|
RE: Anksioznost, panični poremećaj 17.11.2011 12:27:33
|
|
|
|
Ivana84ns
|
U pravu ste Olga RR, naravno da visok krvni pritska nije dobar i da ostavlja trajne posledice. I trebalo bi ga na neki način kontrolisati, bez obzira i ako se radi o izazvanom nervozom. Samo se nekada zapitam, ako počnem da pijem lekove za snižavanje pritiska, pa lekove za dobro raspoloženje, a imam 27 godina, šta me onda čeka kada budem imala recimo 45 ?! A i imam problem, s obzirom da sam nekoliko puta izmerila pritisak i videla da je visok samo sam se još više uzpaničila. I sada kada želim opet to da uradim, odmah se setim toga i verujem da mi u sekundi pritisak skoči zbog straha i tako u krug. Naravno LU RR, i ti si u pravu, to lupanje srca jeste jedan znak anksioznosti. Kada treniramo, kada se zaljubimo, kada se uplašimo (sa razlogom) tako dođe do povećanje otkucaja, ali tome ne pridajemo značaj, jer smo svesni da je to normlano za to stanje. Međutim kada se to desi kada sedimo, kada spavamo, kada se tek probudimo i bez ikakvog razloga, to nas uplaši jer znamo da nije normalno za to stanje. Pa anksioznost i jeste upravo to- iracionalan strah. strah tj strepnja, briga, napetost kada za to ne postoji neki konkretan razlog. I naravno ako to posten hronično, ako se često javlja povlači za sobom gomilu simtptoma koji nas plaše. I tu dolazi do onog začaranom kruga, iz koga je jako teško izaći. bebać da li si se možda upoznala sa pojmom hiperhidroze? To je stanje pojačanog znojenja, kada ono nije fiziološko tj. kada nema svoju normlanu funkciju da održava konstantu telesnu temperaturu, već je to mnogo više. Taj tvoj problem može biti upravo to, ukoliko nemaš i neke druge simptome. Mene su recimo, kada sam se požalila na pojačano znojenje pazuha, poslali da proverim hormone štitne žlezde. Pošto je bilo sve u redu, onda ostaje jedino da je u pitanju hiperhidroza. Čula sam da se vrlo uspešno leči na institutu u Sr. Kamenici, jednom rutinskom operacijom. Još uvek nisam skupila hrabrosti da se i time pozabavim . Hvala vam puno devojke, saznanje da nista sami u tom problemu mnogo znači.
|
|
|