Unica -> Slane-pizza "krofne" (6.3.2010 21:44:08)
|
Upravo sam ih spremala. Zovu se krofne jer je slicno testo ali se peku u rerni. Ja sam ih spremala i slatke. Potrebno: 800g brasna 100ml mleka 200ml jogurta 4 kasike ulja 2 jaja 1 kvasac 1 prasak za pecivo malo soli ____________________ 100g sunke, salame, slanine 100g kackavalja (ili krem sir) kecap __________________________ susam, i za slatku varijantu 100g cokolade i prah secer Priprema: Staviti u 100ml mlakog melaka kvasac i 2 kafene kasike brasna da nadodje. U drugi sud pomesati 800g brasna, 200ml jogurta, 1 celo jaje + 1 zumance (1 belance sacuvati za premazivanje), 4 kasike ulja, prasak za pecivo i malo soli. Ne da bude slano, nego cisto da testo ne bude bljutavo. Kad nadodje kvasac i njega dodati i tek onda umesiti testo. Kao za obicne krofne. Fil: Naseckati sunku, narendati kackavalj, i sjediniti sve sa kecapom. Ili kombinacija seckana sunka, krem sir, kecap. Od testa otkidati loptice velicine menje mandarine (ili jajeta), rastanjiti na dlanu i stavljati po kaficicu fila. Spojiti ivice da se dobije loptica. Redjati u pleh ali da ona strana gde je spojeno testo bude na plehu. Ostaviti 30minuta. Potom premazati umucenim belancem i posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni 30minuta na 200stepeni. Slatka varijanta: Isto testo samo umesto pizza fila stavljati po kockicu cokolade. I samo premazati belancetom. Evo kako je to veceras izgledalo [img]http://www4.slikomat.com/10/0306/7of-SP-A00.jpg[/img]
|
|
|
|