Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: Dve_srece_najvece_ IZVORNA PORUKA: Mama.Veki IZVORNA PORUKA: Lilla Kad smo kod toga sta je zdravo a sta ne, moram nesto da vam "ispricam", od tada imam nocnu moru kad kupujem voce i povrce. Prica mi dajdza (ujak) da je testirao paradajz, drzao ga na stolu 3 mjeseca a da nije istruhnuo. On je inace hemicar pa mu svasta pada na um. Vremenom je poceo da se susi ali ne truhne... Covjece, 3 mjeseca, cim su ga nafixali to samo Bog zna. I to dajemo djeci. Toliko o zdravom vocu i povrcu. Da, slazem se, gledam koliko je moguce da nadjem onako ruzne na oko paradajze ali i to slabo. Eventualno nadjemo nekog coveka sa sela sto stalno donosi svoj paradajz pa se tako snalazimo. Cim vidite nesto veliko, glatko , sjajno, bez ijedne crne tackice, znajte da je nafiksano necim vestackim. To je moja teorija. A sto se tice mesa u kupovnim kasicama, ipak smatram da je to mala kolicina. Neznam. Kad mu pravim domace ja stavim vise. Ne slazem se sa boldovanim. Mi proizvodim paradajz, uberemo sve zrelo, pa sortiramo, prva klasa je taj "savrsen", druga klasa sa nekim sitnim greskicama, a trecu klasu odmah seckamo i kuvamo jer nije lep na oko.... Nas paradajz je hibrid, dobija samo prehranu mineralima, i prskanje protiv gamadi. Svaka cast izuzecima Na ovim prostorima gde ja zivim, bukvalno je ovako. Ogroman, lep, sjajan paradajz i obavezno plastican unutra. Ni soka, ni ukusa. Samo nafiksan da sto pre spolja poraste ili kako vec. Steta. Ne da nema uslova, ali eto drzava slabo subvencionira (mora neko da bude kriv jel da , ko drugi ako ne drzava), tako da vecina je uvozna, to nam i sami prodavci kazu. Osim naravno , nadje se neko ko donosi sa sela, ali te moras procepkati i daleko su od toga da izgledaju toliko sjajno. Mislim izgledaju zdravo i dobro, ali daleko od takvog "savrsenog". Ovde (u Mk) ima veliki izbor Hipp, Alete i Bebivita kasica. Nesto Frutek ali te su samo vocne. Hippove kasice sve sadrze pirincani skrob i Bebivita, a Alete ne znam, nisam cak ni razmisljala o tome, posto sam uglavnom kupovala Hipp i bebivita. Bas ste me sad potikli da vidim.
|