|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Višegradska
30.4.2011 15:34:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ivana.

Dugo nema nikoga na ovoj temi. Jel nam se skoro neka drugarica porodila u Visegradskoj? Eto i mene za koji dan, ziva sam se prepala user posted image
Ivana draga ne brini, sve kroz to jednog dana prodjemo i ja sam se pred porodjaj prepala, ali kad mi je pukao vodenjak veruj mi bila sam presrecna, prosto nisam mogla da verujem da sam to ja i da me nije strah,priroda je touser posted image ...ponavljam se ali zaista nema lepseg trenutka nego kad ugledas svoje dete user posted image user posted image

(odgovor članu Ivana.)
  Direktna veza do poruke: 626
30.4.2011 15:36:23   
nencydrew
Potpisuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 627
30.4.2011 21:01:51   
Ivana.
Drugarice, hvala vam puno na ohrabrenju user posted image

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 628
30.4.2011 21:16:57   
janajana
Ja sam se porodila 27-og, ali ja sam isla na carski tako da ne znam kako je kad ide prirodno.
Ivana odgovoricu na tvoj pp kad dodjem kuci posto ovako sa mobilnog nesto ne mogu

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 629
30.4.2011 21:38:23   
zmajeva
Janojano, jesu li te hospitalizovali pre toga ili si dosla na zakazan termin? Opisi nam iskutvo. :)

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 630
30.4.2011 21:38:30   
Ivana.
Janajana divno, cestitam user posted image

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 631
30.4.2011 23:36:52   
janajana
IZVORNA PORUKA: zmajeva

Janojano, jesu li te hospitalizovali pre toga ili si dosla na zakazan termin? Opisi nam iskutvo. :)
Ja sam redovan mesecni prijem imala 18-og aprila i tad sam ostala da lezim do kraja, iako je moj termin bio 08.05. Kad planiraju carski onda ides kod interniste pa cekas da ides na kozilijum, i kad se sve odlucilo do carskog sam lezala bezveze

(Oscar Wilde)

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 632
30.4.2011 23:38:43   
janajana

Hvala! :-)

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 633
30.4.2011 23:39:17   
janajana

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 634
30.4.2011 23:39:24   
janajana

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 635
1.5.2011 13:43:35   
zmajeva
IZVORNA PORUKA: janajana

Ja sam redovan mesecni prijem imala 18-og aprila i tad sam ostala da lezim do kraja, iako je moj termin bio 08.05. Kad planiraju carski onda ides kod interniste pa cekas da ides na kozilijum, i kad se sve odlucilo do carskog sam lezala bezveze

Pitam, jer su meni vec zakazali hospitalizaciju 20.maja, a termin je 3.6., zbog velike bebe. Zasto su tebe zadrzali tako rano i sto su ti radili carski?
Sta ti je od stvari bilo potrebno tih 10 dana u bolnici, da li moras da budes u pidzami ili u normalnoj odeci? Nemam pojma sta da spakujem?
Kako si podnela operaciju? Kakve su sestre?

Izvini na mnogo pitanja, al'' kad me ceka ono sto si ti prosla!user posted image
Termin ti je bio na moj rodjendan! Malo bikce, cestitamo! user posted image

< Poruku je uredio zmajeva -- 1.5.2011 13:44:22 >

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 636
2.5.2011 23:19:55   
Vika
Zmajeva
- zadužićeš njihovu spavaćicu u kojoj moraš ići na konzilijum i porođaj, a boravićeš u svojoj tako da ponesi 2
- papuče, bolje gumene da bi mogla da se sa njima tuširaš
- bade mantil ili neki ogrtač da bi mogla da se šetkaš po hranu ili ispred bolnice
- lična higijena ( mrežasti ulošci, pasta, četkica, toalet papir, šampon, sapun, itd.)
- mobilni, novac, dokumenta i sve analize
- nešto za čitanje i grickanje
- elastične zavoje kojima će ti obmotati noge pre carskog, ima ih i u radnji u holu
- manji neseser ili torbicu u koji ćeš staviti samo najosnovnije što ide sa tobom na porođaj

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 637
3.5.2011 13:47:23   
zmajeva
Hvala, Vika mnogo! user posted image
Znaci, ici cu na konzilijum, sta ceda mi rade tamo?user posted image

< Poruku je uredio zmajeva -- 3.5.2011 13:48:31 >

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 638
3.5.2011 13:57:08   
Vika
Pogleda te internista- uradi EKG ( srce), izmeri pritisak i popričate, ako imaš nekih poznatih zdravstvenih problema pošalju te kod specijaliste koji da svoje mišljenje i onda na osnovu tvoje istorije konzilijum donosi odluku da li ćeš na carski. Zakažu ti kada da dođeš, sestra te povede i nekada ni ne uđeš da te vide a nekada popričaju ako ih nešto zanima.

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 639
3.5.2011 14:33:07   
janajana
Evo Vika je sve lepo napisala, ja ne stizem ni da pogledam nista

A ja sam ostala duze jer je redovna moja hospitalizacija bila zakazana za 18.04. i dok sam zavrsila sa internistom i konzilijumom proslo tri dana, i da ne bi izgubila (kao) krevet zadrzali me do carskog, a da sam izludela za to vreme jesam.

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 640
3.5.2011 17:29:24   
zmajeva
Hvala. user posted image
Mene su zatekli, jer sam vodila trudnocu privatno i resila da se poradjam u Visegradskoj. Otisla na prvi uz tamo i odmah mi zakazali hospitalizaciju. Ja sam bila u soku, pa nista nisam stigla da pitam. Jedino znam da je beba velika.
Cula sam od jedne trudnice da je sad to normalna procedura, ako je beba posle 32 nedelje velika za njihove standarde i da carski sad nije toliki big deal. Ne znam je l'' to tacno. Mada meni niko nije spominjao carski, nagadjam samo, sto bi inace bila hospitalizacija.

< Poruku je uredio zmajeva -- 3.5.2011 17:30:24 >

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 641
4.5.2011 18:53:05   
janajana
Ja sam isla na carski iz nekih vise faktora, a prvi je raj sto sam operisala srce, pa nisu hteli da imam napor pri prirodnom porodjaju

(Oscar Wilde)

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 642
4.5.2011 19:02:53   
Ana007

Hvala. user posted image
Mene su zatekli, jer sam vodila trudnocu privatno i resila da se poradjam u Visegradskoj. Otisla na prvi uz tamo i odmah mi zakazali hospitalizaciju. Ja sam bila u soku, pa nista nisam stigla da pitam. Jedino znam da je beba velika.
Cula sam od jedne trudnice da je sad to normalna procedura, ako je beba posle 32 nedelje velika za njihove standarde i da carski sad nije toliki big deal. Ne znam je l'' to tacno. Mada meni niko nije spominjao carski, nagadjam samo, sto bi inace bila hospitalizacija.

Tako je i bilo kod mene,vodila sam trudnocu privatno,s tim sto sam dosla 2 nedelje pre termina da se dogovorim sa svojim doktorom oko porodjaja.Uzeli mi karlicne mere, rekli mi da cu morati najverovatnije na cr i da sutradan dodjem da legnem na patologijuuser posted image .Celu trudnocu sam mislila da cu se prirodno poroditi,redovno isla na vezbice za trudnice,i onda odjednom tras na cr.Sreca pa sam samo jedan dan lezala na patologiji,porodjaj mi sam krenuo,nisu stigli ni da vecajuuser posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 643
5.5.2011 11:22:19   
zmajeva
Jano, ti si imala valjan razlog za cr. Vazno da je sve proslo u najboljem redu kod obe.
Meni niko nije rekao da cu na carski, nego zakljucujem napamet.
Ne znam da li je patologija ono odeljenje koje zovu 8DI? Mene ce tamo.
Kako se meri sirina karlice? Jeste li bile na totalnoj ili spinalnoj, to je moja nova dilema?
I zaboravih da pitam, odeca u kojoj dodjes vracas kuci, pa to donose ponovo kad izlazis?
Neko mi rece za Visegradsku da ne daju beba da se iznese u auto sedistu. Zna li neko nesto o tome?

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 644
5.5.2011 11:27:18   
Anoniman
Odecu u kojoj sam dosla vratila sam kuci, ali sam morala jaknu da ostavim kod njih, nemam  pojma zasto...A sto se tice auto sedista, mi smo Milicu izneli u njemu, jedino ako za ova dva meseca nisu nesto promeniliuser posted image  

(odgovor članu zmajeva)
  Direktna veza do poruke: 645
5.5.2011 11:27:23   
Vika
8DI je odeljenje prof Plećaša i zove se Kontrola fertiliteta. Tu su doc Snežana Plešinac, dr Nemanja Stojanović, dr Aleksandar Jovanović i neki mladi doktori. Obično su smeštene žene koje čekaju Cr ili zbog nekih problema kao ja, održavaju trudnoću, ali izbegavaj prvu sobu do ambulante jer su tu najteži slučajevi, a o tome možemo na nekoj drugoj temi.
Garderobu ostavljaš na prijemu ili bar neki komad jer zadužuješ njihovu spavaćicu a uzimaš kad krenete kući, i niko ti ne određuje u čemu ćeš izneti bebu, možeš i u ćebetuuser posted image

< Poruku je uredio Vika -- 5.5.2011 11:29:55 >

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 646
5.5.2011 11:29:38   
Anoniman
Nije lose na odljenju kod njih, bar koliko sam ja videla, nisam lezala u bolnici pre porodjaja, ali sam isla tu na preglede i CTG...

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 647
5.5.2011 11:34:38   
Vika
Ja sam tu provela dva meseca prvo zbog operacije slepog creva a posle zbog održavanja. Sobe se sa 5-6 kreveta i televizorom, kupatilo sa tri kabine, renovirano je i pristojno. Hrana dijetalna i oskudna, a posle nedelju dana ne biraš. Doktori su vrhunski, sestre stručne i većinom ok, jedino što niko nema vremena da se sa svakim ponaosob dugo bavi.
Sa mnom, su morali jer su me na kraju zvali koleginice.

Apartman ne pruža ništa posebno, jedino mi je značio u prvom navratu jer posle operacije sl. creva nisam mogla da ustajem, a pošto smo bili životno ugroženi, nisam želela da traumiram trudnice izgledom

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 648
5.5.2011 14:02:33   
Ana007

Jano, ti si imala valjan razlog za cr. Vazno da je sve proslo u najboljem redu kod obe.
Meni niko nije rekao da cu na carski, nego zakljucujem napamet.
Ne znam da li je patologija ono odeljenje koje zovu 8DI? Mene ce tamo.
Kako se meri sirina karlice? Jeste li bile na totalnoj ili spinalnoj, to je moja nova dilema?
I zaboravih da pitam, odeca u kojoj dodjes vracas kuci, pa to donose ponovo kad izlazis?
Neko mi rece za Visegradsku da ne daju beba da se iznese u auto sedistu. Zna li neko nesto o tome?

Sirinu karlice mere jednim veeeelikim šestarom user posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 649
5.5.2011 18:21:55   
janajana
Ja mislim da je kod mene bio faktor i sirina karlice.
A sto se tice auto sedista ja sam Dunju 01.05. iznela u njemu, i niko se nije bunio niti rekao da je zabranjeno

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here