|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Višegradska
28.10.2011 18:06:18   
Rivana
Meni nikada ali nikada nece biti jasno zasto moram da platim nekome da bi me porodiouser posted image  

(odgovor članu srelence)
Direktna veza do poruke: 726
28.10.2011 23:28:47   
srelence
IZVORNA PORUKA: Rivana

Meni nikada ali nikada nece biti jasno zasto moram da platim nekome da bi me porodiouser posted image  

Rivana, nazalost izgleda da u nasoj drzavi je mito i korupcija sasvim normalna stvar bez koje vise ni njeni gradjani ne umeju da zive vec sami posezu za novcanikom dok im niko jos nije nista ni trazio. Veruj mi ja sam se poradjala sa ciljem da imam tamo nekoga radi neke svoje sigurnosti jer svega sam se naslusala i nagledala, ali opet sam se poradjala bez ikakve veze i prosla svakako kao bos po trnju. Niko nije hteo 24h da me pogleda u boksu , slabo sam se otvarala, indukcija nije uspela, za sve to vreme ja otvorena samo 3 prsta, plodova voda otice, ctg vec los, detetu se obmotala pupcana vrpca i asfiksija na porodjaju.Hvala milom bogu pa smo obe ok na kraju, ali eto zato zasto bi i platila samo da do toga ne dodje jer su oni placeni za posao koji valjano ne rade i pored svoje zakletve.Cast izuzecima. Kad prodje drugi porodjaj prenecu nadam se mnogo bolja iskustva na ovaj forum. Pozz za sve!

< Poruku je uredio srelence -- 28.10.2011 23:30:50 >

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 727
3.11.2011 14:30:16   
lela83
Ćao! Ja sam u 36. nedelji i jutros sam bila u Višegradskoj zbog ultrazvuka (prvog kod njih), pa ako nekoga interesuje mogu da kažem da se isti zakazuje. Zapala sam kod doktorke Jeremić, pa ako neko ima da napiše nešto o njoj značilo bi... 

(odgovor članu srelence)
Direktna veza do poruke: 728
11.11.2011 2:45:43   
Biserka
Ja sam se porodila u martu ove godine u Zemunskoj bolnici, a u Višegradskoj sam ležala 2 puta za vreme trudnoće, na patologiji. Moje iskustvo iz ove bolnice je jako loše, svaki dan koji sam provela tamo sam preplakala. Prvo, doktori i sestre su totalno nezainteresovani, gledaju samo da te otaljaju i što je meni najgore, niko te ništa ne pita niti ti govori, valjda nemaju vremena. Ja sam za ukupno 15 dana koliko sam provela tamo, znala samo da sam tu zbog uvećane plod. vode i to je sve. Ja umrla od straha, svaki dan mi po 3,4 puta vade krv, po nekoliko puta na uzv, radim test opterećenja glukozom i svašta nešto, na svakom pregledu gomila studenata,a pri tom niko mi ni u jednom trenutku ne kaže ama baš ništa, ni šta rade, ni zbog čega, ni koliko ću ležati, kao da sam ja tu zbog njih, a ne zbog sebe i svoje bebe, užaaaas! user posted image I to nije samo kod mene slučaj, bile su tamo i druge ženice, koje su ležale, kraće ili duže, neke se tamo i porodile i da ne pričam čega sam se sve naslušala! Šta drugo da kažem, kad sam po drugi put izlazila iz bolnice i od istih njih odmah dobila uput da dodjem po treći put za neke 2,3 nedelje, više se ne sećam, opet na neka ispitivanja, odlučila sam, na svoju odgovornost, da neću ići, ma nema šanse, pa šta bude. A kamoli da se tamo porodim, to nije dolazilo u obzir. Na kraju sam promenila bolnicu, išla sam na dalje preglede u Zemunsku, to je bio moj izbor i tamo sam se i porodila. I o njima imam samo reči hvale. user posted image Naravno, iskustva su različita, ja samo iznosim svoje, u toj istoj Višegradskoj je na hiljade bebica došlo na svet, ja ne sumnjam u stručnost doktora koji rade tamo, ali ponekad je jedna lepa reč bitnija od svega. Pozdrav svim mamama i budućim mamama user posted image

(odgovor članu lela83)
Direktna veza do poruke: 729
11.11.2011 13:12:44   
GRGA
Ja sam se razocarala u Visegradsku mnogo..................prvo da iskritikujem sestre na salteru za knjizice,,koja je jako neljubazna,nevaspitana i grozno jedno stvorenje...Zasto---user posted image --zena mi trazi uput za svaki odlazak ,,,,,odnesem joj jednom dva puta,,ali treci uput ja ne mogu dobiti.....

Zasto nisa iz BGi moram proci komisiju i dobiti dozvolu za odlazak,,kako jedan uput traje 6 meseci,,komisija mi ne daje drugi dok ne istekne taj vremenski period....Zadnji put sam se posvadjala na salteru sa njom i rekla daja vise upute ne mogu dobiti jer traju 6 meseci,,ona je rekla da nju to ne zanima....

Dr radi brzo,,,ljubazna nasmejana,ali si kao na pokretnoj traci.............

(odgovor članu Biserka)
Direktna veza do poruke: 730
21.11.2011 15:27:50   
vodolija76
Odgovor za dusica2010:

Potvrdjujem negativno misljenje o dr.Mirkovic.Kada sam kod nje u privatnoj ordinaciji pricala sa njom i insistirala  na tome da ne zelim da mi dete na porodjaju vade forcepsom ili vakumom ona mi je rekla : Tja,to je nesto sto se stalno dogadja na porodjaju.Znate, ja mogu da garantujem da Vam ja to necu raditi ali za druge doktore ne znam''. Takodje, isla sam kod nje na UZ i nije htela da mi kaze koliko je teska beba sto se na kraju ispostavilo kao kljucno za moje poradjanje jer su me zbog disproporcije porodili carskim rezom.Ona me nije poradjala vec jedna druga doktorka. Da je htela, mogla je odmah da mi kaze da je beba velika i da to nece moci prirodno. Ovako, sustina je sledeca: da sam kojim slucajem zapala da se poradjam prirodno zavrsila bih iseckana, na transfuziji i sa izmucenom bebom, sto se desilo mojoj drugarici. Inace ,da je bila korektna na porodjaju ona bi te odmah porodila cr da se ne mucis sa toliko velikom bebom a ne da koristi forceps ko u srednjem veku.
Nadam se da te nisam uvredila ovim svojim misljenjem.Divim se tvojoj hrabrosti i drago mi je da je sve ispalo ok na porodjaju ali cinjenica je da vole oni svi teske slucajeve da resavaju tako da se na kraju zena napati . Osim ako im ne das koverat unapred. Ja koverat nisam dala.
Pozdrav!

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 731
29.11.2011 15:01:02   
bokica p
Drage moje :)
Trudnocu mi vodi dr Berisavac. Da li je neko imao iskustva sa njom ili zna nekoga ko je imao?
I zanima me da li dr radi CZ?

Hvala vam unapred :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 732
2.1.2012 11:20:18   
Mika1
Cao svima, nova sam na forumu i u petak imam prijem na odeljenju Vrt-a zbog placente previe, inace sam u osmom mesecu i bas se plasim sobzirom da sam cula grozne price kakvo je to odeljenje nehigijensko, puno bubo i sl. Interesuje me da li neko slucajno skoro bio tamo i kakva je situacija. Ima li poseta i kakvi su uslovi. Inace treba da me vodi Dr. Vrzic.  Hvala puno i pozdravcic svima.

(odgovor članu bokica p)
Direktna veza do poruke: 733
9.1.2012 13:46:03   
pelemoj
dr.Milica Berisavac je super.Meni je pre 11 godina radila carski rez,rodila sam blizance,sama operacija je trajala oko 10-tak minuta a ona  je to odradila vrhunski

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 734
14.1.2012 15:38:02   
cockic
ja sam ok prosla u visegradskoj nadam se da cu i sad cak i boljeuser posted image

(odgovor članu pelemoj)
Direktna veza do poruke: 735
16.1.2012 12:56:45   
emilica
Ja vodim privatno trudnocu kod doktora Milosa Petronijevica. Trebalo bi da me on i porodi. Znate li kakva je procedura ako pocnem da se poradjam kad nije njegova smena? Hvala unapred.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 736
29.1.2012 18:15:52   
lela78
cAO.dA LI NEKO ZNA  da li moze u visegradskoj da se trazi epidural kad se dodje na porodjaj,a da se plati naknadno.posto ja nisam uplatila unapred ,a htela bi epidural,a sutra mi je termin.i kakva su vam iskustva u ovoj godini u toj bolnici,ja nemam nikakvu vezu idem onako na bum

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 737
29.1.2012 18:21:35   
cockic
lela78 mislim da svuda mora unapred jer su potrebne neke dodatne analize
ako ga hoces.

nisam sigurna ali mislim da mora da se plati ranije,a i da se prodju ti pregledi
kod anesteziologa.tj razgovor sta vec.

nisam ga primala pa ne znam ali ovako sam ja svatila druge koje su ga
primale user posted image

(odgovor članu lela78)
Direktna veza do poruke: 738
30.1.2012 13:51:14   
Mizzy
Ja sam uplatila unapred epi, ali ga nisam iskoristila jer sam na kraju isla na cr. Vratili su mi novac.
Zasto ne uplatis za svaki sl? Ja sam cula da su zene trazile na licu mesta, i dobijale, ali ja sam htela da budem sigurna. Samo odes na salter i plati, nista ti ne treba, nisam imala razgovor sa anestizologom.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 739
30.1.2012 15:06:38   
lela78
Hvala na odgovoru.isla sam danas do Visegradske i uplatila epidural,ma niko ni ne spominje razgovor sa anestiziologom.mada sam ja bila u Misovicu ,oni imaju predavanje anestiziologa,pogledaju krvnu sliku i kazu da je sve ok.al posto je tamo u vek guzva  i tesko bez veze da upadnes ipak sam se odlucila za Visegradsku.
Kako ste prosli na porodjaju.KAKVi su uslovi u Visegradskoj.Mene je nekako najvise privukla jer nema baby friendly program.
i da li ste nosile svoju spavacicu ili moras njihovu.Stvari verovatno u kesi.

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 740
30.1.2012 22:13:08   
Mizzy
Mene su prvo poslali u porodiliste, gde je sve ekstra, i babice su ok. Onda su me vratili, jer nisam bila na porodjaj (neka otkacena dr je insistirala da me posalje u porodiliste jer sam presla terminuser posted image ). Stavili me na odeljenje patologije, koje je totalna katastrofa. Odeljenje CR je super, ali su me i odatle prebacili 3 dan, u porodiliste na 3. spratu, koje je posebna katastrofa! Da budem iskrena, ne bih isla u Visegradsku da nisam imala mog dr-a koji me je vodio, i takodje sto nije baby-friendli. Higijena u tom porodilistu na 3.spratu je katastrofa. Npr. kante u WC-u prazne jednom dnevno (naravno pre vizite). Zamislite kolicinu ulozaka u toku dana. UZAS! Na 4.spratu je dobro, jer su sobe dvokrevetne sa kupatilom. Po meni, sestre su neljubazne. Kada sam pitala kako da ustanem posle cr, jedna mi je rekla: "lepo, okrenes se na bok, spustis noge i ustanes!" Taman posla da mi pomogne.

(odgovor članu lela78)
Direktna veza do poruke: 741
2.2.2012 23:13:51   
emilica
Ja sam sad skroz zbunjena. Isla sam na razgovor sa anesteziologom iz Visegradske. On mi je rekao da je ukinuto placanje epidurala krajem godine, a on ce da dodje na porodjaj i to kosta 150 evra. E, sad se nesto mislim...necu valjda davati i njemu 15000 i porodilistu 20000 ili ce mozda on tu nesto da sredi. user posted image

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 742
3.2.2012 10:30:48   
zoranaaa
Mene malo buni ta epiduralna anestezija,kazu da je ukinuto placanje,ali ako oces posebnog anesteziologa onda 150e?drugo,sa prvom bebom,nakon porodjaja sam lezala u jednokrevetnom apartmanu na IV tom spratu,5 dana je kostalo 25000,koja je sada ccena,da li neko zna???user posted image

(odgovor članu emilica)
Direktna veza do poruke: 743
3.2.2012 10:39:59   
mihi
Cena je 8000 ili 9000 hiljada po danu ja mislim. I ja sam bila u apartmanu na 4 spratu i super su.

(odgovor članu zoranaaa)
Direktna veza do poruke: 744
3.2.2012 10:52:45   
emilica
Dobro je, onda nisam samo ja cula ovo za epidural. Meni je to anesteziolog rekao. Samo me buni da se ne placa i njemu i bolnici. 

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 745
3.2.2012 12:07:32   
Mizzy
Na 4. spratu su dvokrevetne sobe sa kupatilom, i ne placaju se, a plus ima apartmana koji se placaju. Ali ako te smeste u obicnu sobu, nema potrebe za apartmanom. Ali ako zaglavis na 3.spratu- tamo je tezak krs....

(odgovor članu emilica)
Direktna veza do poruke: 746
9.2.2012 13:24:03   
lela83
Devojke, porodila sam se 11.11. u Višegradskoj i mogu samo da pohvalim dr Tanju Blagojević. Kao prvorotka sam se porodila za nešto manje od četiri sata, prirodnim putem uz epidural i tako je na svet došla prelepa devojčica (ljubi je majka!). user posted image Bila sam smeštena na 4. spratu u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom. Moj je savet da se ne uzimaju apartmani za jednu osobu jer da nije bilo druge devojke ne bi mogao ko da mi pozove med.sestru. Inače, med.sestre su bile užasno neljubazne i nezainteresovane, kao i laktacijske sestre. Izuzetak je laktacijska sestra Snežana koja mi je jedina pomogla i zahvaljujući njoj sada normalno dojim moju princezu (sve osim nje su me ubeđivale kako ne mogu da dojim i da mi trebaju silikonske bradavice i ostala čuda). Tako da, još malo pa prelazimo na drugo bebče i opet ćemo u Višegradsku!

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 747
9.2.2012 13:53:41   
cockic
evo i ja da napisem vezano za moje drugo iskustvo iz visegradske je i ovog
puta bilo jako dobro

sam porodjaj je prosao jako dobro kao i prvi put zahvaljujuci dr nebojsi markovicu
koji me je i drugi put poradjao user posted image

opet sam bila na 4 spratu koji je kako rece predhodna devojka kao apartman
sobe sa dva kreveta i kupatilo u sobi user posted image

samo za razliku od nje ja mogu reci da su sad sestre kao i zene iz laktarijuma
jako ljubazne user posted image

(odgovor članu lela83)
Direktna veza do poruke: 748
9.2.2012 14:23:58   
lela83
Ako su postale ljubazne i prijatne bravo za njih! user posted image Kad mi je uletela sestra u 5 ujutru i onako nervozno popalila svetla i ćušnula toplomer momentalno sam se razbudila! user posted image I da, mnogo mi je značilo što sam imala kupatilo u sobi pa sam se tuširala kad god mi je palo na pamet. Pozz...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 749
9.2.2012 17:04:47   
cockic
ma to je ostalo i dalje ulecu i tutkaju toplomeruser posted image
ali ja vala i nisam mogla da spavam i od bolova materice a kasnije od grudi
tako da tih pet ujutru mi je odgovaralo.
zato preko dana sam mogla da dremnem user posted image

mada meni je zapao vikend a nedeljom nema vizite pa ove sestre zivela slobodauser posted image
tako da u subotu i nedelju bude oko 7huser posted image

(odgovor članu lela83)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here