|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RE:Postovi i posna jela
16.8.2011 13:14:09   
Anoniman
Pa nije crveno slovo user posted image Ne znam je l neki drugi svetac...?

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 276
16.8.2011 13:16:47   
Sanjica26 RR
Svaki dan je neki svetac, ali nije crveno slovo. U petak ti je crveno slovo Preobrazenje Hristovo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
16.8.2011 13:32:51   
Jeca*
Posna brza torta od keksa

Sastojci:
500 gr posnog keksa
250 gr margarina
100 gr lešnika
150 gr šećera u prahu
100 gr suvog grožđa
100 gr žele bombona
500 ml soja mleka
100 gr čokolade
2 kesice vanil šećera
rum

Priprema:

Lešnike samleti, žele bombone sitno iseckati, suvo grožđe potopiti na 30 minuta u toplu vodu, ocediti i preliti sa 2 kašike ruma. Margarin umutiti sa šećerom i vanil šećerom. Dodati izlomljeni keks, preliti ga sojinim mlekom i dodati lešnike, suvo grožđe, žele bombone i razmekšalu čokoladu. Sve ovo dobro promešati. Od ove mase oblikovati tortu. Torta se može preliti čokoladom, ili biljnim šlagom.

izvor: lisa.rs

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 278
   [Obrisana poruka]
16.8.2011 13:42:49   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 279
18.8.2011 23:01:02   
Anoniman
Skoro da zaboravim zašto sam se ulogovala user posted image ... Uf, kakve teme...

POSNA PITA OD GLJIVA I SPANAĆA

500gr tankih kora za gibanicu
šolja od 2,5dcl pirinča
oko 200gr spanaća
oko 100gr gljiva
1 crni luk
začini
ulje

Skuvate pirinač da omekša, umešate u njega spanać, gljive i luk, posolite i pobiberite i još par minuta krčkate. Zagrejete rernu na 180C. U pleh 28x32 ređate koru koju premažete uljem, pa na nju drugu koru, pa fil... I tako dok ne potrošite materijal (oko 4 slaganja: 2 kore-fil). Pečete oko 15-20 minuta. U međuvremenu na ringli ugrejte 1.5dcl vode sa malo ulja i soli. Kad se korica zarumeni izvadite iz rerne, prelijte ključalom vodom, i vratite pitu da se peče još nekih 5-7 minuta. Kad je izvadite prekrijte je kuhinjskom krpom da se malko upari, tako će ostati meka i sočna. Prijatno! user posted image

user posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 280
18.8.2011 23:07:45   
Anoniman
A sad mala poslastica user posted image

KEKS

125gr brašna
125gr margarina
50gr prah šećera
1 kesica pudinga od vanile
2 kesice vanilin šećera

Od sastojaka umesite glatko testo, umotajte u foliju i ostavite 1/2 sata u frižideru da se hladi.
Ohlađeno testo razvaljati na tanki dugački valjak, pa seći komade veličine recimo između oraha i lešnika user posted image Od komada rolati kuglice i ređati ih na pekpapir. Pritisnuti viljuškom da se dobije šara. Peći 5-8 minuta na 180C. Keksi moraj ostati svetli... Dobije se 30-ak keksića
P.S. umesto vanilin pudinga možete staviti i druge-čokoladni, od banane, karamel i sl. Prijatno

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 281
18.8.2011 23:08:51   
Sanjica26 RR
Nina bacila si se na recepte. Ne znam da li si nasla jedan recept za posnu tortu ''san snova''user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
18.8.2011 23:10:15   
Olga75
Nina , ima tema POSNE TORTE I KOLACI
molim te da prebacis tamo user posted image
zakuvalo mi se na temi pa nemam kada user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 283
18.8.2011 23:10:47   
Lu
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Nina bacila si se na recepte. Ne znam da li si nasla jedan recept za posnu tortu ''san snova''user posted image

KLIK

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

Direktna veza do poruke: 284
18.8.2011 23:31:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Nina , ima tema POSNE TORTE I KOLACI
molim te da prebacis tamo user posted image
zakuvalo mi se na temi pa nemam kada user posted image

Joj, pa ja nikad neću savladati pravila ovog foruma.... Te piši tamo, pa baci vamo, pa 37 tema istog naziva, a drugog sadržaja... Već ću jednu rečenicu početi da razglabam na 5 tema user posted image Sorry ne snalazim se u ovo doba noći.............

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 285
23.8.2011 13:46:14   
Anoniman
MUSAKA OD KARFIOLA

1 veća glavica karfiola (obariti u slanoj vodi)
3 veća paradajza
1 šoljica pirniča
beli i crni luk, bosiljak, peršun, začini
1 kocka posne supe
prezla i ulje

Na ulju se kratko proprži crni luk i šoljica pirinča (bez dolivanja vode), tome se dodaju dva velika paradajza iseckana nakockice, beli luk, bosiljak, peršun i začini (biber, vegeta). Sve ovo se sjedini sa karfiolom pa se izlije u vatrostalnu posudu. Treći paradajz iseći na koturove i poređati odozgo, pa 1/2 ukuvane posne kocke preliti preko musake i staviti u rernu da se krčka. Kad ispari cela supa (i pirinač će dotle biti kuvan) izvaditi musaku, u šoljici razmutiti prezlu sa uljem i vodom (ne previše ni ulja ni vode) preliti je zamućenom prezlom, pa vratiti da se dopeče. Prijatno! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 286
20.11.2011 19:55:31   
PoisonEve
Ja sam resila da ove godine postim samo ne znam mogu li s epricestiti ako postim samo sredom i petkom, jer dojim ne bi volela da mi stane mleko?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 287
29.11.2011 12:45:00   
PoisonEve
Iko?

Ajrton Sena

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 288
29.11.2011 12:48:30   
Sanjica26 RR
Poison to ne moze niko da ti kaze neko od nas. Trebalo bi da pitas svog parohijskog svestenika. Ja nisam postila dok sam dojila, ali pitala sam svog svestenika.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 29.11.2011 12:50:41 >

Direktna veza do poruke: 289
29.11.2011 12:50:07   
Jeca*
mozes da postis sredom i petkom i poslednju nedelju posta posti celu i pricesti se na Bozic. Ja bih tako user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 290
29.11.2011 12:51:31   
minavb
Ljudi, koja su pravila ovog posta?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 291
29.11.2011 12:51:39   
Brand new mama
PE,pitaj svestenika,mada mislim da trudnice i dojilje su razrijesene posta,te se mozes pricestiti i ako ne postis na vodi(nisam sto posto sigurna). Svestenik ce ti najbolje reci,ili ce te razrijesiti,recimo da postis uz mlijecne proizvode,mislim dda ti meso nije neka bitna stavka u ovih 5 nedjelja.Ali,ako primjetis da imas manje mlijeka-naravno prekini.U svakoj crkvi su potrebe tvoje bebice ispred bilo koje formalnosti

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

Direktna veza do poruke: 292
29.11.2011 12:58:45   
Didy
Moja kuma je postila sve postove i svaku sredu i petak na ulju tokom sve tri trudnoće i za vreme dojenja (sva tri puta je dojila oko 8-9-10 meseci). Ona kaže da je (citiram) "takav blagoslov dobila od svog duhovnika".
Razgovaraj sa svojim sveštenikom.

< Poruku je uredio Didy -- 29.11.2011 13:10:50 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 293
29.11.2011 13:04:55   
PoisonEve
Ma nije mu crkva bas toliko blizu da ostavljam ovu moju bubu, poslacu mm. Hvala puno!

Ajrton Sena

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 294
29.11.2011 13:26:15   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: minavb

Ljudi, koja su pravila ovog posta?

Pravoslavci:

2. Божићни пост
Следећи дужи период поста у години је Божићни пост који такође траје четрдесет дана, али није тако строг као Велики Пост. Почиње 15/28 новембра, а завршава 24. децембра/6. јануара. У току целог овога поста не једемо месо, бели мрс и јаја. Уље и вино су дозвољени свим данима осим среде и петка који се посте „на води". Риба се једе сваке суботе и недеље као и на Ваведење Пресвете Богорoдице, чак и ако празник падне у среду или петак. Последња недеља Божићног поста пости се строжије, без употребе рибе, а по могућности „на води". На Бадњи дан се не употребљава ни уље ни вино, већ се обавезно пости „на води". Веома је важно да православни хришћани који живе у земљама у којима се новогодишњи празници славе по новом календару и падају у време Божићног поста, не прекидају пост, већ да Нову Годину прослављају када она дође по православном календару, поштујући традицију својих предака и црквена правила.

KLIK

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.11.2011 13:28:36 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 295
29.11.2011 13:34:32   
minavb
IZVORNA PORUKA: dunja RR

бели мрс

Za mene bi ovo bio majonezuser posted image Kontam da su mislili na mleko i mlečne prerađevine?

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 296
29.11.2011 13:36:40   
dunja RR
Jeste:)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 297
29.11.2011 13:38:32   
minavb
Hvala na pomoći.user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 298
29.11.2011 14:00:31   
hanka
PE mozes da trazis blagoslov od svestenika kao za svaki post i da kazes kako i na cemu bi postila.Za bolesnike,trudnice i dojilje obicno se odobrava potrebna mrsna hrana.Ostala pravila posta su ista za sve-mislim na duhovno,s obzirom da post se ne sastoji samo u odricanju od hrane

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 299
29.11.2011 14:07:00   
PoisonEve
Naravno cak mislim da je uzdrzavanje od losih misli, dela i svadja ponekad cak teze.

Ajrton Sena

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here