RE: Kupovne ili domace kasice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )

Poruka

Trcosava -> RE: Kupovne ili domace kasice (14.10.2014 8:45:58)

Dunja. ženo reci bre slatki krompir [sm=jezicek.gif]

Ne znam od kad može da se daje, ja sam ga ovde tek negde prošle godine videla. A moj savet ti je da uzimaš beli, ako već uzimaš. Onaj narandžasti je sličniji bundevi i nije mi ok kad se peče (nisam probala da kuvam i pasiram).

A on je jako zdrav i mislim da je dobro rešenje za one koji imaju problema sa stolicom, jer samo likom podseća na krompir. Ukusom i sastavom ne. Dosta vlakana ima, a odlično zamenjuje krompir (opet, pričam o belom slatkom krompiru).

Ljišo, ni to što je kod nas ''na podneblju'' nije bilo oduvek naše. Donešeno iz raznoraznih krajeva. I da se razumemo da nisam freak za zdravu hranu, jedimo domaće i sl. I nikako nisam da se prati po svaku cenu svaki trend [sm=jezicek.gif]
Primer: mnogo mi išlo na nerve cela priča sa aronijom.

Evo guglala sam sad i kaže da može kad i klasična krompir, dakle kad krene sa čvrstom hranom - od 4, 5, 6, meseci

dunja RR -> RE: Kupovne ili domace kasice (14.10.2014 15:45:19)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

jao Dunja izadji iz te grupe[sm=smiley36.gif]. Smucice ti se.

[sm=smiley36.gif]

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Pojma nemam šta je to, nikada probala [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Kupovne ili domace kasice (14.10.2014 20:30:50)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Pojma nemam šta je to, nikada probala [sm=smiley1.gif]

Khm, batat je slatki krompir - yam, sweet potato... Sad mogu da ti i obrazložim gde i kako zovu koji. U SAD je sweet potato - sweet potato i nandžarasti i beli. U Engleskoj mislim da yam izraz koriste za onaj batat (aka slatki krompir) koji ima narandžasto meso (ujedno je veoma bogat beta karotenom), a izraz sweet potato koriste za batat koji ima belo meso. Mislim da su oba bogata vlaknima, s eto tom razlikom da onaj nandžarasti ima još i beta karoten.

moja ciklama -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 18:31:47)

Ja znam da nisam neka kuvarica[sm=smiley36.gif], ali moje dete neće ama baš ništa što ja spremim[sm=smiley13.gif].

Samo kupovne kašice, i to neće uvek, i ne svaku, nego kako kad joj dune!

Za sada nikada nije odbila mlečne i nemlečne ceralije, Milupa i Nestle.
Nestle jogurte, neće[sm=zmeden.gif]
A sa kašicama muku mučimo, pogotovo ove sa mesom..ma nema šanse!

Šta predlažete?

milicicak -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 18:36:38)

Ne vidim tiker pa cu ovako napamet, ne znam sta ste uveli od namirnica
Kad kuvas mesnu kasicu mozes da stavis malo praziluka pa onda to sa mesom i povrcem dinstas na maslinovom ulju. Pocni i da uvodis zacine, persun, majkina dusica da bude ukusnije :)
I ako nista ne pomogne stavi kasicicu pavlake u rucak :)

dunja RR -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 18:51:29)

Kda se uvode začini, jel isto sve po par dana uvoditi ujutru, mislim u kašicu? Majčina dušica sveža se uvodi?

big mum -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 19:16:44)

Ja sam svojim klincima počela uvoditi začine oko 7.mj.Sjećam se da sam stavljala cimet u rendanu jabuku i griz na vodi,mladi sir(domaći od sveki) u breskve oko 8mj.Za majčinu dušicu ne znam nisam je davala.

mama krava -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 19:39:44)

Cimet možeš odmah od 6,mes (vidi da nadješ cejlonski -skuplji je ali kako se malo koristi neije strašno i imaš ga u DM), a ostalo zacinsko bilje od godinu dana, možda peršun možeš od 10,mes npr...

milicicak -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 19:58:56)

Persun moze od punih 6 meseci, ja sam majkinu dusicu, ruzmarin i kalijumovu so uvela sa punih 9.

dunja RR -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.1.2015 22:41:06)

Hvala devojke, šta bih ja bez vas [sm=smiley31.gif]

Klarita -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.1.2015 0:32:15)

Ciklama[sm=smiley36.gif] ne brini draga, nije d kuvarice, jer da je tako moja deca ne bi jela nista, jer gore kuvarice od mene nema sigurno[sm=smiley36.gif]
N jede i kupovne i domace, vise kupovne...danas sam mu npr stavila prvi put crni luk u kasicu i pojeo je sve, a obicno se grozi od domacih kasica[sm=zmeden.gif] tako da, zaciniiiii, here i am[sm=smiley36.gif] nisam imala pojma ni za cimet da moze tako rano...a, persun sam mu stavila prvi put pre jedno mesec dana i isto je smazao home made kasicu.

mila83 -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 8:04:00)

Ja sam svakako za domace kasice, kupovne jedino ako idemo na duzi put pa da ne razmisljam hoce li se pokvariti. i zdravije i ekonomicnije i lepseg ukusa...ma sve je bolje od kupovnih!

veselicaa -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 9:58:34)

Definitivno prednost dajem domacim,danas pored svih aparata koje imamo u kuhinji,pravljenje istih moze biti pravo uzivanje.Ali naravno koristila sam i gotove,pogotovo kada smo isli negde.

adulence -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 10:00:31)

uzivala sam da joj pravim,ali sam isto tako i kupovala gotove koje je isto volela...

degu -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 10:01:30)

Meni T neće kupovne uopšte. Jedino kad nemam organskih jabuka i ono što nemam od voća pomešam sa kuvanom kašicom i tako prođe, a sama kupovna kašica ne ide nikako [sm=smiley1.gif]

milicicak -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 10:15:01)

IZVORNA PORUKA: degu

Meni T neće kupovne uopšte. Jedino kad nemam organskih jabuka i ono što nemam od voća pomešam sa kuvanom kašicom i tako prođe, a sama kupovna kašica ne ide nikako [sm=smiley1.gif]

Ni mini buba nije htela :) doduse, ja sam joj nudila samo vocne al sve jedno nije htela da ih jede.

degu -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 10:17:56)

I ja samo voćne nudim, to što nemam u zamrzivaču, al nikako joj se ne sviđaju, a meni su baš ukusne [sm=smiley36.gif]

veselicaa -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 10:37:25)

Moras da pronadjes ukus koji ce joj se dopasti,moje su na primer volele vocne ali samo pojedine i bas one koje su meni bile najukusnije one nisu htele.

degu -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.3.2015 10:44:41)

to su sve jaki ukusi za nju, isto tako sto bljutavije napravim ona bolje jede. Ne voli ni slatko ni kiselo a kupovne bas imaju prilicno intezivan ukus,pogotovo jabuka.

MakiJ -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.5.2015 10:44:53)

domace je bolje ali ako idemo negde kupim da ima u torbi. samo cekam sveze voce bice lakse

branki* -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.7.2015 8:21:28)

do sad sam boki davala uvek kupovne vocne ili pahuljice za veceru..evo sad upravo kuvam jabuku i rizu,pa da vidim da li ce jesti...

vikiveki -> RE: Kupovne ili domace kasice (5.7.2015 19:41:17)

Ja sam samo prvom detetu kupovala kašice,ostalima sam pravila domaće

wivern -> RE: Kupovne ili domace kasice (6.7.2015 9:27:19)

Sta god, samo da jede [sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Kupovne ili domace kasice (7.7.2015 8:04:59)

Slazem se, Wiv[sm=smiley36.gif]...i mi smo usle u tu fazu...

vikiveki -> RE: Kupovne ili domace kasice (7.7.2015 8:10:43)

Mojima je omiljena domaća kašica bila ona sa kuvanim belim mesom i krompirom,naravno malo propasiranim.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>