Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 16.8.2011 13:14:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa nije crveno slovo Ne znam je l neki drugi svetac...?
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 16.8.2011 13:16:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Svaki dan je neki svetac, ali nije crveno slovo. U petak ti je crveno slovo Preobrazenje Hristovo.
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 16.8.2011 13:32:51
|
|
|
|
Jeca*
|
Posna brza torta od keksa Sastojci: 500 gr posnog keksa 250 gr margarina 100 gr lešnika 150 gr šećera u prahu 100 gr suvog grožđa 100 gr žele bombona 500 ml soja mleka 100 gr čokolade 2 kesice vanil šećera rum Priprema: Lešnike samleti, žele bombone sitno iseckati, suvo grožđe potopiti na 30 minuta u toplu vodu, ocediti i preliti sa 2 kašike ruma. Margarin umutiti sa šećerom i vanil šećerom. Dodati izlomljeni keks, preliti ga sojinim mlekom i dodati lešnike, suvo grožđe, žele bombone i razmekšalu čokoladu. Sve ovo dobro promešati. Od ove mase oblikovati tortu. Torta se može preliti čokoladom, ili biljnim šlagom. izvor: lisa.rs
|
|
[Obrisana poruka] 16.8.2011 13:42:49
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 18.8.2011 23:01:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Skoro da zaboravim zašto sam se ulogovala ... Uf, kakve teme... POSNA PITA OD GLJIVA I SPANAĆA 500gr tankih kora za gibanicu šolja od 2,5dcl pirinča oko 200gr spanaća oko 100gr gljiva 1 crni luk začini ulje Skuvate pirinač da omekša, umešate u njega spanać, gljive i luk, posolite i pobiberite i još par minuta krčkate. Zagrejete rernu na 180C. U pleh 28x32 ređate koru koju premažete uljem, pa na nju drugu koru, pa fil... I tako dok ne potrošite materijal (oko 4 slaganja: 2 kore-fil). Pečete oko 15-20 minuta. U međuvremenu na ringli ugrejte 1.5dcl vode sa malo ulja i soli. Kad se korica zarumeni izvadite iz rerne, prelijte ključalom vodom, i vratite pitu da se peče još nekih 5-7 minuta. Kad je izvadite prekrijte je kuhinjskom krpom da se malko upari, tako će ostati meka i sočna. Prijatno!
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 18.8.2011 23:07:45
|
|
|
|
Anoniman
|
A sad mala poslastica KEKS 125gr brašna 125gr margarina 50gr prah šećera 1 kesica pudinga od vanile 2 kesice vanilin šećera Od sastojaka umesite glatko testo, umotajte u foliju i ostavite 1/2 sata u frižideru da se hladi. Ohlađeno testo razvaljati na tanki dugački valjak, pa seći komade veličine recimo između oraha i lešnika Od komada rolati kuglice i ređati ih na pekpapir. Pritisnuti viljuškom da se dobije šara. Peći 5-8 minuta na 180C. Keksi moraj ostati svetli... Dobije se 30-ak keksića P.S. umesto vanilin pudinga možete staviti i druge-čokoladni, od banane, karamel i sl. Prijatno
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 18.8.2011 23:08:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nina bacila si se na recepte. Ne znam da li si nasla jedan recept za posnu tortu ''san snova''
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 18.8.2011 23:10:15
|
|
|
|
Olga75
|
Nina , ima tema POSNE TORTE I KOLACI molim te da prebacis tamo zakuvalo mi se na temi pa nemam kada
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 18.8.2011 23:10:47
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Nina bacila si se na recepte. Ne znam da li si nasla jedan recept za posnu tortu ''san snova'' KLIK
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 18.8.2011 23:31:38
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Nina , ima tema POSNE TORTE I KOLACI molim te da prebacis tamo zakuvalo mi se na temi pa nemam kada Joj, pa ja nikad neću savladati pravila ovog foruma.... Te piši tamo, pa baci vamo, pa 37 tema istog naziva, a drugog sadržaja... Već ću jednu rečenicu početi da razglabam na 5 tema Sorry ne snalazim se u ovo doba noći.............
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 23.8.2011 13:46:14
|
|
|
|
Anoniman
|
MUSAKA OD KARFIOLA 1 veća glavica karfiola (obariti u slanoj vodi) 3 veća paradajza 1 šoljica pirniča beli i crni luk, bosiljak, peršun, začini 1 kocka posne supe prezla i ulje Na ulju se kratko proprži crni luk i šoljica pirinča (bez dolivanja vode), tome se dodaju dva velika paradajza iseckana nakockice, beli luk, bosiljak, peršun i začini (biber, vegeta). Sve ovo se sjedini sa karfiolom pa se izlije u vatrostalnu posudu. Treći paradajz iseći na koturove i poređati odozgo, pa 1/2 ukuvane posne kocke preliti preko musake i staviti u rernu da se krčka. Kad ispari cela supa (i pirinač će dotle biti kuvan) izvaditi musaku, u šoljici razmutiti prezlu sa uljem i vodom (ne previše ni ulja ni vode) preliti je zamućenom prezlom, pa vratiti da se dopeče. Prijatno!
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 20.11.2011 19:55:31
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ja sam resila da ove godine postim samo ne znam mogu li s epricestiti ako postim samo sredom i petkom, jer dojim ne bi volela da mi stane mleko?
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 12:45:00
|
|
|
|
PoisonEve
|
Iko?
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 12:48:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Poison to ne moze niko da ti kaze neko od nas. Trebalo bi da pitas svog parohijskog svestenika. Ja nisam postila dok sam dojila, ali pitala sam svog svestenika.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 29.11.2011 12:50:41 >
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 12:50:07
|
|
|
|
Jeca*
|
mozes da postis sredom i petkom i poslednju nedelju posta posti celu i pricesti se na Bozic. Ja bih tako
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 12:51:31
|
|
|
|
minavb
|
Ljudi, koja su pravila ovog posta?
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 12:51:39
|
|
|
|
Brand new mama
|
PE,pitaj svestenika,mada mislim da trudnice i dojilje su razrijesene posta,te se mozes pricestiti i ako ne postis na vodi(nisam sto posto sigurna). Svestenik ce ti najbolje reci,ili ce te razrijesiti,recimo da postis uz mlijecne proizvode,mislim dda ti meso nije neka bitna stavka u ovih 5 nedjelja.Ali,ako primjetis da imas manje mlijeka-naravno prekini.U svakoj crkvi su potrebe tvoje bebice ispred bilo koje formalnosti
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 12:58:45
|
|
|
|
Didy
|
Moja kuma je postila sve postove i svaku sredu i petak na ulju tokom sve tri trudnoće i za vreme dojenja (sva tri puta je dojila oko 8-9-10 meseci). Ona kaže da je (citiram) "takav blagoslov dobila od svog duhovnika". Razgovaraj sa svojim sveštenikom.
< Poruku je uredio Didy -- 29.11.2011 13:10:50 >
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 13:04:55
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ma nije mu crkva bas toliko blizu da ostavljam ovu moju bubu, poslacu mm. Hvala puno!
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 13:26:15
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ljudi, koja su pravila ovog posta? Pravoslavci: 2. Божићни пост Следећи дужи период поста у години је Божићни пост који такође траје четрдесет дана, али није тако строг као Велики Пост. Почиње 15/28 новембра, а завршава 24. децембра/6. јануара. У току целог овога поста не једемо месо, бели мрс и јаја. Уље и вино су дозвољени свим данима осим среде и петка који се посте „на води". Риба се једе сваке суботе и недеље као и на Ваведење Пресвете Богорoдице, чак и ако празник падне у среду или петак. Последња недеља Божићног поста пости се строжије, без употребе рибе, а по могућности „на води". На Бадњи дан се не употребљава ни уље ни вино, већ се обавезно пости „на води". Веома је важно да православни хришћани који живе у земљама у којима се новогодишњи празници славе по новом календару и падају у време Божићног поста, не прекидају пост, већ да Нову Годину прослављају када она дође по православном календару, поштујући традицију својих предака и црквена правила. KLIK
< Poruku je uredio dunja RR -- 29.11.2011 13:28:36 >
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 13:34:32
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR бели мрс Za mene bi ovo bio majonez Kontam da su mislili na mleko i mlečne prerađevine?
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 13:36:40
|
|
|
|
dunja RR
|
Jeste:)
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 13:38:32
|
|
|
|
minavb
|
Hvala na pomoći.
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 14:00:31
|
|
|
|
hanka
|
PE mozes da trazis blagoslov od svestenika kao za svaki post i da kazes kako i na cemu bi postila.Za bolesnike,trudnice i dojilje obicno se odobrava potrebna mrsna hrana.Ostala pravila posta su ista za sve-mislim na duhovno,s obzirom da post se ne sastoji samo u odricanju od hrane
|
|
|
|
RE: RE:Postovi i posna jela 29.11.2011 14:07:00
|
|
|
|
PoisonEve
|
Naravno cak mislim da je uzdrzavanje od losih misli, dela i svadja ponekad cak teze.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.