Anoniman -> RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema za trudnoću) (4.9.2009 18:07:45)
|
Evo ja sam danas sprovela malo istrazivanje na temu folne kiseline... poshto sam iz drugih razloga bila primorana da obidjem 10-tak apoteka...usput sam pitala za folnu kiselinu.... Folana ili folnak-a nema nigde... zamene koje se mogu natji su neki pivski kvasac sa dodatkom folne kiseline i B vitamina (koliko znam i folna kiselina spada u B vitamine) ...mana ovoga je shto pojachava apetit...a sam pivski kvasac goji...U ovom komplesu folne kiseline ima svega 0,2 mg Druga zamena je folna kiselina u kombinaciji sa gvozdjem... i tu ima 3,5 mg folne kiseline... shto je bolja varijanta od prethodne... U jednoj apoteci sam nashla bash folnu kiselinu 5 mg... stim da je upakovana u obichan beli papir...tj ovi u apoteci su je prepakivali iz nekog velikog pakovanja u mala pakovanja po 20 tableta.... u jednoj navodno ima 5mg, ali s obzirom da nisam dobila nikakvo uputstvo niti deklaraciju sa ovim tabletama...ne mogu da tvrdim... iste su velichine, ali bledo zute boje... Na pitanje zashto nema folana, odgovor je da je trenutno deficitarna roba, ali bice ga... znachi nije povuchen sa trzishta.... Nadam se da sam pomogla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|