eni26 -> RE: Trbuhom za kruhom (30.10.2010 13:58:24)
|
IZVORNA PORUKA: anajid Bubo,ja nemam iskustva licno,ali imam rodjenu sestru koja je otisla u FR!Ona je dobila politicki azil,ali to sada vise nije moguce,jes vise nije ratno stanje, hvala bogu,na ovim nasim prostorima!Tada je imala zabranu dolaska 5 god. u drzavu iz koje je otisla!Sto se tice papira,Fr je uzas po tom pitanju.Moja sestra od tetke je evo vec pune 4 god u braku ali jos nije dobila papire,jednostavno je odbiju,a razlog uvek neki bzvz,ali po njima vazan!Evo,to je ono sto znam provereno,a za druge drzave stvarno ne znam! Ja ziviim u Fr , dobila sam papire za 1 god i 1 mesec pre godinu dana.Dosla sam na spajanje sa porodicom (bratom) ,a on ih je pre 5 god dobio isto tako brzo. U zadnjih mesec dana samo ovde u ovaj grad gde ja zivim je doslo mali milion "azilanata" iz Srbije i Kosova ,daju im smestaj,neka primanja dok cekaju proceduru.Znam i neke koji su dosli i pre godinu i vec su dobili tu kartu za boravak i predali za drzavljanstvo. Fr ima najbolje uslove za zivot ,bar ja tako mislim. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|