nina83
|
IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: nina83 Meni je termin 1.10. pa se pitam koliko ce mi do proleca kolica biti potrebna, jer kad zahladni, ici cemo napolje sa bebom samo kad je neophodno. Joj, nemoj samo da držiš bebu cele zime zatvorenu u kući, molim te. Ja sam se porodila 8. novembra, a moja beba je išla u prvu šetnju sa tatom već sa 10 dana i od tad svakog dana, bez obzira na vremenske uslove. Kad pada kiša, stavimo kabanicu. Kad je hladno, bolje se ušuškamo. Čak smo izlazili i kad je minus, a on je imao mesec dana. I sve mu je to jako prijalo, spavao je mnogo lepše i bio mirniji. Kad je imao grčeve, jedino je u šetnji spavao u kontinuitetu bar sat vremena, jer u suprotnom nije mogao ni pola sata da spoji. A da ne pričam koliko je to dobro za bebin imunitet. A i tebi će prijati. Sećam se, krećemo u šetnju, Stefan zaspi čim oseti svež vazduh, a ja se preporodim u miru i tišini. Znali smo i po 2-3 sata da šetamo cele zime... I meni je svekrve rekla da kupim odmah kišobran kolica, jer kad mi krenemo u šetnju, beba će već sedeti. Nemoj to da radiš svom detetu. Zamisli da tebe zatvore u kuću samo na 5 dana... I sedalicu za auto obavezno! Ništa strašnije nego kad vidim dete u maminim rukama! Samo pomislim šta se može desiti prilikom svakog naglijeg kočenja, o ostalim situacijama da ni ne govorim. Po meni, kod kolica su jako bitni točkovi. Mi imamo dvoje kolica - jedna (prva) koja je birao moj muž zbog velikih točkova na naduvavanje, koja su masivna, glomazna i teška, ali jako, jako udobna. I druga, koja sam ja kupila kad više nisam mogla sama da vučem na 2. sprat ona prva, jer smo nekad i tri puta na dan išli u šetnju. Ova moja su savršeno lagana, funkcionalna, sa brdom položaja i dodatne opreme za sve vremenske uslove, ali imaju male plastične točkove, koji ti pojedoše živce, kad je malo neravan teren, zapinju, imam osećaj da se beba brže unervozi od silnog truckanja... Dok ona prva samo klize preko svih rupa, prepreka, po snegu, po kamenju... Terensko vozilo. Hvala na savetima Iskreno, ni meni ne zvuci bas najbolje da beba bude cele zime u kuci, ali sam citala negde da dok se pupak ne ne osusi, ne sme da izlazi, a posle do 6 ned. ne moze ako je temp. ispod 15 stepeni ili ima vetra. Tek od 6 ned. kada se potpuno razvije centar za termoregulaciju, moze i na temp ispod 0, ako nema vetra.. Mislim da vremenom sve majke dobiju osecaj sta i kako treba, a i tu su saveti iskusnijih mama, baki, itd.
|