RE: Bebin doručak (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Ana RR -> RE: Bebin doručak (21.12.2012 23:36:02)

Ima gluten, ja sam ga tako i uvela.

Sanchy -> RE: Bebin doručak (21.12.2012 23:45:46)

Pa da tako cu i ja kad slistimo ovaj kukuruz i rizu,,

Ana RR -> RE: Bebin doručak (22.12.2012 0:00:38)

Samo što sam ja tek sa punih 8 meseci počela da uvodim gluten, nisam htela ranije.

Sanchy -> RE: Bebin doručak (22.12.2012 0:38:24)

On je vec pojeo parcence hleba sa punih sest meseci jer mu je baba cuvajuci njega i od brata cerkicu koja ima godinu dana,greskom dala ,umesto njoj dala njemu a on uredno zinuo,sazvakao i pojeo [sm=smiley1.gif]..nisam imala stav da li cu ranije ili kasnije pa posto je vec tako ispalo onda cu kad zavrsimo ovu kutiju uzeti te sa glutenom..

soni -> RE: Bebin doručak (9.1.2013 9:54:23)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Sa AD mlekom se sve to sprema,,mi za dorucak jedemo nestle kukuruz i riza,njemu se svidja ali mene nervira sto ne moze u potpunosti da bude zitko nego sve ostanu gromuljice ,bzv..

mi koristimo ove nestle i super ih jede... i meni su se grudvale za to sto sam prokuvala vodu i u vrucu odmah njih sipala..sada sacekam da se malo voda ohladi i mutim

mi cemo danas poparu za dorucak i dodac malo ala kajmaka..ona nece dorucak pre 10 , pola 11...

jovicaa -> RE: Bebin doručak (31.8.2013 12:22:58)

nama je dorucak voce sa zitaricama, uglavnom ubacim 7 corn milupine, a ponekad mu izblendujem i pahuljice ovsene, razene i sl..
totalno sam nenispirativna i ne znam sta jos? nece palentu i jogurt.. nece griz, nece sutlijas... tako da za veceru uvek ad mleko(kravica) plus 7 corn milupine zitarice. nekako mi se cini jednolicno

pandina -> RE: Bebin doručak (31.8.2013 12:32:54)

Uh, jovicaa, toliko je mogucnosti, zvisi sta bebac voli. Evo nekih ideja (mnoge sam ovde pokupila):
- popara sa pavlakom i zumancem
- jogurt sa projom ili pitom (posto ne voli jogurt mozes mleko ili kiselo mleko da pokusas)
- kifla sa pavlakom ili krem sirom i paradajzem
- kajgana od zumanca i tikvica na maslacu ili ulju
- przenica sa sirom
- kombinacije od voca, jogurta-mleka i mlevenog keksa
- domaca pasteta (pilece belo, persun, luk i sta go jos umiksas gusto)
- dzigerica pecena na foliji sa paradajzom

uh, toliko toga, samo ako voli da rucka. U tom periodu moj Vule je tamanio sve, sada zbog zubica jedva da nesto pojede.

Ako voli samo zitarice, kao sto kazes, ti mu menjaj jedan dan ovsene, dugi dan kukuruzne itd, ppa ubaci i razlicito voce uvek i da mu bude koliko toliko razlicito.

pandina -> RE: Bebin doručak (31.8.2013 12:33:57)

Ne znam sta uradih sa ovim postom, htela sam samo jednu recenicu da dodam [sm=zmeden.gif]

jovicaa -> RE: Bebin doručak (31.8.2013 14:58:47)

hvala pandina, probacu sa projom danas, mada sumnjam..

adulence -> RE: Bebin doručak (31.8.2013 16:27:16)

Uhhh mi bas volimo jogurt i proju...palenta sa kajmakom...prosobsa vockicama...pastetu obozavamo fomacu ali umesto belog ja skuvam karabatak,belo meso mi mnogo suvo...

gociska -> RE: Bebin doručak (31.8.2013 17:20:54)

Przenice , zumance sa jogurtom pa u to umocen hleb prziti ili peci

Misha i Ljisha -> RE: Bebin doručak (4.9.2013 22:33:00)

mame kako dajete mladi sir? sa cim? sutra bih probala da joj dam al mi nekako bezveze samog da joj dam

jovicaa -> RE: Bebin doručak (5.9.2013 11:09:40)

a kako pravis pastetu adulence i sa cime dajes?
mi smo danas doruckovali ovsene pahuljice sa sljivama i kruskom.

Sanjica26 RR -> RE: Bebin doručak (5.9.2013 11:21:18)

Ako je Maksim poceo da jede hleb onda mozes da mu mazes na hleb. Ima tema namazi. Tamo je LesicaRR stavila dosta recepta.

jovicaa -> RE: Bebin doručak (5.9.2013 16:09:37)

aha, a da li pecete domaci hleb? ja se jezim od kupovnog.. a nemam vremena da jos pecem i hleb... ali mozda cu morati

Misha i Ljisha -> RE: Bebin doručak (5.9.2013 17:16:19)

ja imam pekaru tako da pecem al ne jede ona jos hleb na redovnoj bazi tako da kazem

adulence -> RE: Bebin doručak (5.9.2013 21:05:47)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

a kako pravis pastetu adulence i sa cime dajes?
mi smo danas doruckovali ovsene pahuljice sa sljivama i kruskom.

Draga obarim batak praziluk malo persuna i sargarepe izblendam i dodam malo prezident puter...mmmm bude mljac i uz to mi obavezno pije jogurt,ja joj to dajem uz neku integralnu kiflu,hleb stvarno ne pecem...

pandina -> RE: Bebin doručak (6.9.2013 20:56:37)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

mame kako dajete mladi sir? sa cim? sutra bih probala da joj dam al mi nekako bezveze samog da joj dam

Mladi sir sam, secam se, prvi put davala sa palentom. Sve sam miksovala jer tada jos nismo imali ni jedan zub. Mozes sir dati uz paradajz ili pecenu papriku (ne znam da li jede papriku?). A mozes skuvati malo testenine bez jaja, prokuvas paradajz, izdrobis u njega sir i sitno naseckas persun i to koristis kao preliv za testeninu. Naravno, prilagodis odnos uzrastu. Moze i da se umiksa i bude kao crveno bela kasica. Ukusno je.

Misha i Ljisha -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:31:12)

pandina nekako mi testenina za jutro malo cudno al probacu da joj pravim domace testenine pa cu izmiksati.

Olga75 -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:33:55)

Misha i Ljisha moja zver je jedno vreme samo testo sa pavlakom i kecap jela , znaci tri puta dnevno [sm=smiley29.gif]

jovicaa -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:44:39)

aleksandar je opterecen kecapom, ne znam ni odakle mu to, mi uopste ne jedemo nesto puno kecap[sm=zmeden.gif]

Olga75 -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:47:26)

vole deca , procice ga i dobro dodje da mu uvalis nesto sto nece da jede , to nesto , kap kecapa i pojede

jovicaa -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:48:04)

pa da... ali to se u sred neinspiracije svede na hleb pavlaku i kecap.. cesto...

Misha i Ljisha -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:48:04)

hm a moja ima jos malo pa osam meseci da li smem recimo svez paradajz da joj dam sa testom i pavlakom?

jovicaa -> RE: Bebin doručak (9.9.2013 9:48:36)

ja sam davala maksimu kuvan, ali ne znam za svez..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>