Torbica
|
Dame, svako treba da posti u skladu sa svojim mogucnostima i u dogovoru sa svojim svestenikom. U danasnje vreme, kad za sve ima zamena, post je poprilicno olaksan. Meni je vise znacio sto se ipak trudim, tj da ne ostavljam post, bez obzira na trudnocu i dojenje. Evo mog iskustva, prilicno bogatog. Trenutno sam trudna sa trecim detetom, i postim. Nijedne trudnoce a ni dojenja nisam ostavljala post, postila sam na ulju i ribi, to je ipak poprilicno zdrava ishrana. Devojcicu sam dojila skoro punih 15 meseci, sina 12 meseci. I to je sad ostavio, sam, jer sam trudna, a u trudnoci se ukus mleka promeni. Evo vam konkretno, porodila sam se prosle godine 10 decembra uu Bozicnom postu, a moj sin je dobio 1600 grama prvi mesec, pa i nadalje 1500 drugi mesec itd.... Mleka za izvoz, isto kao i sa cerkicom, ona je prvi mesec dobila 1500 grama. Hocu da kazem, nijedna zena zbog posta nece izgubiti mleko, od posta dobijemo blagoslov odgore, nema sumnje. Na vodi ne postim, ali da cujem da neko moze biti gladan na ulju i ribi, nema sanse. Na vodi je ipak stroziji post, i probala sam negde na pocetku, nije mi bas prijalo i dobih blagoslov za ulje i ribu i toga se i drzim. Postoji slana posna pavlaka, sojina, ima je u Merkatoru, odlicna je. Slatku ne koristim, svaka ima kazein - mlecne proteine, i ako mi treba slatka, kupim posni slag u zdravoj hrani. Pozdrav svima
|