mama Jo -> RE: Gatriev test (2.2.2018 15:19:55)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Maraj radi se svugde i obavezan je, a ne znam sto nigde ne pise, opet se vracamo na pricu o Srbij i komunikaciji sa pacijentima. Svugde pise da se roditelji kontaktiraju samo ako rezultat nije u redu. nalazim da Gatrijev test ukljucuje fenilketouriju, hipotireozu ali i screenig na CF u nekim slucajeivma tako da je vazno znati sta su merili. Mama Jo koji tacno parametar je uvecan sa 60 na 90?? Morate definitivno na dalju dijagnostiku, a iskreno se nadam da postoji neko bezazleno objasnjenje[sm=smiley31.gif]. Probaj da ostanes pribrana, naravno da jedan broj sam po sebi ne mora da bude bilo kakva dijagnoza. Vidis ne znam tacno koji parametar... u pismu koje smo dobili pise samo da je testiranje na cisticnu fibrozu, da je rezultat povisen i da se pozivamo da dodjemo da odrade znojni test. To da je povisen i iznosi 90 smo saznali ,,preko veze" jer nam prijateljica radi u Decijoj... muz je razgovarao sa njom, mada mislim da ni on ne zna koji tacno parametar. Probacu da saznam naravno... Eto, ni ja npr.ne znam da se prvi znojni test radi po rodjenju.... ne znam da li su ga mojoj bebi odradili jer niko nije nistabspominjao. Znam samo da su joj Coombs (valjda se tako pise) test radili dva puta jer je prvi put rezultat bio blago povisen - tako mi je dr rekao, ne znam koliko je to blago... Da li to ima neke veze? Mislim taj Coombs test, i ovo ostalo... Postoji mogucnost da znojni test na koji idemo pokaze uredne vrednostti i da se iskljuci svaka mogucnost cf.... zar ne????
|
|
|
|