|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trbuhom za kruhom
14.2.2014 10:25:55   
Maslacak15
Ta mi je koleginicauser posted image Ja nisam znala ni da beknem, kod nas ima gomila Indijaca koja ni posle 10 godina u Nemackoj nista nezna ili se bar prave da ne znaju, nasi svi seminari su na engleskom diskusije itd ( i za Nemce!) ali to je tako u nauci. U nauci je zvanicni jezik engleski, svi renomirani casopisi su sa englenskog govornog podrucja i to je prihvaceno u Nemackoj kao cinjenica kojoj se ne opiru nego zahtevaju od svih da moraju da govore i pisu engleski. Univerzitetska sredina je uvek najliberalnija.
Kod firmi je malo drugacija situacija sigurno da je za snalazenje u kolektivnu bolje savladati jezik sa vremenom ali mislim da nije apsolutno neophodno za inzenjera da govori Nemacki u pocetku. Mozda osnovne stvari. Ali za doktora sigurno jeste, kao sto rekoh logicno jeuser posted image

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 326
28.2.2014 17:27:03   
Milagros
Da li bilo ko od vas poznaje neku porodicu koja je ovih nekoliko zadnjih godina otišla u Francusku i dobila azil.

Živim za moju dječicu i za bolje sutra!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 327
28.2.2014 21:27:19   
amelia

IZVORNA PORUKA: Milagros

Da li bilo ko od vas poznaje neku porodicu koja je ovih nekoliko zadnjih godina otišla u Francusku i dobila azil.

Moja sestra je pre 7 godine otisla u francusku vec 4 godine od kako je dobila papire...i moja sestra od tetke je pre jednu godinu otisla ali ne znam nista o njoj ali znam da jos nije dobila papire i daje azilant...jedna moja bivsa komsinicaje pre nekoliko mesecaotisla sa 4 dece ali su je nakon izvesnog vremena vratili nazad zbog cega ne znam...nadam se dasam ti bar malo pomogla..user posted image

Ayan <3

(odgovor članu Milagros)
Direktna veza do poruke: 328
1.3.2014 7:24:17   
Lu
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Naravno,radnu vizu ne moze da dobije svako, prednost imaju ljudi sa visokim obrazovanjem i mislim da je bio minimum godisnja plata od 42000 eura bruto.

MM je dobio njem. radnu dozvolu a radi kao KV radnik, napravila mu je firma u kojoj je radio kao iznajmljeni radnik od HR firme, ustvario je imao dvije ponude i izabrao naravno bolju ali on tamo radi već godinama i priča njem. jezik bez kojeg tu ne može ni raditi.
Tek je počeo da radi, sad čekamo da vidimo kako će se odvijati situacija, da li će sve biti kako bi trebalo pa ćemo onda ja i R. razmišljati o odlasku, mada mi je najveća briga R. jer on baš nije oduševljen odlaskomuser posted image

Anyway, ja i dalje mislim da se sa 3000 mozes i razbacivati do mile volje user posted image . Morala bih da bacim pogled na racun,ali uz platu mm i djecji dodatak, mislim da smo (bez dodatnih troskova) izlazili ispod 2000 eura, sa tim da mi za vrtic dajemo preko 300 (zbog visine primanja). Znaci-startni izdaci: stan, struja, grejanje, telefon, vrtic,osiguranje automobila..su vec preko 1000.

Znači 2000 su troškovi, o tome i ja pričam, mislim mm je računao sve te poreze na dohodak, troškove itd.

Osim toga,nakon 6 mjeseci morate polagati vozacki(imaju testove na hrvatskom) sto isto kosta preko 500(to,ako ste vec imali dozvolu-hrvatska dozvola se samo prevede,ali iz Srbije se mora ponovo polagati)

O bosanskoj onda da ne pričamouser posted image

Imam pitanje, recimo da ja sad dođem, nezaposlena s djetetom koji je recimo ovdje završio prvi razred, koja bi ja imala prava odnosno obaveze?
Biro? Doplatak za dijete? Ustvari mislim da doplatak ide na plaću od mm ako ne griješim?

< Poruku je uredio Lu -- 1.3.2014 7:25:36 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

Direktna veza do poruke: 329
1.3.2014 7:43:16   
Lu

U svakom slucaju, nije extremno lako kad si stranac, ali ako si sam sebe ubjedio da ce ti biti tesko i da se neces privici- tako ce ti biti.

S ovim se potpuno slažem, ono si što nosiš u sebi i ne treba očekivati da će neko da ti pruži nešto, za sve se treba pobrinuti sam.
Ako imaš cilj, motiv zašto to radiš i ne bojiš se izazova onda nema problemauser posted image Jednom sam čula da ne postoji geografsko rješenje za emocionalne probleme i zato ne treba očekivati od okoline da nas prihvati nego mi trebamo sebe da uklopimo u to životno okružje ali naravno da zadržimo svoj identitet i napravimo sebi najbolje moguće od životauser posted image

Direktna veza do poruke: 330
1.3.2014 9:51:31   
Brand new mama
Lu,tek sad vidim..Ovako,ti licno ne bi imala neke posebne baveze:) Imas li hrvatski pasos-onda mozes sasvim lako da se doselis u De(raspitaj se u konzulatu u Zagrebu), ovdje prijavljujes prebivaliste na adresu tvog dragog ,upisujes svog sina u skolu...i moslim da bi tvoj muz trebao da dobije 7% vecu placu jer ti ne radis. Ti bi krenula na kurs njemackog koji ti pola financira drzava (do B1 bi ti trebalo oko godinu dana) kurs je prije podne dok je dijete u skoli...poslije toga mozes ici dalje,traziti prekvalifikaciju(ako zelis) ili traziti neki mini posao ili pola radnog vremena.... 2000 su troskovi-stan,hrana, vrtic,auto, struja, osiguranje,telefon...Pola stvari ako se kupuju na kredit idu bez kamata...Djecji dodatak ide bez obzira da li radi ili ne :) Ja sam upisala voznju.Cijena ce biti oko 1500,ali moze se placati u ratama...Ako mozes bosansku prevesti na hrvatsku-opet imas prednost..Znas,sto kaze moja prijateljica-kad pita ... sve je lako,nista ne kosta; kad pita druge-sve je tesko,nemoguce. Mene kad pita-ja kazem kako je:) Lose,dobro-tako je kako jeuser posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 331
1.3.2014 9:51:38   
Milagros

IZVORNA PORUKA: amelia

Moja sestra je pre 7 godine otisla u francusku vec 4 godine od kako je dobila papire...i moja sestra od tetke je pre jednu godinu otisla ali ne znam nista o njoj ali znam da jos nije dobila papire i daje azilant...jedna moja bivsa komsinicaje pre nekoliko mesecaotisla sa 4 dece ali su je nakon izvesnog vremena vratili nazad zbog cega ne znam...nadam se dasam ti bar malo pomogla..user posted image

Na osnovu čega ti je sestra dobila papire,je li bolesna,je li izbjeglo lice iz neke zemlje sa Balkana,ili je bila u svojoj zemlji sigurnosno ugrožena...ako nije problem navedim mi makar na pp.
Dosta ljudi odlazi a rijetko se ko vraća,imam tamo dosta prijatelja koji mi govore da odem ali mi se neda jer ne znam u šta se upuštam.
Hvala ti amelia..user posted image ,a šta je s vašim odlaskom u švicu??

Živim za moju dječicu i za bolje sutra!!!

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 332
1.3.2014 10:02:28   
Trcosava

Osim toga,nakon 6 mjeseci morate polagati vozacki(imaju testove na hrvatskom) sto isto kosta preko 500(to,ako ste vec imali dozvolu-hrvatska dozvola se samo prevede,ali iz Srbije se mora ponovo polagati)

Jesi sigurna da mora sve da se polaže? Ja ovde ne moram sve da polažem, moram na lekarski pregled i praktični deo vožnje. Nema ponovo testova. Zdravstveni je 30€ (bio), polaganje 50€
S tim da oni savetuju par časova vožnje. Ja sam bila ljuta i nisam htela da idem jer CRO dozvolu si mogao samo da preneseš (iako tada nisu bili u EU), a mi smo morali da polažemo. I da se odmah razumemo - nema veze sa nacionalizmom.

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 333
1.3.2014 10:56:17   
Anoniman
ja sam u grckoj sve morala da polazem (doduse i htela sam jer zapravo nikad nisam vozila).

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 334
1.3.2014 16:17:59   
Lu
BNM hvala ti puno, eto nisam znala da oni finansiraju pola tečaja jezika.
Sve troje imamo Hr putovnicu.
Da prevedem BH vozačku na HR, misliš da to može proći?
Ja vozim stalno ali ne znam kako ću se snaći tamo u velikom gradu, vjerovatno ću uzeti sate vožnje ako ne budem morala sve, ne želim čekati da me mm voza gdje trebauser posted image
Naravno da bi tražila kakav bilo posao, ne pada mi na pamet da sjedim u stanu, koji će za mene biti najveća prilagodba pored ove moje kuće i velikog dvorištauser posted image
Ja njemački znam onako da se sporazumim za nešto što mi treba, imam neke osnove gramatike ali svakako ću krenuti od početka sve jer ne želim da natucam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 335
1.3.2014 16:37:15   
adulence
Drage moje ja sad upadam ovde kao potpuni ludak ali bi mi trebala pomoc vas zenica koje znate nemacki,naime,u poslednje vreme razmisljam kako bih kada diplomiram upisala master negde preko,a nemam ideju kako da probadjem sajtove univerziteta u austriji i nemackoj,kucala sam svasta u pretrazivacu ali mi nista konkretno ne izbacuje,pa ako bi neko mogao da mi pomogne u pitanju je iatorija umetnosti ...
I da ako nadjete nesto molim vas posaljite mi u pp... hvala unapred...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 336
1.3.2014 18:43:32   
Anoniman
ovde imas listu sa linkovima do univerziteta u nemackoj i svajcarskoj (kunst je umetnost na nemackom) KLIK

< Poruku je uredio ksena -- 1.3.2014 18:45:02 >

(odgovor članu adulence)
  Direktna veza do poruke: 337
2.3.2014 9:54:41   
Brand new mama
Ja ne znam zasto se meni ne pojavljuje opcija hiperlinka... http://de.mastersportal.eu/study-options/268615748/kunst-kunstgeschichte-deutschland.html Moram ovako...Mada,moram da se raspitam kako idu doktorske ovde,mislim da je jos jednostavnije...samo mislim da ti treba znanje engleskog ili nemackog na nivou c 1

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 338
2.3.2014 10:34:24   
adulence
Hvala zenice,bnm raspitaj mi sse ako mozes za master studije koji nivo treba,na beckom univerzitetu nije potrebno znanje vec tamo.moze da se upise,mada bih ja svakako ovde krenula da ga ucim...

Direktna veza do poruke: 339
5.3.2014 6:33:37   
amelia

IZVORNA PORUKA: amelia

Na osnovu čega ti je sestra dobila papire,je li bolesna,je li izbjeglo lice iz neke zemlje sa Balkana,ili je bila u svojoj zemlji sigurnosno ugrožena...ako nije problem navedim mi makar na pp.
Dosta ljudi odlazi a rijetko se ko vraća,imam tamo dosta prijatelja koji mi govore da odem ali mi se neda jer ne znam u šta se upuštam.
Hvala ti amelia..user posted image ,a šta je s vašim odlaskom u švicu??

Mi smo pre nedelju dana dosli u svajcarsoj moj muz je nasao privremeni posao dobro ide za sad hvala Bogu pa videcemo dalje....moja sestra je otisla sa suprugom i dvoje dece nije bila ni bolesna ni nista jednostavno je otisla na crno tamo se prijavili kao azilanti i brzo su dobili papire...eto to bi bilo too ne znam bas prevelike detalje da ti objasim user posted image .

Ayan <3

(odgovor članu Milagros)
Direktna veza do poruke: 340
5.3.2014 7:30:49   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Lu

Da prevedem BH vozačku na HR, misliš da to može proći?
Ja vozim stalno ali ne znam kako ću se snaći tamo u velikom gradu, vjerovatno ću uzeti sate vožnje ako ne budem morala sve, ne želim čekati da me mm voza gdje trebauser posted image

Probaj tako, možda i upali. A što se tiče snalaženja... Ja kažem, ako ja znam u špicu u Beogradu da vozim, ovde tek nema problema. Plus, kultura vožnje je svuda mnogo veća nego u Bg ili BiH.

Za jezik si isto nešto pomenula. Ovde sam imala pravo na besplatan kurs (da tako kažem) nakon 2 godine boravka. No, Ana tad nije imala ni godinu dana, a časovi su se organizovali tipa u Kranju. Prevozom ići do tamo je skupo, a auto ne vozim ovde.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 341
5.3.2014 11:34:49   
Brand new mama
Milagros, mislim da je sada teze da se dobije azil u bilo kojoj zemlji...tako da sad za papire(bez nekih vecih problema) ide samo na bijelo:) Adulence,nikako da stignem da nazovem i sad pisem sa posla,cim nazovem saljem ti pp:)

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 342
14.4.2014 13:38:07   
Torbica
Evo, moj dragi kum mi je napravio kontakt sa jednom zenicom koja radi na Ispitivanju lekova u jednoj od velikih farmaceutskih kompanija u Nemackoj.... Za to ne treba znanje nemackog, Maslacak je pisala isto, jer je sva nauka na engleskom. Pritom ja imam magisterijum na farmakologiji, 4 semestra je trajao, po starom programu. Za ovakvu pricu upadam odmah, novac jeste iznad proseka, ta zena sa visom skolom nakon tri godine ima 4100 eura neto.... pa ja sa diplomom dr i ovim mr nek nemam manje u startu, otprilike..... Danas treba preko skajpa da popricamo, onako informativno... Ne mogu da prelomim, jesam za otici, a i nisam.......... Sto uopste ne lici na mene jer uvek znam sta hocu. Mm sa elekto faksom i kao sef u svojoj firmi takodje ima sjajne sanse, energeticar je...
Vrlo je izvesno, pa se cudno osecam, ne mogu uopste da vam objasnim.....

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 343
14.4.2014 13:41:51   
adulence
torbi pa to su lepe veti,moras priznati....tacno znam kako se osecas,jer i mene od odlaska deli samo da im posaljem prevedenu diplomu....s tim sto ja znam da hocu da idem,jer ovde nemam ama bas nikakvu perspektivu...nazalost

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 344
14.4.2014 13:46:06   
Olga75
Torbice , ne razmisljaj ni cas
imas priliku , iskoristite je user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 345
14.4.2014 13:46:50   
emicaa
Ako imate priliku da bilo gdje idete samo idite jer svugdje je bolje nego kod nas,to vam je moj savjet.srećno

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 346
14.4.2014 13:48:24   
Ana RR
Torbi user posted image divne vesti!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 347
14.4.2014 13:51:35   
Torbica
Ajoj zene, hvala vam, ja sam ni na nebu ni na zemlji. valjda sam uprpala jer je izvodljivo... user posted image A samo kad pomislim da treba klince da ispisem iz vrtica....ma ludak sam.... Javicu vam utiske kad popricam sa tom zenicom, nadam se da cu prelomiti.... Nama je osnovni motiv da nam klinci dobiju bolju sansu, nista drugo....... Ovde i sa fakultetima mogu da se ceskaju, tuga jedna.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 348
14.4.2014 14:33:55   
World
Torbice, ne casi ni casa.. user posted image

Kod nas dvoje sa pristojnim fakultetima jedva imaju dovoljno za najosnovnije, bar vecina koje poznajem, rijetki su takvni kojima nista ne fali. A definitivno su strucnjaci u bilo kojoj oblasti mnogo vise cijenjeni svuda nego kod nas... Ja sam nekad imala stav da nam je bolje tu gdje jesmo, pa kako god, medjutim sada kad razmisljam o djeci i njihovoj buducnosti, definitivno bih otisla negdje, pogotovo ako vec postoji mogucnost da dobijem posao bez problema. U svakom slucaju se mozete vratiti ako vam ne bude lijepo. user posted image

Srecno sta god odlucite. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 349
14.4.2014 15:34:50   
ivaMark
Torbi, samo napred. Nema razmisljanja user posted image , da ne ponavljam sve sto su ti vec devojke napisale.

Mi smo trenutno na pauzi user posted image
Cekamo i cekamo, trazimo i nadamo se da cemo uspeti da odemo.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here