zazik -> RE: Informacije o usvajanju (22.12.2013 10:28:23)
|
Morala sam da prekinem jer je Mimi povadila materijal za kolače iz frižidera. Dolazi joj društvo popodne, pa se uzvrtela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/love.gif[/image]. Babymk, ako je u MK isto kao ovde, imaćete školicu za usvojitelje sa svojim timom. Na kraju imate razgovor i popunjavanje upitnika o vašim željama. Iskreno, malo sam se glupo osećala, u stilu, em tražiš dete, a sad ćeš da zakeraš. Ali to je bio samo moj osećaj. Rekla sam iskreno da ne znam šta da kažem, jer svaki roditelj želi lepo, pametno i zdravo dete. Psiholog nam je rekla (izvinite, meni je ovaj novi izraz psihološkinja glup do bola) da onda prvo kažemo šta nećemo. Meni je prva asocijacija na dete bila inteligencija, da imam dete sa kojim mogu da radim. I sad, kad Mimi počne sa svojim ujdurmama, kažem sebi kao Dugouško: "Lutka je htela zeca i dobila je zeca"! Važno je da pokažete sebe u pravom svetlu, jer na osnovu toga članovi tima prave profile Vas i supruga i na osnovu tih profila će centri pozivati. Da smo npr. ćutljivi, povučeni, krućih stavova, nikad nas ne bi pozvali za dete kao što je Milica. To nam je i njena starateljka rekla. Kad me je ugledala, pomislila je da sam neko ko može da se uhvati u koštac s njenim karakterom, ali i ispravi brljotine. Ono što sam pre pisala, pokazalo se tačno. Živo i inteligentno dete, radi i uči kao zmaj, ali inadžija do bola. U isto vreme me to izluđuje i mnogo je volim zbog toga. Inače, ulaziti u detalje, kao što je boja kose, očiju, i slično je iluzija. Takvi parovi gotovo nikad ne dobiju dete, govorim u našim uslovima. U Americi, gde je sve komercijalizovano, može i to, naravno, ako ste bogati. Strah, nedoumice, izmešana osećanja, sve je to normalno. Sve što te bude zanimalo, pitaj, odgovoriću sve što mogu i sve što znam. Meni je puno pomogla prijateljica koja je usvojila dečaka pre mene, a radila je u grupnim uslovima, pa je čula iskustva većeg broja usvojitelja. Da nije bilo nje, ne znam kako bih prošla. Tako da ću ti pomoći koliko god mogu, ako nemaš nekoga u svojoj sredini. Držim ti palčeve i veliki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image].
|
|
|
|