Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 19:53:50
|
|
|
|
Verus
|
znam znam, ali gledaj i da jedes te namirnice....ja klopam cveklu i pijem sok od borovnice, a sinoc su me nagovorili da popijem i malo vina....kazu da je sada ok ponekad malo popiti...sta ja znam, ja se uvek dvoumim...
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 19:54:23
|
|
|
|
Anoniman
|
a koliko ti je gvozdje?
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 19:56:18
|
|
|
|
Verus
|
gvozdje mi odvojeno nisu ni radili...i da ispravim, sad sam gledala crvena zrnca su mi 3.83. Mislim da ne rade gvozdje ako druge jedinice ne padnu jos nize....pojma nemam
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 19:57:41
|
|
|
|
Anoniman
|
mozda ne treba da pijem ferrum nego nesto drugo... O majku mu...bas sam se smorila/ a jos bebu ceo dan nisam osetila...cak ni kad sam legla na ledja i lezala dva sata..NISta... eto, ja tebi neki dan kazem da ne brines a ja sad umreh od straha
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:34:37
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: OTI Ja sam vadila krv. Prosli put mi je gvozdje bilo 7.2 a sada je samo 7.4 a pijem ferrum a eritrociti jos pali sa 3.46 na 3.36 (ref vrednost od 4.2 do 6) Hematokrit mi je isto pao sa 31 na 29 (ref je od 37 do 51) I nije mi jasno...nisam ocekivala da mi gvozdje skoci ne znam ni ja koliko ali ipak???? Da li to gvožđe popiješ uz neki sok sa C vitaminom? Ono je neophodno da bi se gvožđe moglo usvojiti u organizmu. Možda je u tome problem
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:37:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Oti, s obzirom da si sve trudnija i trudnija da ne pijes gvozdje, ono bi prirodno opadalo. Moja zaova je pola zene, porodila se sa 53 kg, sad mala ima 7 meseci a ona 41kg, pa zamisli kakvo je njeno gvozdje bilo. Njoj je dr, kad joj je prepisao tothemu, rekao da ce biti dobro i ako ostane takvo kakvo jeste, samo da ne pada.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:40:44
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI mozda ne treba da pijem ferrum nego nesto drugo... O majku mu...bas sam se smorila/ a jos bebu ceo dan nisam osetila...cak ni kad sam legla na ledja i lezala dva sata..NISta... eto, ja tebi neki dan kazem da ne brines a ja sad umreh od straha Draga jesi probala Tothemu,ampule gvožđa? pITAJ dr da li smeš njih da piješ, meni su jedino one pomagale i inače....
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:41:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Oti, s obzirom da si sve trudnija i trudnija da ne pijes gvozdje, ono bi prirodno opadalo. Moja zaova je pola zene, porodila se sa 53 kg, sad mala ima 7 meseci a ona 41kg, pa zamisli kakvo je njeno gvozdje bilo. Njoj je dr, kad joj je prepisao tothemu, rekao da ce biti dobro i ako ostane takvo kakvo jeste, samo da ne pada. evo Neđa je već spomenula Tothemu.... OTI draga, probaj zaista su jake........
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:44:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Tothemu ne pijem ali sam od vas cula za njih...Pitacu DR da li mogu to da uzimam Verus, pijem vitamin C svaki dan...DR mi rekao sumeca od 1000mg vitamina C a pored toga pijem limunade (cista bez secera) i mnooogo voca... Ajde videcu sa njim...Ne znam... hvala vam u svakom slucaju.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:46:53
|
|
|
|
Anoniman
|
ej ima neka fora oko gvožđa i mlečnih proizvoda, veljda da se sat vremena nakon uzumanja Fe ne uzimaju m. proizvodi jer K vezuje Fe...........možda to ima uticaja?
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:54:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Oti, moj savet ti je da ne pijes tu od 1000mg, nego dve po 500, ujutru i uvece, ili cak cetiri od 250 u toku dana. Ok, to jeste duplo skuplja varijanta, posto je cena ista bez obzira na gramazu, ali c vitamin se iz organizma preko mokrace izluci za nekoliko casova, i onda ti je potrebna nova doza.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:55:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Uuuu to nisam znala... Nedjo, hvala ti..ja uvek popijem ujutru cim se probudim... U pravu si mozda... Tako cu i da uradim... Sad sam kupila nove od 1000mg ali mogu po pola...
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 20:58:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma popij to kako si pila, a sledece kupis slabije, a tako ces uneti i litru vode sto je opet super Sto se tice totheme, i ja sam je pila, meni je hemoglobin pred ulazak u 9. mesec "pao" na 119, a donja granica je 120 pa sam naterala dr da mi prepise tothemu, jeste gadna, kao cevi da lizes (a ja kao znam kako je to kad lizes cevi), ali je meni 7 dana posle porodjaja hemogl. bio 136, a pila sam tothemu samo 2 nedelje
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 21:00:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala ti, to cu i da uradim.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 21:01:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema na cemu
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 21:01:59
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Ma popij to kako si pila, a sledece kupis slabije, a tako ces uneti i litru vode sto je opet super Sto se tice totheme, i ja sam je pila, meni je hemoglobin pred ulazak u 9. mesec "pao" na 119, a donja granica je 120 pa sam naterala dr da mi prepise tothemu, jeste gadna, kao cevi da lizes (a ja kao znam kako je to kad lizes cevi), ali je meni 7 dana posle porodjaja hemogl. bio 136, a pila sam tothemu samo 2 nedelje baš tako... grrrr...! ali u soku od borovnice....
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 25.12.2009 21:25:54
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam pila feroglobin sirup, extra mi je popravio gvozdje.. preporucuje se i trudnicama
|
|
RE: Vadila sam danas krv 28.12.2009 13:50:15
|
|
|
|
anci 81
|
Zene,jel' imala neka nizak secer u trudnoci? Prosli put mi je bio 4.1 (ref.vred. 4.1-6.4) i dr. kaze super! Danas odem po rezultate kad ono 3.8! Ja se uplasih,odmah krece i napad panike... Trebalo bi sutra-prekosutra da idem kod dr,ali ko ce docekati. Nesto mi bas nisu najbolji rezultati... Ni hematoloski,ni urin... Mala odstupanja,ali...
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 28.12.2009 18:16:18
|
|
|
|
Lilly*
|
Ma nije problem kada je šećer smanjen, i to je malo smanjen, problem bi bio da je povećan Pojedi jednu čokoladicu i to je to Verovatno si bila gladna kada si vadila krv
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 6.1.2010 0:24:21
|
|
|
|
buhla
|
rezultati su mi losiji od onih sto sam radila pre mesec dana gvozdje mi je bilo 14.7 sada je 7.7 a ref.vrednosti su 6.6-26 hemoglobin bio 105 sada je 100 ref.vrednosti su 120-160 hematokrit bio 0.306 sada 0.296 ref.vrednosti 0.350-0.470 sve ostalo je blize donjoj granici tek sledece srede idem kod dr, ne radi sutra!
|
|
RE: Vadila sam danas krv 6.1.2010 0:26:37
|
|
|
|
cipiripi
|
pitaj je za "feroglobin sirup" super je za
|
|
RE: Vadila sam danas krv 6.1.2010 0:27:07
|
|
|
|
Anoniman
|
.... jesi uzimala neki dodatni izvor Fe?
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 6.1.2010 0:28:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi pitaj je za "feroglobin sirup" super je za meni nije pomogao... Samo Tothema. Već sam pisala... zakon.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 6.1.2010 0:35:31
|
|
|
|
buhla
|
pila sam neki kompleks vitamina od Natural welth ubi me sad kako se zove nesto na P i folnak sam pila gvozdje nisam pila jer je do sada bio ok!
|
|
RE: Vadila sam danas krv 6.1.2010 0:40:40
|
|
|
|
cipiripi
|
ako nije ok feroglobin, probaj sa folironom i vitaminom c, to je meni rekao endokrinolog. ujutru med, posle 10 min to. meni thothrma nije dala rezultate.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?