RE: Bebin doručak (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

mati -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 14:57:48)

Mozes . Ja sam im davala sa 2,8mm. A mozes i sa jogurtom palentu.

minnica -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 14:58:10)

Verovatno je mislila na industrjski voćni jogurt. Ja sam prvila domaći, ubacivala sam, na primer pasiranu bananu i žitarice u redovan jogurt i to davala u tom uzrastu za doručak.I kiselo mleko može, naravno.

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 15:06:04)

Odlično, hvala vam! Koji jogurt ste davali za početak?

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 15:09:31)

Žene HELP [sm=smiley36.gif]

Mm kupio kiselo mleko sa 6% m.masti, da li smem to da dam?

minnica -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 15:10:36)

Ja sam koristila family jogurt u početku, posle balans, a mislim da opušteno može to masnije kiselo mleko.

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 15:11:26)

Hvala minni [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 15:12:51)

Ipak imam još pitanja, nemojte me mrzeti [sm=smiley36.gif]

Koliko da stavim kiselog mleka u palentu, tog od 6%, kašičica, dve tri / na jedan obrok?

minnica -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 15:22:32)

Nema na čemu. Ja sam stavljala tako otprilike po dve-tri kašičice, mada moji obožavaju i uvek sam im davala i dodatno samo kiselo mleko.

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 16:02:50)

Hvala ti draga!
Ja mu dala sada, jes da nije doručak, ali smo prespavali jutros iz dva puta sve redom [sm=smiley36.gif]

Ovako, palenta mu se nešto nije svidela sa kiselim mlekom. Doduše ispala mi nešto gušća, pa možda zbog toga, ali pojeo je malo. Onda sam uzela pola banane i 4 kašičice kiselog, izmešala, to je slistio sve. Znam da ne treba voće popodne, ali ajd reko neće biti valjda strašno, čisto da mi ne bude gladan, a palentu nešto nije hteo.

Znači nije problem ovo kiselo mleko od 6%? Uzeću za sutra od 2,8, ali eto danas smo ovo, valjda mu nisam naškodila. A sa bananom je sve poklopao.

milicicak -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 16:05:58)

Dunja, ja nisam uvodila mlecne proizvode, ali znam da je za bebe bolje da jedu one sa vecim procentom mlecne masti :)
I sledeci put mu izblendaj palentu sa kiselim mlekom ili jogurtom, mozda mu se tako svidi :)

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 16:33:32)

Milicicak draga hvala ti!
A ček, što beše niste uvodili, alergiija ili?

Izblendaću sutra, pa javljam :)
Ili ću prvo probati da napravim ređe, nikako da procenim za njega ovu alnaturinu palentu, uvek mi previše nabubri, jer ne procenim lepo količinu (po uputstvu ne vredi, ispadne monogo gusto).

milicicak -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 16:41:33)

Dap, alergicna je na mleko.
Iskreno, meni je bilo lakse da skuvam gustu palentu: 2dl vode i 5 kasicica palente pa da to izblendam sa 150ml AD mleka. Tako sam uvek dobijala glatku finu kasicu. Kad sam uvela zumance u to sam stavljala zumance. Do 15 meseci joj je to bio omiljeni dorucak/vecera [sm=smiley1.gif]

Didy -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 16:49:12)

Dunja, skuvaj retko, baš retko. Ja sma dodavala i po pola kiselog mleka, moji su ga baš voleli. U početku sam i blendirala štapnim mikserom, a možeš i kukuruzno brašno da zakuvaš, to će sigurno hteti da jede, ono ima baš glatku strukturu. Samo prethodno lagano razmuti kukuruzno brašno s malo vode, pa tek onda zakuvaj da s ene bi grudvice stvorile.

dunja RR -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 16:56:52)

Hoću Didy, skuvaću ređe prvo, pa dodati onda više kiselog.

A jel nije problem ovo 6% što mu danas dadoh? (luda majka, moram da pitam 5 puta i treba mi što više potvrda da je ok [sm=smiley36.gif])

Didy -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 17:04:35)

Ma nije, svakako mu nisi dala mnogo. No sikiriki. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

moja ciklama -> RE: Bebin doručak (24.1.2015 23:04:37)

Dunja probaj Yumisovu palentu. Sa Pavlakom[sm=smiley36.gif] Mada može i to kis.mleko 6%.
Prilikom kuvanja palente slobodno dodaj vode onoliko koliko hoćeš da je razrediš, samo hladnu vodu!

Klarita -> RE: Bebin doručak (25.1.2015 1:19:35)

Ja koristim ovu KLIK Dunjci, probaj onako po onom receptu od Poc sto si meni postovala u drugoj temi...200ml voda, kasicica maslaca i dve supene kasike palente[sm=smiley1.gif]
I bolje je sto je 6% jer kod beba je sto veci procenat mlecnih masti, to bolje...inacem ja Nikolaju dajem obicno bello organske proizvode...ali kad nema kod nas u gradu a zalihe potrosene, onda dam Imlek proizvod drugi...nisam blendala palentu, ali mislim da i Jole blendira[sm=zmeden.gif] i dosta zenica.
Da upisem ovde nase doruckove, da tako kazem:
Milupa 7 corn, palenta sa kiselim mlekom/pavlakom/jogurtom, kako kad, hleb sa tim razlicitim mlecnim proizvodima i to vrtim. Iako je vec u uzrastu kad moze za dorucak zumanac pa za rucak meso, jos nisam to uvela, ali mogla bih da krenem. Odlicna ideja [sm=smiley20.gif]

Didy -> RE: Bebin doručak (25.1.2015 1:26:08)

U zumance umrviti sredinu hleba i ispeći na teflonu kao male palačinke, moji to i dan-danas obožavaju, samo što sad pravim od celog jajeta i dodam malo mleka, može i kiselo mlkeo, pavlaka, šta god. Nekad narendam i šargarepu ili neko drugo povrće. Ukusno je i za nas velike, a i hranljivo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Klarita -> RE: Bebin doručak (25.1.2015 1:35:04)

Eeeeeee super je ideja...mi to zovemo ribanjke[sm=smiley36.gif] ja imam problem sa N sto on hleb odbija, mora da to budu bas sitne mrve[sm=zmeden.gif] sa dosta mlecnog proizvoda na kasicici...ovako samo hleb,,,lizne, nasmeje se kao da ga golica i baci...

dunja RR -> RE: Bebin doručak (25.1.2015 14:34:43)

Žene drage, hvala na savetima!

Jutros sam napravila palentu sa više vode a manje palente, kada skuvam to ispadne retko zaista, ostavim da odstoji 10 minuta i lepo nebubri, i dobila sam baš lepu gustinu za S. Nisam blendala. Dodala sam pola kiselog mleka, ovaj put Imlek 2.8, sve je ponjupao. Gunđao je svo vreme [sm=smiley36.gif] ali ponjupao slatko, a pojma nemam što se buni kada jede tu palentu a ipak sve poklopa. Kada nešto neće onda stisne usta i ne da, a palentu jede (ne stiska usta) ali gunđa [sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Bebin doručak (27.1.2015 0:25:59)

IZVORNA PORUKA: Klarita

I bolje je sto je 6% jer kod beba je sto veci procenat mlecnih masti, to bolje...inacem ja Nikolaju dajem obicno bello organske proizvode...ali kad nema kod nas u gradu a zalihe potrosene, onda dam Imlek proizvod drugi...nisam blendala palentu, ali mislim da i Jole blendira[sm=zmeden.gif] i dosta zenica.
Da upisem ovde nase doruckove, da tako kazem:
Milupa 7 corn, palenta sa kiselim mlekom/pavlakom/jogurtom, kako kad, hleb sa tim razlicitim mlecnim proizvodima i to vrtim. Iako je vec u uzrastu kad moze za dorucak zumanac pa za rucak meso, jos nisam to uvela, ali mogla bih da krenem. Odlicna ideja [sm=smiley20.gif]

Blendiram blendiram, trtava ti ova snajka, nemoj posle da vičeš da ti nisam rekla [sm=smiley36.gif]
Moraću da pokušam ponovo ovih dana da joj dam neblendirano, vidim da hlebac kad gricka jako lepo guta, a ovako mi se kao gadi kad joj dam malo gušće, šmizla jedna...
Mi za doručak uglavnom vrtimo ovo: Hipp 7 corn (nekad pola voda, pola ad, nekad sa voćnom kašicom), nestle ovas+šljiva, milupa voćne (mada sad joj ne dajem milupine zbog onog), palenta+sir president+pavlaka, griz sa bananom ili jabukom, voćna kašica+mlevena plazma (mislim i to blendam [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] )....
Klari kako se zove beše ona Nestle što si mi rekla da je super, kad smo pile kafu? Što ima strukturu kao puding. Nisam je nigde videla, setila bih se kako izgleda.

Ana RR -> RE: Bebin doručak (27.1.2015 4:41:03)

Meni je palenta zakon, Mare je i sad obožava. Kad je bio mali spremala sam mu sa žumancetom, nekad i sa spanaćem. Sećam se da mi je mera bila 180ml vode, koju sklonim kada proključa pa onda dodam palentu (čini mi se 4 male kašike), lepo razmutim mutilicom i onda vratim na šporet da se skuva. Posle dodam kockicu putera i prelijem jogurtom pa lepo promešam. Nije znao kad je dosta [sm=smiley36.gif] voleo je i poparu, to je isto ok doručak.

Meni je avokado bio super izbor, ako mu dajem za užinu onda pomešam sa bananom, ako mu dajem za ručak onda je bila varijanta sa žumancetom i malo pavlake, ili sa piletinom i nekim povrćem.. više se ne sećam ali avokado mi je bio odlična namirnica (sad na žalost neće, a pošto ne voli nikakve namaze ne uspevam ni tako da podvalim).

Dunjči, kako vreme leti, on već sve ručka [sm=smiley27.gif]

dunja RR -> RE: Bebin doručak (27.1.2015 11:27:57)

Daaa, eto poraste mi dete Anči [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Dunjči, kako vreme leti, on već sve ručka [sm=smiley27.gif]

Anči, ovo što si rekla da mutilicom izmutiš palentu, tp misliš na onu žičanu mutilicu? Pa onda staviš da još malo kuva, nakon što izmutiš?

gagana83 -> RE: Bebin doručak (27.1.2015 14:20:56)

Izgleda da sva deca vole palentu.
Una je obozavala kao beba, a i sad je voli.
Ja sam uz palentu podvaljivala zeleno povrce - spanac, blitvu, brokoli...

mirkam -> RE: Bebin doručak (31.1.2015 21:31:06)

Mame, ajde me posavjetujte kako da djetetu dam jaje, mislim bas jaje, ne kroz nesto [sm=smiley36.gif]
Umuckala sam mu jedno jutro pa na mrvu maslaca isprzila kao kajganu pa pomijesala sa pavlakom (koju obozava), i cim je probao pljubuo i vise ni da zine.Jutros isprzim klasicno jaje, isjeckam, pomijesam sa pavlakaom i opet nece.malo je mackao zumance i hleb, al promulja kroz usta i ispljune.
Mozda je i rano [sm=zmeden.gif]
Kako ste vi davale jaje i kada?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>