dunja RR -> RE: Vadila sam danas krv (21.5.2020 10:43:15)
|
Draga, ja već godinama oišem na Ringeraji o vitaminu D, jer imam sjajnu dr endokrinologa koja se kune u vitamin D, i kaže da je jako bitan za SVE, počev od srca pa nadalje. Meni je endokrinolog dala još pre par godina da pijem i ja i porodica do daljneg, sada Kabivit (jer Vigantola više nema, njega smo ranije), jer je na našem podneblju kod svih prisutan nedostatak vitamina D. Pre prve trudnoće, kada god sam ga radila bio mi je nizak. Ja ga pijem već 7 godina svaki dan, osim u letnjim mesecima. Obično sam pila od oktobra ali mi je pre 20ak dana dr rekla ove godine do kraja maja pa opet od početka septembra, verovatno zbog karantina u kom smo bili, manje smo bili izloženi suncu, pa je povećala vremenski period. Pislaa sam ovde negde pre 15-ak dana KLIK Deci dajem po 1 kap, mi odrsali 4. Možda da staviš rezultat u temu pitajte doktora, gde i odgovara dr Jelena o kojoj pričam, i moguće da će ti reći koliko ti treba vit.D. IZVORNA PORUKA: Milena18 Proveravala sam kalcijum i vitamin D pre par dana. Kalcijum je ok, ali vit D snižen - 41.8nmol/l (optimalne vrednosti su 75-250 nmol/l). Moja dr je delovala veoma opušteno, kaže kad sam već radila, mogu da uzmem kapsule 400 IU dnevno. Ja sam malo istraživala i u raznim studijama pronašla da bi kod insuficijencije dnevne doze trebalo da budu dosta veće. Ima li neka od vas iskustva sa ovim?
|
|
|
|