choopa choops -> RE: Autizam zbog vakcina (?!) (28.1.2015 21:13:30)
|
Ne znam, ja bih onda, ako bih imala tu dilemu, porazgovarala sa pedijatrom i objasnila mu svoje strahove, našla način da nađem i dam djetetu tu raščlanjenu vakcinu. Je l to može da se nabavi negdje u okruženju ili je ima samo u Japanu? [sm=smiley36.gif] Ja mislim da autizam nema veze sa vakcinom a ne znam ni za ostale reakcije, ja se nisam udubljivala u to, jer kao što rekoh moji su oboje primili i tu i sve ostale, a oboje su različito reagovali, tako da ja mislim da je to do organizma i njegovog imuniteta u datom trenutku. I da, doktorica je prije svake sledeće vakcine, odnosno revakcine pitala kao je dijete podnijelo i upisala u karton ukoliko je recimo imalo temperaturu. (Rekoh već da je moja L svaki put imala T, a recimo od prijateljice mala koja se rodila isti dan, i uvijek smo išli zajedno na vakcine, nikad nije imala T, znam da su šetali poslije vakcine, a mi ostajali kući dok ne prođe. Opet, moj sin nije nikad imao T). Znači moje mišljenje je da to (baš kao i ono progovorio, nije progovorio, prohodao, izašao prvi zub, alergičan.nije alergičan..) zavisi od djeteta. Kako god, ja se nadam da će uskoro pronaći šta to izaziva autizam i može li se spriječiti. Sad da bacim bubicu, ali neki dan mi izađe na FB i neka objava da BCG izaziva diabetes kod djece. Sad je samo pitanje kad će i to da eskalira i bude predmet rasprave po internetu. Što se mene tiče, moja djeca će da se vakcinišu i dalje, A upravo se zbog njih i nadam da će pronaći šta je to što izaziva ove bolesti, jer je kod vakcinacije jako bitno da je veliki broj vakcinisanih a ako ovako nastavi, onda nema smisla da iko to radi.
|
|
|
|