Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Didy Sofija mi se upiškila 3 puta za 10 dana, a pre toga nije tri meseca nijednom. Ne znam da li se malo nahladila, jer joj se dešava i preko dana da se upiški nekad, a to se nije desilo unazad 5 meseci. Neki dan sam baš bila ljuta, pa sam joj rekla kad se upiškila u sred igre da ću joj obući pelene. Kakva je to tuga bila! Neću peleneeeee! Ovo se Marku desilo. Skoro mesec dana je spavao bey pelene bey problema, i onda odjednom se upiškio par noći za redom. Razlika je bila da je on molio za pelenu. I stavljam mu je. Više ne piški noću. I ne mogu da mu objasnim da mu ne treba pelena. Kada se ubedimo da mu neću staviti, ne može da zaspe. Valjda je opterećen što postoji mogućnost da se upiški, a nisam ga grdila kada se to desilo. Elem i dalje nosi noćnu pelenu, nosi je nedeljama dok se ne raspadne i onda promenim. Luka je noćnu pelenu nosio do skoro 4te godine. Nije pohvalno, znam, i nisam ja bila lenja da menjam čaršave, ne radi se o tome, nego je on piškio bez reda. Nije bilo da se budim u pola 2 i pola 4 i vodim ga na piškenje. Ne, ja ustanem u pola 2, odvedem ga u wc, on mukica sedi, gura, i viče Ali mama nema!, vratim ga u krevet i on se u 2 upiški. I ni to ne bi bio problem, da se budio kad se upiški, ali ne, on je spavao opušteno upišan, a meni sat ponovo navijen tek za pola 4, dakle, spava mokar od 2 do pola 4. I šta sam onda napravila!? Bio je hronično slinav. Ako vas teši, to je prestale negde posle 4te godine, od tada se možda jednom upiškio u krevet i to negde na samom početku spavanja bez pelene. Prosto, sve ima svoje vreme. Jednostavno, kada spavaju nisu svesni. Na skidanje dnevne pelene može da se utiče podsećanjem i sl. Na skidanje noćne pelene ne može. Mislim da mora da se čeka pravi trenutak.