vukosava -> RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za trudnoću) (17.7.2012 14:53:18)
|
IZVORNA PORUKA: Modessty i ja 2005 nisam sebi dala za pravo da ne radim pa sam imala spontani...molim te nemoj da me čačkaš oko toga Slažem se da ako ti znači da treba da uzimaš vitamine, samo hoću da kažem da nisu baš toliko neophodni koliko farmaceutska industrija to forsira Sve zavisi gde radis. Ako stojis dok radis i ako je naporan posao sve je drugacije... Nemam nameru da te cackam. Ja da sam imala spontani, morala bih na posao odmah sutradan a sledecu trudnocu mi to nista ne bi znacilo sto se tice davanja nekog boravka kuci. Mogla bi da boravim naravno bez posla i plate. Samo kazem ovde u SAD sve i kad neko ima spontani, ide na posao najnormalnije, i kad je rizicna trudnoca idu na posao, oni imaju jedan okrutan sistem pracenja trudnoce tipa da se ne daje nista zenama za odrzavanje. Ako imas krvarenje - to je prirodno, ako treba da se zadrzi - zadrzace se. Ja sam krvarila 3 x u trudnoci, isla na posao najredovnije, nikakve lekove nisam dobila. Znam decka koji je posle operacije mozga sa sve onim metalnim heftailicama dolazio na posao. Ja sam pocela da radim 3 nedelje nakon carskog. 5 januara, porodila se 12 decembra. Mora neko da nas izdrzava... Ne kukam samo kazem, da je postojalo 5 prenatal stvari ja bi to sve uzimala. Samo da mi beba bude bolje i trudnoca laksa. A jela sam spanac SVAKI DAN. Oovde ga imas dostupan tokom cele godine, ima neki baby spinach salata. Samo zelim da napisem u kakvoj sam ja sredini. I zato ovde zene jedu voce i povrce, uzimaju te prenatal tablete religiozno, setaju, nisi u okruzenju gde ima dima, i sve ostalo jer ti je ovde bukvalno opstanak. Ne interesuje njih jer neko imao 10 spontanih, briga to poslodavca. Mi smo tu da im radimo, kapitalizam je to. Ovde ako te klasifikuju u zdravu trudnocu (sto sam ja bila i pored ta tri krvarenja) - cak ti ne pokrivaju ni zdravstvene troskove. Nadam se da kapirate sto je ovde gledanje na uzimanje prenatal tableta drugacije. Svaka zena koju poznajem da ima dete ih je uzimala. I daju ih dzabe ako imas mala primanja. Ja ne znam ni koliko kostaju. Moja rodjena sestra ih nije uzimala, samo je odmahnula rukom kad sam je pitala. Isto kao i vi misli da je voce i povrce dovoljno za sve. A ovde tvrde da nije. Sad da li je to farmaceutska industrija ili razvijene zdravstvo pa su veci statisticki podaci dostupni, ne znam stvarno. Za mene vazi maksima ako se dvoumis opet bolje uzmi nego ne uzmi jer ako ne pomaze a uzimas nema sta da skodi, ako pomaze a ne uzimas, naivno verujes nekim predubedjenjima.
|
|
|
|