|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prestanak dojenja
19.6.2011 0:18:14   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Ništa meni nije jasno oko tog dojenja i prestanka i početka.... nikad nisam osetila da mi nadolazi mleko a kad stisnem dojku krene da kaplje... Luka sisa kad hoće i koliko hoće.

Levu dojku nije pipnuo dva meseca i još uvek imam mleka u njoj.

Desnu sisa svaki dan po malo... bolje reći igra se

Rado ne bih ti znala reci, ali meni je lijeva naizgled potpuno prazna. Sad su skroz nejednake, sto me uzasno nervira. Ali on kad povuce, tu ima mlijeka ihaj haj.
Inace mi sada imamo po jedan podoj preko dana i dva tri preko noci (nemam pojma, ne brojim preumorna sam za to user posted image ). Planiram lagano poslije prvog rodjendana da prestanem sa dojenjem, iako mi se cini da ce to mozda biti i ranije. Vidjecemo, na tenane user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 476
19.6.2011 14:48:45   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Tash

Crkla, pukla, reći ću. Sa 13 meseci nema šta da ti traži na sisi! Hoda, priča! user posted image

Mislim da ćeš posle lakše izbaciti flašicu.

No, kako hoćeš. Meni ni iz džepa ni u džep! Treće neću sigurno rađati jer će mi sa 13 meseci još uvek visiti na sisi, čisto da bi mi se obilo o glavu ovo što sam sad napisala.

Ne priča user posted image Slažem se i sa tobom i pepeljugom. Smatram da dojenje ima smisla samo prvih godinu dana. Ali....kod nas prekid dojenja ne ide baš onako kako sam planirala, pa smo eto sa 13 meseci, što Tasha reče, još na sisi user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 477
19.6.2011 14:54:44   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Tash

Crkla, pukla, reći ću. Sa 13 meseci nema šta da ti traži na sisi! Hoda, pričauser posted image

Ne hoda, ne priča, ali i ne sisa user posted image

Ja sam Laru lako odbila, sa nekih 6.5 meseci i sledeće planiram da dojim tu negde do 8-9. Niti je meni teško palo, niti njoj. Tj. možda njoj i jeste, ali je bila mala da to pokaže ili sam ja bila ćorava pa nisam skontala. Prihvatila je flašicu jer je njoj tada bilo bito mleko, a ne ja.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 478
20.6.2011 8:57:03   
goda
Anastasija je sinoc prvi put uzela flašicu ali nije htela sisak nego nastravak kao na šači samo što je silikonski i ima 4 rupice. Samo mleko nije htela ni slučajno samo se izvija i plače a prihvartila je kada sam stavila čokolino u mleko tako da pije na flašicu. Sinoc je popila oko 80g a jutros 150g  iz dva put. Izbacila sam joj sve ostalo je još vecernje dojenje i to cu ukinuti za koji dan. Malo mi je laknulo sto je prihvatiala bilo šta,bila sam se totalno obeshrabrila. Ipak joj je potrebno mleko ona izbegava mlečne proizvode tako da je ne bih mogla ostaviti i bez mleka.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 479
20.6.2011 12:29:23   
Verus
Bas mi je drago godauser posted image  

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 480
20.6.2011 17:42:23   
goda
I meni veruj malo m,i je lakše kad je prihvatila pa bilo šta. Ceo dan ne doji kako mi je neobicno da samo znate.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 481
20.6.2011 18:46:57   
Verus
Verujem...meni je jako jako bilo tuzno, ali prodje posle par meseci....

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 482
21.6.2011 7:52:54   
Kvrkac
goda svaka cast user posted image
vidis da to ide sve lepo..polako
sve najlepse

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 483
22.6.2011 21:53:05   
goda
Prestala sam skroz da je dojim,jede 3 puta mleko sa čokolinom i pojede od 120 do 150 ml uveče jednom je pojela 170 ml i ja sam jako zadovoljna,nek ovako nastavi i bice dobro. Prestala je da me vuče za majicu i to je dobro ne podseća se toliko a ipak nocu pokuša da je pronađe dođe do mene i taraži i kada ne nađe legne na mene i zaspi.Još po nekad malo plače ali se uteši kad je legnem u krilo i dam joj flašicu. Obično je to u vreme pred spavanje,ipak sve je to dobro.

Sada jedno pitanjce za mame koje su ovako prestale dojiti:
Da li da se izmuzem recimo na treci dan pa na peti i tako da izbegnem upalu ili sta da radim,molim vas napišite sta vi mislite?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kvrkac)
Direktna veza do poruke: 484
22.6.2011 22:33:30   
nela79
Iskrena da budem ja nisam ni izmuzala mlijeko. Dojila sam sina negdje do 10.og mjeseca. Mlijeka je bilo i poslije toga ali kako sam smanjivala dojenje tako je i mlijeka bilo manje. Nisam imala probleme sa upalama.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 485
22.6.2011 23:32:45   
Verus
goda: ako ti se dojke ne pune bas i ne osecas onaj pritisak ne moras se musti, nestace samo....ako pak osecas potrebu ti muzi 1x na dan ili svaki drugi pa polako stani,ja sam tako morala....

Cestitam!  Eto islo je lakse nego sto si mislila.

Jel bi mogla da podelis ovde sa mamama kako si je prebacila na flasicu, pa da i drugima pomogne ideja?user posted image

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 486
22.6.2011 23:42:11   
Ivanka 75
Na koliko dana da izbacujem po 1 podoj?
Počeću kad napuni 9 meseci, imaću 2 meseca za potpuno odbijanje dok ne počnem da radim od septembra.
Sada je to ovako:
dan - podoj oko 9, pa oko 11 pred spavanje (ne uvek, pogotovu zadnjih dana jer je vrućina pa pije sok, čaj ili vodu)
      - pa oko 16h opet pred spavanje (i ovo ne uvek jer gledam da je mm uspava popodne)
      - kad malo bolje razmislim, podoj oko 18h smo skroz izbacili jede voće, gricka keks
     - 21h podoj pred spavane a pre toga večera oko 20h (čokolino ili neke žitarice)

noć - gledam da je ne dojim, počela se vrteti kad se probudi, ne razbudi se uvek, sve mislim sama će se uspavati, nekad uspe, nekad ne. Do ponoći je mm uspavljuje ako se probudi, nekad na 1h, nekad na 2h.
Obično zaspi oko 23 pa se probudi oko 2, 3 i tada baš traži da sisa.
Pa oko 5, 6 ujutru je onaj jutarnji podoj.

Uh, mnogo ima, nekad 5-6 podoja, nekad samo 3user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 487
23.6.2011 11:50:15   
goda
Ivanka nije to mnogo za dete od 9 meseci,to je dovoljno koliko treba. Ja ti savetujem da izbaciš nocne koliko je moguce,ako ne zna piti na flašicu uči je obavezno i nudi vodu sok sta vec hoces. Kada budeš htela definitivno da prestaneš izbaci sve ostavi jutarnji i vecernji pa onda jedean po jedan i ta 2. Važno je da zna i hoce piti na flašicu sve ce ti dalje biti lako.
Pedijatar mi je rekao dete dok god doji treba da doji koliko puta hoce,znači da ima potrebu ili za tecnoscu ili za hranom,a pošto sam ja sada prestala dojiti kaže da je dovoljno 1/2 l mleka na dan. Do godinu dana oni piju više mleka zato nemoj prerano smanjivati ili ako vec smanjujes dj mleko na flašicu u to vreme kada izbacuješ podoj.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 488
23.6.2011 15:10:32   
Sakiedi

IZVORNA PORUKA: Sakiedi

Evo I mene da srocim koju :) ako uspem jer me zeza rr. I ja Sam prekinula dojenje tacno na njegov prvi rodjendan ( svakako Sam planirala a I trudna sam ostala :) )
Moje muke su nastale 10 Dana posle prestanka dojenja. Uf! Tvrde,bolne,kvrgice... E onda mi je mama rekla da stavljam istucan kupus I hladne obloge pomaze zaista. Nego, sada su mi grudi kao kada Sam bila devojka,mozda cak I manje. Ne brine me to vec sto Sam trudna 10 nedelja a nemam trudnicke bolne grudi??? Da li je to ok?user posted image

(odgovor članu Sakiedi)
Direktna veza do poruke: 489
23.6.2011 15:12:22   
Sakiedi
Zenice, niko nije imao slicno iskustvo? U ponedeljak idem kod dr pa ce mi valjda objasniti sta se desava. Pozz za sve.

(odgovor članu Sakiedi)
Direktna veza do poruke: 490
23.6.2011 15:14:56   
Verus
Sakiedi, nemam ni ja. Nisam ni sa H imala promene na grudima, ama bas nikakve, a imala sam mleka ko krava muzara kad se rodila-ne brini draga!

(odgovor članu Sakiedi)
Direktna veza do poruke: 491
23.6.2011 15:15:36   
goda
Ovako sam ja prestala da dojim Anastasiju:
Pošto sam iznenada saznala da sam u drugom stanju, bila sam primorana da sto pre prestanem. Anastasija je dojila na zhtev i po 7-8 puta,jer to nam je bilo vreme za maženje. Prvo sam ukinula odmah nepotrebne obroke,ostavila jutarnji,popodnevni vecernji i jedan nocni,odnosno rani jutarnji jer da me ne podiže rano dam joj da siki i nastavi spavati. Za nekoliko dana sam joj ukinula i taj rani jutarnji i ostala su 3 dojenja a umesto ranog jutarnjeg dojenja morala sam da je ljuljam,mazim,igram se sa njom. Plakala je ali moralo je tako šta da se radi.
Ona nije nikako koristila cuculu/dudu,a na flašicu je pila čaj do 2 meseca i ponekad mleko moje izmuženo,tada sam joj uzbacila flašicu iz upotrebe i tek sada počela ponovo d aje učim. Vodu i čaj pije na čašu a sokove ne pije uopšte jer ne voli.
Kupila sam 5 različitih sisaka i dva nastavka kao na čaši jedan plastični i jedan silikonski pa nešto ce prihvatiti.
Od preostala 3 podoja izbacila sam popodnevni i pokušala da joj dam moja kravica mleko ali nije htela ni da proba samo je odmahivala glavom izvijala se i toliko jako plakala da sam u jednom momenti ipak pomislila da je nešto boli,ali nije bilo tako. Samo je htela siku,istrajala sam u tome da joj ne dam. Sutradn sam joj za popodnevno spavanje pokušala dati bebilak za njen uzrast i opet isto kao i prethodni dan. Onda sam se setial da mi je majka pričala kako sam ja pila lino proizvode na flašicu. Napravila sam u 1 dl mleka moja kravica 2 kašike čokolina a u flašicu sam napravila 100 ml bebilaka posebno izmutila i onda sve sastavila i sjedinila muckajuci u flašici. Stavila silikonski pipak kao za čašu pošto ima 4 rupice i čokolino ce lako da prolazi. Ponudila sam joj i prihvatila je uz natezanje kada je shvatila da je čokolino nastavila je da pije i popila 80 ml.
Sl. jutro sam joj ukinula jutarnji podoj i dobila je čokolino.popila 150 ml. U toku dana sam se trudila da je zabavim koliko je moguce da ne plače samo da ne misli na siku,za popodne opet čokolino 120 ml a uveče dojenje.
Sledeci dan nije dobila nikako da doji ,3 obroka ckolino ostatak je normalno čvrsta hrana voce,jer čokolino sam ubacila umesto dojenja i za sada nam je tako dobro.
Odlučila sam se za čokolino jer njega baš voli od lino proizvoda mada cu pokušati da joj ubacim rižolino,jer je bolji za creva.
Još uvek plače ponekad kada je vreme dojenja,jer popije brzo koliko hoce iz flašice ali nedostaje joj sika ali nije tako strašno. U svakom slučaju kako sam mislila da ce da bude dobro je.
Sada popije od 120 do 190 ml zavisi koliko je gladna i kada nece više samo se izmakne.
Ona za ceo dan pojede 5-6 kašika čokolina koliko je navedeno za jedan obrok na kutiji i ja smatram da to nije mnogo,jer ipak to nije tako gusto u flašici samo toliko da mleko ima ukus i da ona prihvati.
Ako neko ima bolju ideju neka predloži svaki savet je dobro došao.
Nadam se da ce moje iskustvo nekome biti od koristi.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 492
23.6.2011 15:26:34   
Sakiedi
Hvala Verus sto me tesisuser posted image . Ja Sam u prvoj trudnoci odmah imala vece I bolne grudi,uopste, imala Sam skolsku trudnocu Ali ovo sada??? Ma... Bravo Godo, svaka cast.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 493
23.6.2011 15:34:43   
Olga75
Goda, bravo user posted image
Sakiedi , svaka trudnoca je prica za sebe , tako da ne mora daznaci nista sto te grudi ne bole ali ako mislis da nesto nije kako treba idi kod dr da prveris user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sakiedi)
Direktna veza do poruke: 494
24.6.2011 11:15:03   
goda
Danas smo bili kod pedijatra nosili urin na kontrolu. Lepo joj ispricam kakva je situacija da nece da pije mlako,samo ako stavim kašiku čokolina tako pije. Rekla nam je da čokolino izbacimo iz upotrebe i da stavljam kašikicu livadskog meda i da budem uporana. Čokolino obara krvnu sliku i svi instant proizvodi a Anastasiji je krvna sklika svakako na granici. Sada nam je to dodatni problem kako li ce prihvatiti samo Bog zna. Pisacu sta smo uradile.

Nije prava tema pokušaci pronaci odgovarajucu.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 495
28.6.2011 13:19:24   
magnetic
E i mi smo juce pokusali sa shok odvikavanjem od sisanja pomocu senfa.Nije upalilo.
Kod nas je problem sto je poslednja 2 meseca,jedino na siki mogu uspavati i jedino tada i dojim.Medjutim,juce kada sam joj ponudila siku namazanu senfom 2 sata je premorena plakala ali nije zaspala dok se nisam razalostila i ipak joj dala da sisa.Zaspala je za minut.Kada se probudila zalepila se za mene k'o cicak i ni kod koga nije htela.I danas ceo dan na meni i stalno me grize.
I sad citam na netu da su bas to znaci da dete nije spremno za odvikavanje i da moram na kratko i da odlozim i da menjam metodu odvikavanja.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 496
28.6.2011 17:32:47   
Verus
magnetic: nemoj odjednom, citaj gore sto smo kuckali i polako to odradi, pokusaj da uvalis flasicu sa malo tvog izmuzenog mleka (ako vec ne uzima flasicu), pa mesaj tvoje sa malo kravljeg i tako...kad se polu uspava poooolako izvuces siku i gurnes flasicu.  Mozda upali.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 497
28.6.2011 20:54:25   
magnetic
Da,da sve sam vec iscitala i definitivno cu krenuti postepeno.Ja sam mislila da cu je uspeti zgaditi odjednom i ajd cao sisanje.E sad vidim da to uopste ne ide tako.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 498
28.6.2011 20:57:43   
Verus
Ma ne sekiraj se, nek bude nedelju, dve privikavanja, i ne brini ako i malo place, bitno je da se ne oseca odgurnutom od tebeuser posted image   ti je mazi i pricaj joj i dok pije iz flasice, bitno je da oseti ljubav i sigurnost.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 499
3.7.2011 13:22:18   
goda
Anastasija i sada legne na mene kao da doji i tako pije mleko jer to joj je nešto kao uteha mazi se i popije kao dok doji. Sada je polako učim da legne na krevet u stvari to je neki polusedeci položaj i da pije a ja da ležim pored nje tako je učim i da se uspavljuje. Stavim je pored mene na krevet uveče i ja gledam tv a ona se vrti po krevetu prevrce se tamo ovamo popije mleko i u taom igranju samo jednom vidim miruje, ona zaspala. Tad je smestim na njenu stranu kreveta i to je to do jutra.
Jedno vreme nakon prestanaka dojenja valjda traži siku,(tako je radila nocu dok je dojila) klekne pored mene u pola noci i nasloni na moje grudi glavu i tako spava boga pitaj koliko dugo dok meni ne dosadi pa je skinem sa mene,sada vec to ne radi ili ponekad.
Plakala je 7-8 dana nocu za sikom,tako da mame budite spremene na nekoliko neprespavanih noci nakon prestanka dojenja user posted image . Tada jedan užitak prestaje (dojenje ) a drugi počinje (spavanje cele noci bez buđenja).user posted image

< Poruku je uredio goda -- 3.7.2011 13:24:02 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Da li ste imali veliku ili manju svadbu?
pisuljica

Veliku (29%)

Manju (71%)

Ukupan broj glasova: 90

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here