RE: Nesanica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Sanjalicaaa -> RE: Nesanica (24.1.2017 12:58:20)

Ja i dalje imam problem sa spavanjem.
Jel neko pio valerijana kapi? Jel to pomaze? Ne znam nista i njima.

vocicana -> RE: Nesanica (24.1.2017 13:01:24)

Ja sam ih pila jedno vreme pre dosta godina, ali ne za spavnje nego ovako, imala sam epizodu strasne nervoze zbog posla, zbog besparice, zeludac me je jako boleo. One su ti ovako malo da se umiris, za spavanje sumnjam da ce ti pomoci. A zasto ne popijes nesto lagano za spavanje uvece, mnogo je neprijatno kada ne mozes da se namestis i zaspis kao beba.

Sanjalicaaa -> RE: Nesanica (24.1.2017 13:18:02)

Voci, a sta bih mogla da popijem za umirenje? Prijateljica mi je savetovala da uzmem ksalol, citala sam nesto o njemu ali to je valjda anntidepresiv i hoce da izazove zavisnost. A ja bih nesto lagano.

Uzasno je. Jedva zaspim, i kada zaspim ako se probudim u sred noci gotovo je sa spavanjem. Nocas me je G probudio u 4h da piski, i posle nisam mogla da se uspavam. Uzasno sam umorna, a kad dodje nocas vreme za spavaanje opet necu moci da spavam.

gagana83 -> RE: Nesanica (24.1.2017 14:47:11)

A da probas sa nekim cajevima, ili pitaj u apoteci za nesto na biljnoj bazi.
Ja kad sam previse umorna ne mogu da zaspim.
Inace bas malo spavam, ali mi to ne smeta,funkcionisem normalno. I ne budim se nocu.

Sanjica26 RR -> RE: Nesanica (24.1.2017 15:08:16)

I ja opet u poslednje vreme imam nesanice. Ovih nedelju dana je turbo i onda od umora ne mogu da zaspim. Ali necu nista da pijem.
Meni dadilja kaze da popijem caj pre spavanja.

Ana RR -> RE: Nesanica (24.1.2017 15:18:51)

Sanjalice, imaš onaj Persen, on je biljnoj bazi. Ili kapi valerijane. Ja nisam za te lekove i antidepresive, nisam nikad pila i nadam se da neću. Moja mama godinama pije (počela je posle bratove smrti) i sada ne može bez njih. Ali nju su i lekari upropastili, prepisivali joj bensedin iako on nije za nju. 6 meseci se borila sa depresijom i izvukla se tek kada je prestala da pije bensedin. Sad joj ni to ne pomaže kod nesanice ali jbg, šta je sve peživela nije ni čudno.

gagana83 -> RE: Nesanica (24.1.2017 17:37:51)

Na Persen sam i mislila kad sam napisala da proba sa necim na biljnoj bazi ali nisam mogla naziva da se setim.
Trebalo bi da pomogne.

nata11 -> RE: Nesanica (24.1.2017 20:35:24)

Taj kome pomaze caj pre spavanja sigurno nema velikih problema to garantujem[sm=smiley1.gif]
Kapi valerijana su odlicne, jake, deluju a ne izazivaju zavisnost.

choopa choops -> RE: Nesanica (24.1.2017 23:30:45)

Ja nisam uzimala kapi valerijane, vec neke tablete, ali isto ne za nesanicu nego ranije kad sam osjecala ankisoznost.

Sada ponekad imam nesanicu, popijem magnezijum i B12 tablete i tjelo mi se opsuti. Mozda kakao. Caj mi nikad nije pomagao, naprotiv...

Sanjalicaaa -> RE: Nesanica (25.1.2017 9:55:35)

Probacu onda valerijana kapi. Nisam ja nesto preterano anksiozna i uznemirena da mi treba lek za smirenje, ja samo imam problem sa spavanjem.
Probala sam sa cajem pre par meseci, nije imalo efekta.

Mogla bih ponovo da pijem magnezijum. Da probam i to.

Sanjalicaaa -> RE: Nesanica (10.3.2017 13:59:28)

Konacno sam resila problem sa nesanicom. Posto sam bila u prevelikoj fci kad sam pocela da vozim morala sam da uzmem nesto za opustanje a da ne uspavljuje. Pijem Relaxerb kapsule, ne uspavljuju ali kad legnem uvece tako lako zaspim, i probudim se naspavana iako se budim bar 3 puta nocu zbog dece. Pre me je bolela glava kad ustanem bez obzira da li se naspavala ili ne. Sad vise ne. Toplo preporucujem.

mama Jo -> RE: Nesanica (22.2.2018 8:55:01)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Konacno sam resila problem sa nesanicom. Posto sam bila u prevelikoj fci kad sam pocela da vozim morala sam da uzmem nesto za opustanje a da ne uspavljuje. Pijem Relaxerb kapsule, ne uspavljuju ali kad legnem uvece tako lako zaspim, i probudim se naspavana iako se budim bar 3 puta nocu zbog dece. Pre me je bolela glava kad ustanem bez obzira da li se naspavala ili ne. Sad vise ne. Toplo preporucujem.

Sanjalice, jesi Relaxerb uzela sama, mislim bez konsultacijs sa lekarom? Ja bas imam problem sa nesanicom... nema sanse da zaspim, i kad se nocu probudim zbog dece na kratko, jedva opet zaspim... budim se sa glavoboljom svako jutro!!. Ne znam ni sta bih mogla da pjjem posto dojim...

Srecko47E -> RE: Nesanica (22.2.2018 10:28:09)

Dali se te kapsule mogu kupiti u slobodnoj prodaji?
Od kako se beba rodila ja pre 4 pola 5 nisam zaspala.Hronicno sam neispavsna.

mama Jo -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:00:18)

Otprilike isto 😊
Super ja funkcionisem koliko (ne)spavam... ali sad vec danima imam glavobolje...

vocicana -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:06:26)

Ja sam u principu protiv svih tabletica, ali ako nista od tih biljnih ne pomogne(mada sam misljenja da treba popiti kofu valerijane i pre ces dobiti intoxikaciju nego smirenje), neka tabletica, zasto da ne. Nespavanje i stres su glavni vodici u najteza kardiovaskularna oboljenja i sve moguce poremecaje u psihickom smislu. Kako kome, ali sebe treba cuvati, zato treba probati. Ima puno preparata za to.

mama Jo -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:11:30)

Prosli put kad me je mucila nesanica imala sam jak pad imuniteta, afte u ustima, a kada sam otisla na kontrolu kod ginekologa i problem sa hpv... zaista mislim da je pad imuniteta doveo do toga, a nesanica da je uzrok...

Imas li nesto drugo da preporucis? Valerijana - caj, ili u kom obliku?

Mala Elena -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:17:33)

Cula sam price o promazepanima, pola tablete deluje [sm=smiley36.gif]
Svakako konsultacija sa dr.

mama Jo -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:22:12)

Ja bih uzela vise to nesto za smirenje, pa malo da me opusti... da lakse, lepse i brze mogu da zaspim... cak ni premor ne deluje... a izbegla bih lekove i verovatno jos dosta toga posto dojim... onda ni sama ne znam sta da uzmem... probala sam caj od nane ali ne deluje, slab mi je

Rosita -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:32:37)

Vidi da li smes melatonin. Preporučujem.

mama Jo -> RE: Nesanica (23.2.2018 22:36:05)

Hvala, videcu u uputstvu sta pise 😊
Ako se ne sredi samo od sebe, nadam se da cu naci nesto da si pripomognem

Srecko47E -> RE: Nesanica (23.2.2018 23:47:42)

Mama Jo imas tablete na biljnoj bazi,plava kutija.Za mene su bile slabe.

Cajeva ima nekoliko vrsta ali ni to ne deluje.
Ja nocu ne mogu da zaspim do kasno a danju ne spavam.Na ivici snage sam

Sarav -> RE: Nesanica (24.2.2018 11:57:42)

U poslednje vreme se jako teško uspavljujem uveče koliko god da sam umorna. Džaba Mg, pijem ga zbog migrena. Valerijanu ću da probam, valjda neće da me komira da ne čujem bebu.

vocicana -> RE: Nesanica (24.2.2018 12:12:03)

U Benu apotekama ima nekog njihovog preparata u plavoj kutiji, mozes da probas, malo je skuplji, ali probaj. A Fructus radi caj za Laku noc, mozes i to sastav je isti kao u tabletama, valerijana, maticnjak, lipa. Moja sestra je spavala sa cajem.

Sarav -> RE: Nesanica (24.2.2018 12:35:33)

Hvala, Voci, potražiću taj čaj prvo.

mama Jo -> RE: Nesanica (24.2.2018 13:29:52)

Probacu i ja sa cajem....
Prosli put, kad je J.bila beba, isti lroblem sam imala... ali sam tako cekala da prodje samo od sebe, nista nisam koristila... bila sam zivi zombi, nikada u zivotu nisam bila mrsavija, bleda... ma uzas...
Aj sad kao malo da pripomognem organizmu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>