorove nikad nisam imala, mislim to se valjda oseti? Kada pritisnem, osećam pod prstima mlečne kanale malo proširene i to je sve. Nisam se izmlazala, tokom tuširanja stisnem bradavice i izlazi po nekoliko kapi.
Šta treba da radim?

"Zeko, zeko, zeko...

(odgovor članu krixtina)
Direktna veza do poruke: 620
28.11.2011 22:17:39   
Snelle
Mivice, ama baš ništa user posted image Čim ti posle četiri dana nemaš tegobu u dojkama, bol, onda nema potrebe da bilo šta radiš. Ja sam na primer morala da se izmlazam, prvo posle dva dana, pa posle tri i svako izmlazanje sve manje sam izvalčila i tako zaustavila mleko. Prestala sam da dojim sa Laninih punih 14 meseci. I evo, 4 meseca kasnije, kad pritisnem bradavice izlazi po 4-5 kapi user posted image Boje je kao kolostrum, i ima ga još uvek definitivno. Kad laktacija u potpunosti prestaje? Ili je kod mene u pitanju neki problem user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 621
28.11.2011 22:22:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mivica

Šta treba da radim?

Ništa. user posted image

IZVORNA PORUKA: Snelle

Kad laktacija u potpunosti prestaje? Ili je kod mene u pitanju neki problem 

Ne znam, meni ginekolog reče da ne stiskam da vidim dal ima tih par kap, tako da ne znam kad su nestale.

(odgovor članu Mivica)
  Direktna veza do poruke: 622
28.11.2011 22:33:53   
Mivica
Hvala vam, i ja sam tako mislila, ali bolje da proverim user posted image .

"Zeko, zeko, zeko...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 623
28.11.2011 22:36:48   
Anoniman
Pipaj dojke s vremena na vreme za svaki slučaj, i idi na pregled lekaru za koji mesec. To je moj savet. user posted image

(odgovor članu bratzz)
  Direktna veza do poruke: 624
28.11.2011 22:42:29   
Mivica
I to planiram. Išla sam i kad sam Borisa prestala da dojim.
Nego, mene brine-mogu li, lupam, posle nekoliko dana da nastanu čvorovi pošto ne praznim dojke ili bi njima morali da prethode neki bolovi?
Nekako mi je neverovatno da je sve ovako jednostavno user posted image

"Zeko, zeko, zeko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here