Jekica_88 -> RE: Carski rez (17.3.2015 22:31:15)
|
Malo čituckam ovu temu jer želim da znam šta me čeka. Ja sam pre 5 godina imala hitnu operaciju slepog creva i veoma sam loše prošla sa tom operacijom, a posle 6 meseci sam laparoskopski operisala miom na materici u Višegradskoj i imam veoma pozitivna iskustva. Moja doktorka mi je još tada rekla da kad budem ostala trudna da će me verovarno porađati na carski zbog operacije mioma na materici i da ne valja rizikovati sa mojom matericom jer navodno može da pukne tokom vaginalnog porođaja. Ja sam se potajno nadala da će se nešto promeniti, prošlo je skoro 5 godina, međutim saopštila mi je doktorka da i dalje stoji iza toga da nisam za prirodni porođaj ( sada sam treći mesec trudnoće) . Ništa od ovoga ne bi bio problem da ja nemam traume sa operacije slepog creva, upravo zbog opšte anestezije. Operisana sam u Jagodini, i mogu samo da kažem da je ta bolnica rasulo i ne daj Bože nikome da zatreba ozbiljnije lekar u Jagodini, čast izuzecima. Probudila sam se u sred ušivanja sa tubusom u grlu, a nos mi se začepio u toku operacije, nisam mogla nikako da dišem. Dok su oni primetili da sam se ja probudila prošlo je poprilično. Bila sam potpuno svesna kad su mi izvadili tubus i počela sam da se gušim jer nisam mogla da dišem ni na nos ni na usta iz nekog razloga. Počela je panika oko mene, stavili su mi kiseonik, dali mi neke injekcije , ja sam se još više uplašila, bukvalno sam mislila da ću umreti. Očajno sam pokušavala da kazem da mi trebaju kapi za nos da bih prodisala, a dobila sam šamare, vikanje, dranje, paničenje. Sećam se da sam počela da se gubim i u tom trenutku sam dobila fiziološki rastvor u nos...nekome je konačno palo napamet da to proba i ja jedva prodišem. Mojoj majci su rekli da sam se gušila jer sam pušila pre operacije [sm=zmeden.gif] što naravno nema veze sa vezom, a tek to što su mi grlo odrali pokušavajući na silu da mi gurnu tubus za odrasle a meni je dušnik sužen i na kraju se setili da mi stave za decu. I zbog svega ovoga imam strašne traume vezane za opštu anesteziju. Definitivno moram na carski, u Jagodini ne postoji mogućnost spinalne anestezije, tako da mi ostaje još nekoliko meseci da se psihički pripremim za to...
|
|
|
|