Leki 77 -> RE: Autizam zbog vakcina (?!) (11.11.2009 13:08:10)
|
IZVORNA PORUKA: mihi Ja samo pročitala da su u Engleskoj pre dve godine posumnjali u to, mene brine ta MMR vakcina .... od moje koleginice sa fakultete dete posle te vakcine dobilo konvulzije ....Takođe dok sam bila u Americi videla sam da tamo decu vakcinišu protiv ovčijih boginja. Pitala sam pedijatra da nabavim on nije bio za to. A ja mislim da to nije loše jer i virus koji izaziva ovčije boginje iz porodice je Herpes virusa (Variccela zoster) ostaje doživotno u post ganglijskim neuronima i zato se kod nekih stresnih situacija ili hroničnih bolesti javlja kod ljudi koji su preboleli ovčije boginje. tzv Zoster... IZVORNA PORUKA: mihi Još nešto moram Leki 77 da ti napišem, videla sam dete koje je sa 3 godine dobilo variccelu i posle toga kao posledica virusne infekcije pojavio se Nefrotski sindrom, teško i komplikovano oboljenje bubrega trigerovano virusom, a da je dete vakcinisano? Prema tome ne znam zašto misliš da sa tri godine postoji manja opasnost nego sa 1,5 ili 2 godine? Moj sin još uvek nije vakcinisan MMR zbog toga što je primio Prevenar 7 valentnu protiv streptokoka i meningokoka. Evo ovde da odgovorim (malo sam samo skratila prvi tvoj post, nadam se da je to ok, posto je citirano, mislim da je sustina ostala).... Dakle, ja mislim kao sto si ti mislila 25.02.2009. Smatram da TREBA da znam koji se adjuvansi nalaze u vakcinama, da li ima booster-a itd. Meni te informacije znace. Ne panicim zbog njih, nego se raspitam kod lekara (posto ja o tome nemam nikakva predznanja, kao sto ih ti imas, ja jednostavno verujem lekarima koje poznejem). Misljenje nekoliko lekara sa kojima sam pricala je da je sasvim korektno vakcinisati dete u trecoj godini zivota, pogotovo ako ne ide u obdaniste. Sustina je da akumuliranje svih stetnih sastojaka koje vakcina (kao i svaki lek) jednostavno mora da sadrzi, osetljivijem organizmu moze nastetiti, a ja mislim da je manji rizik da primi vakcinu kasnije. Primer koji si navela u drugom postu mi ne govori nista. Prvo, ja sam prelezala ovcije boginje i nemam posledice. Milioni ljudi su prelezali te boginje potpuno bez posledica. Naravno, milioni dece prime sve vakcine i sve prodje bez ikakvih problema. Mozda bi to dete lose odreagovalo i na vakcinu? Te stvari jednostavno ne mozemo znati. Ja sam u potpunosti pristalica vakcinacije, a ovom odlukom mislim da cu svome detetu naneti manju potencijalnu stetu. Nikako ga necu slati u kolektiv bez vakcine, a najradije bi da primi sve te vakcine odvojeno, a to koliko shvatam kod nas ne moze.
|
|
|
|