RE: posna jela (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


buhla -> RE: posna jela (25.11.2009 21:34:28)

ja samo da podignem temu, posto od petka pocinje Bozicni post.

videcu ovih dana da ubacim neki recept. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Anoniman -> RE: posna jela (26.11.2009 1:22:14)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Danas sam se odlučila za savijaču od šampinjona;

Udinstati šampinjone na luku,povegetiti
kad je gotovo dodati još malo ulja i time filovati listove za pitu i zarolati
peče se oko pola sta na 180 stupnjeva
pečene savijače zaliti sa malo vode i prekriti da se upari

Uz ovo jelo mi najbolje paše zelena salata sa mladim lukom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Ovo moja svekrva pravi za Sv. Nikolu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]    odlično je!




Anoniman -> RE: posna jela (26.11.2009 1:31:09)



ako nekoga zanima ubaciću recept za Fitnes pecivo  (nešto kao onaj Welnes , kako se već piše, keks)
. Posno  i super! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: posna jela (29.11.2009 7:31:19)

Kaliopi obavezno ubaci recept[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lilly* -> RE: posna jela (29.11.2009 9:40:23)

Našla sam recept za rolat od soje što sam davno pravila, i meni se svideo:
ROLAT OD SOJE:
Potrebno:
400 g soje- zrna ili ljuspica
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
malo majorana
Vegeta, so, biber
ulje
1/2 šoljice seckanih (mlevenih) oraha
peršunov list.
Priprema:
Zrno soje skuvati i samleti/ ljuspice potopiti u malo vode da omekšaju pa ocediti, dodati izrendan crni i beli luk, majoran, so, Vegetu, bibera po ukusu pa dodavati po malo ulja dok se ne dobije masa kao pašteta. Dodati orahe i peršunov list, sve umešati, oblikovati rolat, uviti ga u foliju, peći oko 30 min. u rerni. Na kraju pečenja, foliju otvoriti i zapeći rolat da porumeni.


E sad', htela sam da vas pitam da li neka od vas zna dobar recept za pitu sa sojom. Ja sam davno jela kod jedne osobe i bila je odlična, ali nije htela da mi da recept [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image]




buhla -> RE: posna jela (29.11.2009 19:28:33)

Posne kiflice

Sastojci:




 

1/2 l mlake vode
1 kocka kvasca
1 kg brašna
4 kašike šećera (supene)
1 kašika soli (supena)
šolja ulja


U vanglu staviti pola litra mlake vode, 1 kocku kvasca, dodati 4 kašike šećera i 12 kašika brašna koje su predhodno odvojene od 1 kg brašna. Ostaviti smesu da naraste.
Kad naraste dodati kašiku soli, šolju ulja i ostatak brašna. Mešati kašikom dok može, pa mesiti rukom. Ostaviti 20 minuta.
Od testa praviti kuglice, malo veće od oraha. Razvijati jednu po jednu kuglicu i uvijati.
Ostaviti da odstoji u tepsiji oko pola sata i peći na 220 stepeni.




buhla -> RE: posna jela (29.11.2009 19:30:40)

Ćufte od krompira POTREBNO: 4 krompira, 1 glavica crnog luka, 1 šolja brašna, 1/2 kašicice origana, 1 kašicica praška za pecivo, ulje, biber, so; Krompir i luk izrendati i pomešati sa brašnom, origanom, solju, biberom i praškom za pecivo. Oblikovati cufte i pržiti ih na vrelom ulju.




buhla -> RE: posna jela (29.11.2009 19:49:32)

Juče sam za ručak pravila:

Restovan krompir

Potrebno je: 1 kg krompira
1 dl ulja
1 glavica crnog luka
peršunov list
aleva paprika
so Priprema: Oprani krompir staviti u lonac, naliti hladnom vodom, posoliti i kuvati dok ne omekša. (a može se i odma oljuštiti iseći na kolutove ili kocke pa kuvati) Potom ga izvaditi iz vode oljuštiti i iseći na koljutove ili kocke. U šerpi, na zagrejanom ulju, propržiti sitno isečen luk. Dodati kašičicu aleve paprike, krompir, malo bibera i soli, pa još malo dinstati. Skinuti sa vatre, posuti iseckanim peršunom (po želji) i služiti.

Uz ovo se može služiti riba. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dunja RR -> RE: posna jela (29.11.2009 22:03:55)

IZVORNA PORUKA: buhla

Posne kiflice

Sastojci:




 

1/2 l mlake vode
1 kocka kvasca
1 kg brašna
4 kašike šećera (supene)
1 kašika soli (supena)
šolja ulja


U vanglu staviti pola litra mlake vode, 1 kocku kvasca, dodati 4 kašike šećera i 12 kašika brašna koje su predhodno odvojene od 1 kg brašna. Ostaviti smesu da naraste.
Kad naraste dodati kašiku soli, šolju ulja i ostatak brašna. Mešati kašikom dok može, pa mesiti rukom. Ostaviti 20 minuta.
Od testa praviti kuglice, malo veće od oraha. Razvijati jednu po jednu kuglicu i uvijati.
Ostaviti da odstoji u tepsiji oko pola sata i peći na 220 stepeni.

super mi je recept, samo bi ja razvijala jufkice-klasicno , pa sekla trouglice i uvijala: ovako mi se cini da treba puno vremena, dok napravis kuglicu po kuglicu pa razvijas....




Anoniman -> RE: posna jela (1.12.2009 16:08:42)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Kaliopi obavezno ubaci recept[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





evo draga  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


20 g kvasca
kašičica šećera
500 g integralnog brašna
2 kašičice soli
200 g margarina
5 kašika semenki lana
5 kašika semenki susama
100 g semenki bundeve 


U posudu za mešanje dodati brašno, so i narasli kvasac pa sa mlakom vodom zamesiti mekše testo i ostaviti  da stoji pola sata.
naraslo testo premesiti pa oklagijom  razvući u pravougaoni oblik 0,5 cm debljine.
Premazati umućenim margarinom i posuti semenkama lana, susama i bundeve.
Testo uviti u rolat i seći komade debljine 1 cm.
slagati u podmazan pleh i peći 25-30 min na 200 stepeni.

                                     [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lilly* -> RE: posna jela (10.12.2009 17:15:33)

Danas pravila (smislila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
Pikantni oslić:
Podmazati pleh i sipati po potrebi, odgovarajuću količinu pirinča, malo posoliti, preko njega poređati posoljene filete oslića (ili onako cele osliće presečene na pola), pa preko svega izrendati 2-3-4 čena belog luka, poprskati sosom: pomešati 2 kašičice senfa, sok od pola limuna, malo soli i bibera i malo peršunovog lista, pa dodavati polako uz mešanje ulje da se dobije masa malo ređa od majoneza. Sve poprskati uljem i sipati jednu čašu vode (pazeći da se ne spere sos sa ribe). Staviti u rernu da se peče dok riba fino ne porumeni. Služiti uz preostali sos (otprilike pola), limun, po želji i uz salatu od krompira.
Evo vam i slikica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[img]http://www4.slikomat.com/09/1210/jb8-DSC001.jpg[/img]




Anoniman -> RE: posna jela (17.12.2009 11:18:03)

Vidite šta sam našla: KLIK

Ne pratim temu, pa sorry ako već znate za to. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: posna jela (17.12.2009 14:57:44)

Kaliopi,zanimljiv recept,sviđa mi se što je tijesto puno sjemenki jer se zavije u rolat pa onda isječe,a ne samo da ude po vrhu.
Jedino ove sjemenke bundave,zar nisu prevelike[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: posna jela (17.12.2009 15:00:53)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Kaliopi,zanimljiv recept,sviđa mi se što je tijesto puno sjemenki jer se zavije u rolat pa onda isječe,a ne samo da ude po vrhu.
Jedino ove sjemenke bundave,zar nisu prevelike[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



e vidiš... upravo to sam htela da ti napišem... pravila sam ih skoro i upravo te semenke bundeve su mi ispadale.... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] možeš da ih ne staviš iako dosta doprinose ukusu. kako ti želiš. ali da su velike - jesu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


da, zavije se i iseče..... pa pecka.... idu odlično uz jogurt za doručak, užinu...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: posna jela (17.12.2009 15:08:12)

Pa ja volim sjemenke bundave,jedino ih isjeckati ili samljeti na krupno...da to može [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A jogurt može kad ne postimo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja ću na Badnjak da pravim prebranac,pitu sa krompirom,lignje za sebe pošto mm ne jede ništa iz vode[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
On jede 5-6 puta taj dan grah i pitu i non-stop je gladan a posti 3 dana u godini i to ne bi da nisam ja inzistirala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: posna jela (17.12.2009 15:10:47)

A jel nate šta je kalja i jel volite to[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Kuhana bundava stambolka,ona što ima crvenkasto meso,kuha se u slatkoj vodi isječena na kockice.
To se isto jede na badnjak ali meni se ne sviđa ja više volim pečene komade.




Modessty -> RE: posna jela (17.12.2009 19:58:55)

ja za subotu, tj sv. Nikolu spremam ručak za moje i večeru za kumu. Kolače smo naručili.[sm=smiley1.gif]
A praviću nekoliko vrsta salata. Odlično sve ide uz ribu

evo nešto interesantno a lako za pripremu. Inače je recept iz japanske kuhinje.

ŠARENA SALATA

100 g nastrugane šargarepe
100g nastrugane rotkve
100g probarene i sitno seckane boranije
100g praziluka seckanog na kolutove
100g seckane sveže paprike
100g rendanog krastavca
100g probarenih škampi (ja ću staviti malo tunjevine)
1/2 šolje sirćeta
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1/2 kašičice djumbira
Pomešati sve sastojke i staviti da odstoji nekoliko sati. Pre služenja ocediti




Modessty -> RE: posna jela (17.12.2009 20:00:42)

jel spremate pasulj zapečen u rerni sa orasima? Ja probala pre neku godinu i mnogo nam se dopalo pa sad to obavezno pravim za slavu.
Ako nekome treba imam i recept za fantastičan posni majonez od sojinog brašna. Odličan je za posnu rusku salatu.




bratzz -> RE: posna jela (17.12.2009 20:05:56)

mene zanimaju oba recepta kad imas vremena napisi




Modessty -> RE: posna jela (17.12.2009 21:11:44)

bratzz ma nema problema!
Što se pasulja tiče, na žalost ne mogu ti reći tačne mere
Ali recimo ovako:
Skuvati 500g pasulja. U posebnoj posudi propržiti sitno seckan crni luk, recimo 4 veće glavice. U dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi izmešati procedjeni kuvani pasulj, propržen luka i oko 200 - 300g seckanih oraha. Sve to izmešati, posoliti i naliti sa malo vode i staviti u rernu na 250 stepeni. Pre nego što se sasvim zapeče zapržiti sa malo ulja, brašna i aleve paprike.
Valjda nije konfuzno?!

Nemoj da te brine što će pasulj dobiti taaamnu boju. To je zbog oraha. Ako ne voliš zaprške može i bez nje. Orasi i velika količina crnog luka mu baš daje šmek.




Lilly* -> RE: posna jela (17.12.2009 21:13:25)

Ja baš volim sojin majonez [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Delijagirl -> RE: posna jela (25.12.2009 12:00:56)

E zene meni muz odekle iskopao celu knjizicu domaci posni kolaci pa ako neko zeli nek mi javi u pp mail pa cu da prosledim dalje ... 




NadaR -> RE: posna jela (15.2.2010 12:28:53)


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Danas sam se odlučila za savijaču od šampinjona;

Udinstati šampinjone na luku,povegetiti
kad je gotovo dodati još malo ulja i time filovati listove za pitu i zarolati
peče se oko pola sta na 180 stupnjeva
pečene savijače zaliti sa malo vode i prekriti da se upari

Uz ovo jelo mi najbolje paše zelena salata sa mladim lukom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[sm=bravo.gif]
Napravila za rucak ... super je[sm=bravo.gif]




Sanjica26 RR -> RE: posna jela (15.2.2010 12:47:54)

Svima koji postite, zelim srecan pocetak Vaskrsnjeg posta!![sm=bravo.gif]




buhla -> RE: posna jela (15.2.2010 12:57:01)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Svima koji postite, zelim srecan pocetak Vaskrsnjeg posta!![sm=bravo.gif]


takodje!

Evo jedan recept: Embargo kocke



[image]http://www.mojkuvar.com/uploads/img47f7800c3887d.jpg[/image]
Potrebni sastojci:
1 kasika cimeta
1 kesiva vanilin secera
1 kesica praska za pecivo
1 casa iseckanih oraha
1/2 case ulja
2 case brasna
1 casa vode
1 casa secera
1 kasika kakaoa
3 kasike pekmeza
*casa- od jogurta, kiselog mleka

Priprema jela:
Sve navedene sastojke dobri izmutiti u vecem sudu, pa sipati u podmazan i pobrasnjen pleh i ispeci na umerenoj temperaturi.

Kolac po zelji mozete preliti glazurom od cokolade.

Prijatno




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>