JMPM -> RE: Slane-pizza "krofne" (11.10.2011 13:12:45)
|
Jesam Jeco, jaja nikada nece biti puno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Evo u detalje kako sam radila. Odmerila u solju 50ml malkog mleka, dodala u to kvasac i kasiku brasna. U vanglu razbila jaje i jos jedno zumance, sipala 1 dcl jogurta, 2 kasike ulja, prasak odokativno pola kesice, so. To sam umesala kasikom i dodala brasna, pa sipala nadosli kvasac. I opet otprilike dodavala brasno da dobijem meku masu koja se ne lepi. Sta znam, ja volim da mesim i ide mi to od ruke. Testo bude vazdusasto, sve se cuje kako suska [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Onda odvajala kuglice rastanjila na dlan i filovala (pola pavlake sam potrosila, sakicu kackavalja rendanog, malo kecapa), tako sam redjala u pleh na papir za pecenje. Premazala i posula susam. Napomena- fila nemojte stavljati puno jer ce da iscuri napolje.
|
|
|
|