tetaneta
|
Evo i ja da kazem nesto iz mog iskustva. Mozda cu se ponavljati, jer nisam stigla da procitam sve od pocetka. Sedam godina sam se lecila od steriliteta. Prve cetiri godine u Beogradu, malo dr. Arsic , Narodni front, onda dr. Tulic Klinicki centar-2 inseminacije bez uspeha. Ono sto je interesantno je da su mi nalazi koje su mi trazili ( a nisu mi trazili hormone) bili u redu. I kod mog supruga je sve bilo u redu. Pukne mi film, odem na jednodnevnu dijagnostiku u Betaniju, dr. Pjevic. Na osnovu donetih nalaza koje su trazili da bi mogli da mi urade jednodnevnu dijagnostiku dr. Pjevic mi je rekla da imam policisticne jajnike.( 3. dan ciklusa LH 17, a FSH 8, inace menstruaciju imam na 28 dana, nisam maljava niti gojazna-spomenula je da postoje istrazivanja novijeg datuma da zena ne mora da ima neredovne cikluse da bi imala policisticne jajnike). Pila sam siofor 1.5 godinu. Trudila sam se da maksimalno izbegavam proste secere( a torte, kolace i testa OBOZAVAM).Dve inseminacije bez uspeha. Jedna vantelesna, bez uspeha, krajem oktobra 2008. I onda, valjda smo digli ruke, u januaru 2009, spontano zatrudnim i sad imam preslatkog bebca od 8 meseci. Inace, znam za jedan dobar caj za ciste, kazu da je recept iz knjige Marija Treben-Zdravlje iz Bozje apoteke, prstohvat koprive, hajducke trave i nevena na 2 dcl vode, stoji 10 min i pije se. Pa kazu sto vise u toku dana, dva meseca pa pauza mesec dana. Evo deo iz knjige: "Дневно треба припремити једну и по до две литре чајне мешавине од 300 г невена и 300 гхајдучке траве. За то је потребно шест до осам пуних малих кашика биљака. Наведена количина чаја пије се током целога дана, у гутљајима. Три велике кашике шведен битера разблажити у чају и распоредити тако да се узима пре и после сваког оброка. Осим тога, сваке недеље примењивати седеће купке од хајдучке траве (види Начине употребе у тексту Хајдучка трава). Воду од прве купке вратити на биљке и употребити је, угрејану, још двапут. То су недељно три купке. Зависно од подношљивости, седеће купке од хајдучке траве могу се примењивати свакодневно. У случају да се појаве болови, додатно стављати парне облоге од раставића и облоге са шведен битером." Pozdrav, svima zelim da imate bebca kao i ja. Nemojte odustajati, nikako. Znam da je tesko i da mnogo psihicki opterecuje, ali isplati se.
|