RE: Dojenje u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Torbica -> RE: Dojenje u trudnoći (10.10.2012 15:32:03)

Drago mi je da sam pomogla! [sm=bravo.gif]

bojanica7 -> RE: Dojenje u trudnoći (25.11.2012 21:40:31)

evo ja samo da se odjavim iz teme. u 23. nedelji prestala s dojenjem u trudnoci. ceo prosli vikend me je mrcvarila po celu noc jer joj rastu petice, i uzasno su mi postale osetljive bradavice. ma mozda niej ni bol, nego neka uzasna nelagodnost i odlucila sam da joj ne dajem i da vidim kako ce ici. super ide. prihvatila je da je cici pokvarena i ne buni se. mleko ne curi, niti su mi napete grudi. pretpostavljam da su i trudnicki hormoni ucinili svoje... uglavnom, eto. jedno pozitivno dojenje u trudnoci. da nisu bradavice pocele da mi bduu toliko osetljive, verovatno bih je jos dojila. al taman nam je eto dosta obema. no, svakako pozdravljam sve mame koje odluce da doje u trudnoci (koja naravno mora biti uredna i u najboljem redu)

Anoniman -> RE: Dojenje u trudnoći (25.11.2012 23:43:32)

bravo za tebe i galu! [sm=bravo.gif] super je sve ispalo na kraju.
sad malko odmori, pa onda jovo nanovo. [sm=smiley36.gif]
moram priznati da ti jaaaako zavidim! [sm=smiley9.gif]

bojanica7 -> RE: Dojenje u trudnoći (26.11.2012 10:14:40)

hvala, macaki [sm=smiley1.gif] pa vama je jos rano za novu bebu, mada... bila bi super razlika od tacno dve godine [sm=smiley1.gif] pa nista, aj onda bacajte se na muckanje [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Dojenje u trudnoći (26.11.2012 10:32:45)

pre dve godine u tacno ovo vreme sam zatrudnela. [sm=smiley1.gif] sad cu sacekati malo.. do proleca. [sm=smiley36.gif]

bojanica7 -> RE: Dojenje u trudnoći (26.11.2012 10:39:03)

jeeeej!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bice vam razlika kao izmedju mojih [sm=smiley1.gif] i ja sam s galom na prolece zatrudnela, tako da ako tako bude bilo i kod vas, ocekuje novogodisnji pokloncic[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Dojenje u trudnoći (26.11.2012 12:49:41)

hehe, ksenija mi je letnja beba, rodjena je u avgustu. nekako mi je monotono da i druga beba bude letnja.. zato bih da malo sacekam, da se rodi u neko drugo godisnje doba. [sm=smiley36.gif]
mada i to ima svojih prednosti.. luftiracija rane ispod haljinceta, [sm=jezicek.gif] sve stvarcice se caskom osuse isl..
ja bih da ona bude jos samo malo samostalnija. npr. maltretiram ja njoj i sad da se sama penje na 4. sprat, bas zato sto znam da onda ne bi trebalo da je nosim.. ali jos malo da stasa. [sm=smiley1.gif]

Heleena -> RE: Dojenje u trudnoći (26.2.2014 20:26:51)

Cao svima. Ja sam novi clan. U velikoj sam neudomici.Danas sam saznala da sam u drugom stanju. Imam bebu od pet meseci koju dojim. Zeljela sam ovu trudnocu ali me strah od toga da li moram da prekinem dojenje. Molim vas pomozite mi sa savetima [sm=smiley19.gif]

Torbica -> RE: Dojenje u trudnoći (26.2.2014 21:03:41)

Ja sam ti odgovorila u temi trudnica, nek moderator prebaci ovamo, nisam videla da si ovde pisala. Pozdrav

New Mom -> RE: Dojenje u trudnoći (26.2.2014 21:07:52)

Helena, dobrodosla!

Evo da ti odgovorim kao savetnica za dojenje na obuci. Tokom trudnoce slobobodno mozes da nastavis da dojis bebu. Jedino moras da pazis na ishranu, u smislu da bude raznovrsna, zbog sebe, zbog krvne slike ili iscrpljenosti.
Takodje, zbog trudnoce se moze (a ne mora) desiti da se mleko promeni ukusom pa da mozda beba sama prestane da sisa.
Inace, ima dosta zena koje tandemski doje posle i bebu i starije dete.
Stoga, nemoj da si tuzna! Samo napred! Uzivaj i u dojenju i u trudnoci!

New Mom -> RE: Dojenje u trudnoći (26.2.2014 21:10:06)

IZVORNA PORUKA: Torbica

IZVORNA PORUKA: Heleena

Cao svima. Ja sam novi clan. U velikoj sam neudomici danas sam saznala da sam trudna. Imam bebu od 5 meseci i sama pomisao da trebam da prekinem dojenje me ubija. Da li smem da dojim u trudnoci [sm=smiley19.gif]

Ja sam imala ovu situaciju i moj ginekolog koji je Profesor me je maksimalno ohrabrio u tome. Rekao mi je da ima dovoljno svega i za bebu i za dojenje i da ne prekidam. On je cak pobornik onog Tandem dojenja sto nisam iskusila. Doduse moj bebac je bio 9 meseci kad sam ostala trudna opet. Dojila sam ga 13 punih, dok nije sam batalio.
Svi se hvataju neke price kontrakcija zbog stimulacije bradavica medjutim moj dr tvrdi da je za tako nesto potrebna jako velika doza hormona koju nema sanse da potakne dojenje. I da ne zna ni za jedan takav slucaj da je dojenje izazvalo kontrakcije. Jako se dobro informisi, ne zuri sa odlukom zbog koje kasnije moze da ti bude zao, imas i temu na ovo pitanje, Dojenje u trudnoci. Srecno i cestitam!

Torbica -> RE: Dojenje u trudnoći (26.2.2014 22:34:20)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Helena, dobrodosla!

Evo da ti odgovorim kao savetnica za dojenje na obuci. Tokom trudnoce slobobodno mozes da nastavis da dojis bebu. Jedino moras da pazis na ishranu, u smislu da bude raznovrsna, zbog sebe, zbog krvne slike ili iscrpljenosti.
Takodje, zbog trudnoce se moze (a ne mora) desiti da se mleko promeni ukusom pa da mozda beba sama prestane da sisa.
Inace, ima dosta zena koje tandemski doje posle i bebu i starije dete.
Stoga, nemoj da si tuzna! Samo napred! Uzivaj i u dojenju i u trudnoci!

[sm=smiley20.gif] divno si ovo napisala!

Aleksandra94 -> RE: Dojenje u trudnoći (2.1.2016 20:19:21)

Pozdrav [sm=smiley1.gif]
Ne znam da li je prava tema...
Bebu dojim već 12 meseci...sa suprugom "planiramo" bebu, ali još uvek nemam menstruaciju, pa ne znam koliko je uspešno planiranje. Zanima me da li se nekoj desilo da zatrudni a u istoj je bila situaciji?
P.S.Nadam se da nisam promašila temu [sm=smiley36.gif]

amelia -> RE: Dojenje u trudnoći (2.1.2016 20:35:49)

Kako ces ostati trudna ako nemas menstruaciju zar nisi dobila od kad si se porodila?

branki* -> RE: Dojenje u trudnoći (2.1.2016 22:12:53)

Aleksandra,mislis da zatrudni,a da jos nije dobio menstruaciju,je l to pitas?ja nisam,ali sam saj devojkama nesto diskutovala na tu temu i mozes zatrudneti bez obxira sto dojis i sto nisi dobila m.

Aleksandra94 -> RE: Dojenje u trudnoći (3.1.2016 12:16:22)

Pa...očigledno je da nisam dobila menstruaciju. Dojenje je menstruaciju kod mene baš odložilo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]