Biserka
|
Ja sam se porodila u martu ove godine u Zemunskoj bolnici, a u Višegradskoj sam ležala 2 puta za vreme trudnoće, na patologiji. Moje iskustvo iz ove bolnice je jako loše, svaki dan koji sam provela tamo sam preplakala. Prvo, doktori i sestre su totalno nezainteresovani, gledaju samo da te otaljaju i što je meni najgore, niko te ništa ne pita niti ti govori, valjda nemaju vremena. Ja sam za ukupno 15 dana koliko sam provela tamo, znala samo da sam tu zbog uvećane plod. vode i to je sve. Ja umrla od straha, svaki dan mi po 3,4 puta vade krv, po nekoliko puta na uzv, radim test opterećenja glukozom i svašta nešto, na svakom pregledu gomila studenata,a pri tom niko mi ni u jednom trenutku ne kaže ama baš ništa, ni šta rade, ni zbog čega, ni koliko ću ležati, kao da sam ja tu zbog njih, a ne zbog sebe i svoje bebe, užaaaas! I to nije samo kod mene slučaj, bile su tamo i druge ženice, koje su ležale, kraće ili duže, neke se tamo i porodile i da ne pričam čega sam se sve naslušala! Šta drugo da kažem, kad sam po drugi put izlazila iz bolnice i od istih njih odmah dobila uput da dodjem po treći put za neke 2,3 nedelje, više se ne sećam, opet na neka ispitivanja, odlučila sam, na svoju odgovornost, da neću ići, ma nema šanse, pa šta bude. A kamoli da se tamo porodim, to nije dolazilo u obzir. Na kraju sam promenila bolnicu, išla sam na dalje preglede u Zemunsku, to je bio moj izbor i tamo sam se i porodila. I o njima imam samo reči hvale. Naravno, iskustva su različita, ja samo iznosim svoje, u toj istoj Višegradskoj je na hiljade bebica došlo na svet, ja ne sumnjam u stručnost doktora koji rade tamo, ali ponekad je jedna lepa reč bitnija od svega. Pozdrav svim mamama i budućim mamama
|