LillyT -> RE: Kupovne ili domace kasice (17.10.2010 12:58:42)
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 IZVORNA PORUKA: maslinica onda sam kontala ovako....da imamsvoju bastu i da ja uzgajam to povrce ili neko od poverenja, moja hrana za dete bi imala smisla, ovako kupim na pijaci i opet ne znam da li je ta biljka narasla za pola dana ili ju je seljak timario od proleca do sada..sto je tesko za poverovati da toga jos ima, bar na pijaci. i onda sam skontala da je kasica kupovna kontrolisana, da je odobrena i tako ja kupujem, ruckimo za medalju. a ja bas razmisljam suprotno cisto sumnjam da se u kupovne kasice stavlja domace voce ili povrce, sigurno ih ne obradjuje neki seljak a u kupovne kasice se stavljaju razni zasladjivaci i sigurno da ima konzervansa tako da je po meni bolja domaca kasica koju ja spremim i u roku od 5 min Vuk je pojede nema nikakvih dzidzulica u njoj za koje ja ne znam i tako sa sigurnoscu znam sta on jede a samo jednom sam mu dala kupovni sokic, i nikada vise celu noc nije spavao a ujutro kada je kakio to je bilo strasno, morala sam da ga kupam mali seronja IZVORNA PORUKA: dijana1 da naglasim da me ne bi pogresno razumeli nemam nista protiv kupovnih kasica, sigurno da cu mu dati nekada ali trudicu se da sto vise jede domace IZVORNA PORUKA: indy_25 Moja beba isto jede kupovne kasice omace ne voli ok kod moje prijateljice beba nevce kupovne nego samo jede domace. E sada ja se pitam sta je danas na trzistu stvarno zdravo od voca i povrca kad se sve prska osim ako imas bastu pa sam sadis i beres i siguran si da je zdravo. IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: dijana1 a ja bas razmisljam suprotno cisto sumnjam da se u kupovne kasice stavlja domace voce ili povrce, sigurno ih ne obradjuje neki seljak nema nikakvih dzidzulica u njoj za koje ja ne znam i tako sa sigurnoscu znam sta on jede Prouzvodnja dečijih kašica je strogo kontrolisana. Nije poenta da to voće proizvode na selu (fala lepo, da mi gaje jabuke iznad septičke jame), nego da nije tretirano kojekakvom hemijom 15 puta tokom rasta i sazrevanja. Takođe, tamo piše da nema konzervansa, nema dodatog šećera i koječega i to je stvarno tako, s tim se niko ne igra.
|
|
|
|