Krista -> RE: Policistični jajnici (16.7.2014 14:01:21)
|
Drage moje,evo i mene po prvi put..Želim sa vama da podijelim svoje iskustvo..Imam Pco,neki blaži sam slučaj,ako tako mogu reci :) Pokušavam da zatrudnim već 3 GOD.U početku nismo tome prodavali neki značaj jer sam mlada ali posle 3 GOD već me uhvatio neki "strah" ..Otišli smo kod ginekologa sa namjerom da počnemo ispitivanja a pri tom sam bila kod njih 5 na klasične preglede niko mo nije rekao o pco niti mi objasnio o čemu je riječ dok se nisam informisala na netu..i ušli smo u tu priču..povadili sve nalaze(hormone,spermogram,Cervik.vag.briseve,urin,krvnu sliku,profil prolaktina,obrt sa insulinemijama)sve u najboljem redu ,i išli na folikulmetriju i ništa...:-( i čujemo od poznanika za dr Tatjanu Motrenko koja radi privatno u Budvi.Mjesec dana mi je trebalo da dodjem do nje jer je mnogo dobar doktor i stručan ..po mjesec dana vam treba da zakazete bez obzira sto je privatno..Primila nas je,imala uvid u sve nalaze i rekla da ne vidi problem na osnovu tih nalaza i predložila histeroskopiju.To sam uradila prošli utorak,ništa strašno,mnogo su ljubazne,taj zahvat je koštao 420€ Sa totalnom anestezijom.Problem je nadjen-endometrijum u poliferativnoj fazi sa brojnim mikropolipima i lijevi Jajovod jedva propusta tekućinu.Dala mi je da pijem yasmin 3mj da će se to samo iščistiti i posle toga inseminacija a ako ne ništa onda vto..Strepljenje mi je pri kraju,jer sam se nadala da ću inseminaciju odradit već slika mjesec ali eto :-( Sok mi je sve to ,jer sam mlada,nikad nisam mogla pomislit da će me to zadesit..kažu da je psiha najbitnija,tako da ću se potruditi da se opustim..Sto se konkretno tiče pcos ,menst su mi redovne,nemam problema sa kilazom -čak sam i mrsava ali imam problema sa maljavoscu ali to se da lako riješit :) nadam se da će ako ne inseminacija prvi pokušaj veto biti uspješan i da ću već početkom slika godine biti eto moje iskustvo..ljubim vas sve i želim vam sve naj od <3 !!!!
|
|
|
|