Lepterija -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-iskustva...molim vas pisite (11.2.2014 14:13:01)
|
joxy, ne ocajavaj nego donesi odluku i ne dozvoli da te neko pokoleba! sa 26 i jesi i nisi mlada. I ja sam bila u identicnoj tvojoj situaciji, udala se sa 25, sa 26 saznala da mm ima istu dijagnozu tvog muza. Ja potpuno zdrava. Ako si zdrava, sta ima tvoja dr tebe da leci i kako ona da ti pomogne. Za los spermogram nema leka, postoje razne vitaminske ili hormonske terapije koje nekom muskarcu pomognu ali vecini ne. Ili bude kratkotrajno. Ja sam donela ovakvu odluku posle savetovanja sa raznim urolozima: zamrznuti spermu u Spebu u Le i cekati do moje 30. ako se ne desi prirodna trudnoca, ici na vto. tako je i bilo. zamrznuli smo stanje od pola miliona spermica u mililitru. Cekali do mojih 30, probali u Nisu o drzavnom trosku, prosli sve komisije, dosla do stimulacije, oni na Gaku provere spermogram i kazu da mm nema vise zdravih spermica i iskljuce nas iz programa. Odemo u Spebo i tamo urade bolji spermogram od onog zamrznutog, 3 000 000 spermica. Uradimo sa tom svezom spermom VTO i evo trudna sam sa blizancima iz prvog pokusaja. Znaci, moj savet, ne slusaj tu ludu dr. Ti odluci sa koliko godina zelis da ides na VTO. Ako ces cekati, zamrznite spermu da biste se psihicki rasteretili i ne biste razmisljali sta ako izgubi spermice skroz. Sto mladja krenes u proces, imas vise sanse, pogotovo su ogromne sanse kad je zena zdrava. Ako cete pokusati lecenje muza, predlazem Vinku Vukotic iz TTC klinike u BG. Pre svih terapija bitno je da muz odradi hormone, da bi znao sta sme i ne sme primati. Pitaj jos nesto ako ti nije jasno i ako ti mogu pomoci. Sredi se, donesi odluku i gledaj samo u tom pravcu. ne dozvoli raznim ginekolozima da ti lece muza. To ne zna ni vecina urologa, malo je strucnjaka za muski sterilitet. Vukoticka je mozda najbolja u Srbiji. Imas sajt te klinike. Srecno
|
|
|
|