nenja22 -> RE: nedostatak gvozdja u bebinoj krvi (9.6.2012 7:47:50)
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty ja sam mislila da je za decu kao i za odrasle granica 124, pa 103 mi je bilo bas uh-uh. koja je granica inace? meso smo poceli tek od te kontrole, a usput je prokomentarisala da joj izgleda malokrvan, mozda zato odmah sirup. mada ja ne znam kako to moze da izgleda, trebalo bi da zna ili ne zna. [sm=hudicek1.gif] preispitujemo nase poverenje u nju, ne mogu da kazem da li je strucna ili ne kad ja o pedijatriji vrlo malo znam, ali imam poverenja u sestra-branu i ako je ona preporucila ne verujem da je losa. a ako ova nastavi ovako, brana ce morati da preporuci jos jednu. mozda je muski dr bolji? inace, moja krvna slika u trudnoci je bila uzasna, i da ne bese dopinga u vidu tableta ne bi bilo dobro, tako da sumnjam da je od mene dobio sta je trebalo. zasto se onda krvna slika ne radi sa 3 meseca, kad neke bebe vec tada ispolje kakve-takve simptome? piletinu uveli, i to batake (bogato gvozdjem ali i masnocom, znam), trebalo bi da uvedemo zumance i to ostavljam za ponedeljak (za ne daj, da doktori rade punom parom) a sutra cu probati spanat, samo da imamo i tu opciju. za dzigu nije nista rekla, ali sledeca kontrola je 30.07. i on ce imati 8,5 i svakako cu je uvesti, na svoju ruku - necu samo piletinom i curetinom da ga hranim a stize mi domaca pileca dzigerica! donja granica za bebe do godine je 105. a što čekaš sa teletinom i još bolje mladom junetinom? one su za gvožđe bolje od živine, a i zeleniša svakako... a to kakva je krvna slika mame u trudnoći i za vreme dojenja bila, nisam sigurna koliko veze ima, meni u trudnoći nije bila katastrofa, ali se po porođaju srozala užasno...hm, mada kad razmislim, možda i jeste povezano, jer se meni po porođaju srozala katastrofa, a kostina je bila ok, značajno bolja od moje... šta ga znam, možda probaj kao von, pa ako hoće da pija, ti mu daj...ali opet, nije po meni tu ukus glavni problem, nego ta težina za zeludac, a da bi imalo ikakvog smisla treba ga piti bar dva meseca i onda se meni to čini stvarno mnogo, ako situacija nije baš alarmantna, što vaša mislim da nikako nije...
|
|
|
|