mama Jo -> RE: Gatriev test (11.4.2018 13:51:11)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Hej Mama Jo, Evo ja anadjoh malo vremena da temeljnije vidim o cemu se radi. Pretpostavljam na osnovu svega recenog da su odredjivali immunoreaktivni tripsinogen koji je uvecan kod cisticne fibroze. Sustina je i da je ponekad uvecan i kod zdravih novorodjencadi. Nasla sam prilicno dobru studiju sa velikim kohortom pacijenata... Da skratim pricu, od nekih 7500 beba koje su pale test definisan kao vrednost veca od 70 ng/ml, preko 6500 je bilo potpuno zdravo. Znaci i dalje je oogromna verovatnoca da ce biti sve u najboljem redu. Test je senzitivan da obuhvati svu obolelu decu ali nije specifican, sto znaci da ima ogroman broj lazno pozitivnih. Bice sve OK !!!!! Drage Iiwana, i Zarina i Niina mama- citirala sam vam ovaj post da vas, bar malo, utesim. I mi smo pre par meseci radili znojni test, pozvali su nas jer je bila povisena neka vrednost na cf ma Gatrijevom testu. Za znojni test pozivaju sve kojima je vrednost cak i malo povisena... Dr nam je rekla da je uzeta dosta niska prosecna vrednost, pa se zato poziva vecina beba kako bi se svaka, i najmanja mogucnost iskljucila. Ako zelite, mogu vam opisati kako se radi znojni test. Iiwana, nenapredovanje jeste jedan simptom, ali ne mora da znaci nista. Javite se obe kako je bilo! Jako drzim fige da je sve pod kontrolom!!
|
|
|
|