Dora -> RE: Carski rez (24.3.2009 19:47:17)
|
Evo i mene (mirođije u svakoj čorbi) ali sa 2 carska u manje od dve godine- da se oglasim :) Prvi put je bio hitni, najhitniji CR i jedva smo preživeli i ja i beba! Ja sam uz to puno krvarila a kad sam videla da hoće da mi daju transfuziju zamolila sam ih da sačekaju još malo. (nisam u sekti, samo mi nije bilo privlačno uz sve još i ta muka)... Posle nekoliko sati rekli su da ću biti ok i bez transfuzije. Dugo sam bila u šok sobi, oko 5 dana. Teško sam se oporavljala i nisu mi dali da ustajem, kljukali su me injekcijama i infuzijom... Ostale žene su već otišle kući kad sam prešla u polu intenzivnu- tj. apartman (nisam platila niti tražila, niti mislila o tome pored sve muke svoje) ali mi je tu sve izgledalo bolje. I bebicu sam viđala češće (10 min dnevno). Posle 8 dana pošli smo kući, a kad sam u autu pročitala bebinu otpusnu listu- umalo se nisam šlogirala! Ništa mi nisu govorili, kao, beba je super, a beba se praktično jedva izvukla živa i zdrava. Imali smo sreće. Bila je noćna mora, ne ponovilo se. Došla sam sebi posle mesec dana (ne, nisam razmažena) i prvi put sama podigla svoje dete. Drugi put je bio ugovoreni CR. Bio je super. Bila sam blago rečeno prestravljena, ali sve je bilo mnooogo drugačije nego prvi put. Druga bolnica, drugi doktori, sve. MM i MB su kroz otvoren prozor u prizemlju gledali moj porođaj! Sačekali su me kad sam izlazila iz sale, videli bebu, slikali je... Oporavak je bio bolan ali lak u odnosu na prvi put. U suštini, kad se CR uradi na vreme i kad ide po planu, nije mnogo ni bolan ni strašan. Već 3. dan sam dojila svoje dete i mogla sama oko njega. 10 dana posle carskog reza sam sa drugaricama kafenisala u gradu i smejala se
|
|
|
|