RE: koliko dugo beba spava nocu? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Maslacak15 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (22.6.2014 17:24:40)

Ja sam od onih koji ne ukidaju nocno mleko dokle god eksplicitno traze. Sa starijim sam imala savrseno iskustvo, smanjivalo se postepeno, trazio je mleko tokom noci jednom do nekih 18 meseci. Probudi se popije i zaspe. Onda je jednostavno prestao da se budi i da trazi i spava ko top od 20 h do 7 ujutro evo vec skoro godinu dana. Mladji koji ima 14 meseci jos uvek se budi, i obicno dobije mleka negde oko ponoci ili jedan sat i posle spava do ujutro. Nemam nameru da ukidam ni da forsiram. Sasvim sam sigurna da bi vristao i sat i po vremena dok nebi dobio isto a ja ne vidim razlog da mu ga nedam. Ono sto nikad nisam radila dok su se budili ucestalo je da se igram sa njima. Ponasala sam se uvek striktno kao da je noc, svetlo je ugaseno i jasno stavljala do znanja da treba da se spava. Nisam nikad pustala da placu i vriste ali primenjujem strategiju umirujem i vracam u krevetac dokle god ne zaspu. I nikad nisam imala taj problem da mi jako dugo budu budni nocu. Zavisi naravno puno od deteta, ali mislim da je to greska ako im se popusti i upali svetlo, prihvati da "im se nespava" itd.

Misha i Ljisha -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (22.6.2014 20:44:00)

Maslacak moja D obicno popije oko 6 ujutru ali ako ne vecera dobro ili ne jede lepo preko dana tako oko jedan se probudi i u dreku, gladna. Ja joj dam mleko ali mi je bas bezveze jer je nisam nocu dojila dugo. a ne sisa vec dva meseca. Malo mi bezveze imam osecaj kao da smo korak u nazad. Prosto ima jako los apetit u poslednje vreme i tacno je gladna jer cim joj dam mleko ona nastavi i to je to. Ona bi plakala i njakala do iznemoglosti satima dok ne dobije njeno mleko. [sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (22.6.2014 21:20:10)

Kao sto i sama znas ima razlicitih misljenja ali ja idem logikom mozda im treba. Desava se da se moj Mladji probudi ekstra onako, pa ga pomazim i nastavi da spava, znaci nisam za to da ih treba nalivati i navikavati da cevce. Ali mislim da nekoj deci prosto treba. To je dugo od osam uvece do sest ujutro, oni imaju faze intenzivnog rasta ima dece koja ogladne. Kazem ti moj stariji sin je tRazio kad je bio ko tvoja D i onda je odjednom prestao. Tako da po meni ne treba da se jedis da idete unazad i ako odmah zaspe kad popije mleko ja ne vidim razlog da trenirate plakanje x dana da bi je oducila.

dunja RR -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 18:08:56)

Koliko vaše bebe generalno spavaju, uopšte, ne samo noću?
Moj mališa već duže vremena prespava noć, tj legne u 12, i probudi se u 6, tada ga prebacim kod sebe, podojim (on spava gotovo uvek dok sisa), podrigne, vratim ga u krevetac i produi spavanjac negde do 10. Ali i preko dana uglavnom spava, kada sisa isto. Jedino je jako nemiran uveče kada se vratimo iz šetnje (i nju uglavnom pola prespava). Jedva ga uspavamo uveče, to obično traje od 22 do 24, i realno, samo tada i jeste budan. Pitam se da li on previše spava? Posebno me sada to zanima, kada nosi Pavlika, pitam se da li Pavlik ima efekta pri spavanju bebe ilisamo kada radi nogicama. Videću sa dr. da li da ga budim kako bi radio nogicama, ako ima potrebe za tim ..

Šta mislite, da li je ovo previše spavanja za bebu od 2 meseca?

emicaa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 18:49:09)

Moja spava tri sata preko dana i 8 sati noću,mada noću još pije dvije flašice,jednu oko 1 i drugu oko 4,kao što Maslačak kaže odlučila sam da je pustim tako sa flašicama dok sama ne odluči da je dosta ali smanjujem joj doze i ne buni se,a ima devet mjeseci i dvije sedmice.A po meni to nije previše,ja mislim da to zavisi od bebe do bebe,moja je u tom periodu spavala 8 sati ukupno na dan,to je još gore.

Maslacak15 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 19:32:27)

Joj dunja to je tako individualno. I moj mladji sin s eponasao prva tri meseca kao da ga je ujela cc muva. Bilo je dana da je bio budan kad se skupi sve zajedno 4-5 sati. Susta suprotnost od starijeg. Posle navrsenog treceg meseca se smanjilo. Uzivaj dok spava[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

superm -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 20:13:23)

Moj stariji sin je imao fazu kada je imao oko 6 mes da spava po 14 sati nocu. Odveli ga mi pedijatru, pitali da li je to normalno. [sm=smiley36.gif] Bio je u fazi rasta i zato je toliko spavao. Naravno da je bilo sve u redu. I dan danas je velika spavalica.

dunja RR -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:04:16)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Joj dunja to je tako individualno. I moj mladji sin s eponasao prva tri meseca kao da ga je ujela cc muva. Bilo je dana da je bio budan kad se skupi sve zajedno 4-5 sati. Susta suprotnost od starijeg. Posle navrsenog treceg meseca se smanjilo. Uzivaj dok spava[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ti me uvek smiriš [sm=smiley31.gif]
Cc muva [sm=smiley36.gif]

mirkam -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:19:28)

Dunja, ti pitaj pedijatra, ali ja mislil da je to skroz ok. Tako male bebice obicno i spavaju toliko dugo, sta bi drugo radile [sm=smiley36.gif]
Meni je M imao jake grcice prvih mjesec dana, cini mi se da uopste nije spavao tada [sm=smiley36.gif], a kad su prosli i kad je konacno poceo da spava, svaki cas sam ulazila u sobu da vidim dise li, jer mi je sok bio sto uopste spava, a kamoli toliko dugo [sm=smiley36.gif]

soni -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:24:00)

ja kad vidim ovu temu uhvati me panika kad se samo set_im nasih muka..od kad je krenula u vrtic sa godinu dana druga prica...

emicaa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:34:38)

Kad moja Teodora prvi put prespava noć bez budjenja drugi dan ću je vjerovatno odmah odvest pedijatru jer ću mislit da nešto nije u redu [sm=smiley1.gif]

Dada81 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:34:55)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Koliko vaše bebe generalno spavaju, uopšte, ne samo noću?
Moj mališa već duže vremena prespava noć, tj legne u 12, i probudi se u 6, tada ga prebacim kod sebe, podojim (on spava gotovo uvek dok sisa), podrigne, vratim ga u krevetac i produi spavanjac negde do 10. Ali i preko dana uglavnom spava,

Šta mislite, da li je ovo previše spavanja za bebu od 2 meseca?

I moj Marko je u tom uzrastu spavao dosta.Cak i sada,sa 7,5 mes.spava vise nego sto je David u bilo kom periodu(mesecu).Totalno su razliciti,a ja sam tu razlicitost oberucke prihvatila. Jer,sa Davidom smo se cak ja i mm menjali na smenu,da dezura 4 sata da bar toliko u komadu prespava.On nas je ''prekalio''.
Marko sinoc zaspao pre 9,kao uvek,sikio u ponoc i spavao do 7,''pricao''pa opet sisao,i u glavnom nastavi spavati,ako ga brat ne razbudi.
Sto rece Maslacak,ja sam zadovoljna sto spava[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:37:37)

Dunja, nije to mnogo.
Jedino se sa ritmom uvece ne slazem.
Moji su od prvog dana legali oko 20h najkasnije, i zimi i leti. Kad su prestali nocni podoji, budili bi se oko 5-6h, sikili i nastavljali sa spavanjem jos jednu turu. U principu imaju minimum 11 sati nocnog sna (dvoje starijih su rano izbacili dnevno spavanje, sa oko 3 god) a maleni jos uvek spava i danju, jednom.
Cerka iako ima 6 god i dalje veze 11-12 sati nocu, sin od nepune 4 god isto. Ovaj od dve god kad dodam dnevni san, jos minimum 2-3h vise. Svo troje od starta imaju lep ritam, decaci su spavalice od prvog dana, ma do pune godine su spavali i po 15-16h. Ona nije toliko ali decaci jesu. Sve dok nisu ostali na jednom dnevnom spavanju.

Sesilija 83 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 21:41:06)

Torbice... mozes li mi odgovoriti u temi Letovanj?]e?

Torbica -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.8.2014 22:20:06)

Evo!

mali_mis -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (22.8.2014 12:15:57)

Zaspi oko 21-22h, pa se probudi oko 3-4 da pije mleko i to tako drekne, da iskacem iz kreveta i hvatam se za plafon kao macka, i posle mleka nastavi da spava do 6. Onda me budi, tako sto mi vuce kosu [sm=smiley29.gif]

Mala Elena -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 14:21:05)

Moja bebana je ovde najveci namcor, ona nije izbacila nocni podoj jos uvek . Zaspi oko ponoci , budi se za dva-tri sata da jede pa opet zaspi i ustaje izmedju 7 i 8 zavisi kako je raspolozena.[sm=smiley1.gif] Mislim da je za odvikavanje od tog nocnog podoja korisna cuca jer zavara a organizam im se opet navikne bez mlekca.

pari -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 17:54:51)

Blago tebi dunja, uživaj. To je skroz normalno i vrlo individualno. Naš beban nema još dva meseca ali danju spava sve manje, a noću se budi na svaka dva data da sisa počevši od 9,10 uveče pa do 6-7 ujutru... Volela bih da malo duže spava ali dobro, doći će i to nadam se

doktorkakristal -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 17:56:46)

od 21 ili 22 do najvise 7 h ujutru [sm=smiley29.gif]

Mala Elena -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 18:01:25)

Pari, resice se to naravno, bice kako zelimo [sm=jezicek.gif], prosto ne mogu da se naspavam nikako. ..

mati -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 18:08:57)

Od 21-22, pa do 9-10. Ali se zato budi da sisa, nema sanse da mu uvalim cuclu,trazi samo sisu. Ali oduvek spava po celu noc. Dok to nije bio slucaj sa Matom, secam se ustajanja i nosanja na grudima,pa tako zadremam,cimnem se...

anci kv -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 18:16:44)

od 9,10 do pola 7. Nema klope preko noći[sm=smiley36.gif]

Mala Elena -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 18:19:45)

Mati, pricaj mi o tome [sm=smiley13.gif] - sinoc sta sve nisam radila, uspavankama sebe uspavah [sm=smiley36.gif], zanesoh se jednom u stranu, vec gotovo ali udarih sebi par "samara" i nastavih da nunam ( bolje da sam muza zamolila da to uradi ima jacu ruku, hahahaha )" Zaspala je oko 00 , vec je bila budna oko 4, to je opet po mom misljenju nocni podoj .

doktorkakristal -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (5.9.2014 21:08:32)

ANCI znaci drugarica nam isto ranoranioc ,dodjite ujutru na kaficu [sm=smiley36.gif]

QueenJ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (14.9.2014 11:28:15)

E ima 40 dana. Od izlaska iz bolnice imamo rutinu-kupanjac u 20h (svako veče jer obooožava vodu) i do 21-21.30h je u krevecu. Spava do 4, 5, 6h. Kako kad. Preko dana se budi na 2-3 sata. Mada sad već ima i budnih perioda tokom dana.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>