Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Torbica Ja sam skontala da je idealno sacekati da dete napuni dve godine pa onda primi MMR. Pozdrav Zašto? Ma da, zbog imuniteta. E sad, ovo se odnosi na dete koje ima neki problem. Ja sam cerku uredno po kalendaru vakcinisala i nijednog momenta nisam posumnjala niti imala ideju da ce joj stetiti, naprotiv, smatram da su vakcine korisne. E sad, mom Djoletu je imunolog stopirala vakcine, MMR i revakcinu Infanrix jer ide i ziv polio tu. Zato sto mu imali problema sa herpes simplexom koji je izlazio na licu - kapcima, nosu, obrazima, iznad usana, haos. U prvoj epizodi smo zavrsili u Decijij, sa 11 meseci.... Infuzije na 8h aciklovirom, a infuzija mora da ide 45 minuta zbog prirode leka, i tako 7 dana. Bila sam vec trudna tada i svasta smo prosli tamo.. E, bilo bi to sve super, da posle toga nije imao epizode u januaru, aprilu, junu, septembru, novembru....s tim da smo od starta mazali i tretirali. Ali izlazio je. Sve dok nisam otisla u januaru kod pedijatra - homeopate koja nam je problem resila, od herpesa ni traga ni glasa, evo vec iha-haj. Maslacak u pravu si za napisano i ja bih isto razmisljala da nismo imali ovu igranku, pisala sam u MMR, cini mi se. A i u homeopatiji. Elem, od imunologa sam odustala, sad ni nema smisla drndati dete sa vadjenjem antitela kad smo problem resili. Ne vidim potrebu. Samo da dobijem zeleno svetlo od homeopate da konacno primi MMR. Bas treba da se vidimo, pa cu preneti iskustvo.