Didy -> RE: Trbuhom za kruhom (8.2.2014 13:59:13)
|
Ja nikad ne bih otišla na blef, pogotovo ne u zemlju gde ne znam jezik ili bih ga prvo naučila toliko da mogu da tražim posao sa znanjem tog jezika. Šta znači "da ne bih otišla na blef" za mene - makar da mm ili ja imamo posao tamo, a ovo drugo da se snađe u nekom kraćem periodu. Drugo, ja bih tražila posao u prosveti, pošto sam završila srpski, tako da bih išla tamo gde ima naša dijaspora i gde deca uče naš jezik, a najbolje bi mi bilo da odem tamo gde je englesko govorno područje pošto imam i međunarodni sertifikat o znanju engleskog jezika. I mm i ja znamo odlično engleski, mm dobro zna ruski, ja imam neku osnovu i oboje imamo osnovu iz nemačkog, što znači da bi nam oboma trebalo najviše godinu dana da položimo nivo i ruskog i nemačkog potreban za zaposlenje u struci. Treće, ne očekujem da mi iko pomogne pošto to ni ovde ne radi. Nemamo nikakve veze ni mm ni ja i oboje smo poslove tražili sami samo sa svojim diplomama, što bi rekli u se i u svoje kljuse i smučile su mi se već veze i vezice, partijske i političke igrice, mamini i tatini sinovi neradnici, korupcija i javašluk koji ovde vlada, tako da jedva čekam da konkurišem za posao u nekoj zemlji gde ti za posao ne treba veza. Toliko imam da kažem na ovu temu. Gagilly, verujem da ćete se snaći brzo, svaki početak je težak. Izdrži i nađi snage ako imaš jasam cilj. A vratiti se možeš uvek na isto ono odakle si otišla, ali barem možeš ponosno reći - probala sam, dala sam sve od sebe! Želim vam puno sreće! Ivamark, i vama želim da se što pre snađete i da brzo budete zajedno tamo negde gde je bolje nego ovde.
|
|
|
|