Anoniman -> RE: Policistični jajnici (22.3.2013 14:18:30)
|
glukica, kako imas IR,a nije ti povisen insulin? ne razumem.. [sm=zmeden.gif] naravno da mozes i smrsati uz ovakav nacin ishrane. little one, mozes li mi napisati predlog tvog jelovnika? informisala sam se dosta i puno toga korigovala.. ali ne pridrzavam se bas onako kako bi trebalo. recimo beli hleb vise uopste ne jedem, samo integralni, a i njega i manjim kolicinama. krompir minimalno, nikada vise kao samo stalan obrok, vec eventualno u lonac cobre ubacim 1-2 krompirica, sargarepu takodje. ako imam potrebu da nesto grickam uzmem bundevino i suncokretovo seme, ili kikiriki, badem.. voce jedem, ali ne u nekim preteranim kolicinama, banane izbegavam.. slatkise ima skoro godinu dana kako sam jako smanjila, a ranije sam bila pravi zavisnik. sada mi se desi da pojedem nesto, ali retko i nesto sitno, recimo stanglu cokolade ponekad, ako mi padne secer. pila sam do nedavno omega 3 kaplulice, kazu da puno pomazu, regulisu insulin. a cula sam isto i za hrom, ali u tim nekim tabletama koje sam gledala je bilo vestackih zasladjivaca, pa sam odustala. racunam, onda je veca steta nego korist od njega.. da li ti se desavalo da imas hipoglikemije? to je cest pratilac povisen insulina, jer toliki insulin vuce secer iz krvi, pa pada.. da li si ih imala kada si pocela da pijes tablete? meni je zbog toga i bilo frka da ih pijem, jer sam se plasila da mi ne obara jako secer, a to je jako neprijatan osecaj, i opasan..
|
|
|
|