marija17
|
sve kasice po novom MORAJU da budu napravljene od voca,povrca,mesa,zitarica,organskog porekla. ja sam u zemunu,usla sam u 2 prodavnice lili-ja,svesu zamenili sa organskim kasicama,kaze gospodja morace i ad mleko da prave organskog porekla,na svim cerajlijama je znak za organsko,na pijaci samo specijalne tezge imaju oznaku organsko poreklo,sestougao u kome pise BIO. niko ni na jednoj tezgi nesme da prodaje bilo sta i da kaze da je organsko,osim ako ima dozvolu za to i mora da je obelezen.na kalenic pijaci ima tezga. ja gledala emisiju pre par dana na 1rts,nije nas emisija,izmedju ostalog bio je i za organsku hranu,i kazu da nije dokazano da je organaska hrana,hranljivija,zdravija (jer neorgan hranu prskaju sa jako malo pesticida-u sta ja neverujem,bar na ovim prostorima). ja sam za organsku hranu! komsija mi drzi tezgu na pijaci,ja ga bas pitala,kaze svi do jednog kupe na kvantasu i preprodaju,nikako se neisplati da proizvodzaci prodaju na tezgicama,oni prodaju na kvantasu na veliko,a ostali preprodaju,a sto se mesara tice,moji su drzali mesaru,ja radila u njoj,niko ne zna kolko je meso `staro`,iz klanice ide u hladnjacu,iz hladnjace u kaapnicu i opet u hladnjacu,to nije nista novo i netreba se s tim opterecivati,po meni najbolja varijanta,kupis svinju ili pola teleta ili pola juneta,tamo gde ga kupis ti zakolju srede i stavis u zamrziva svoj,em je jeftinije,em zas koliko ti je dugo u zamrzivacu.to je samo moje licno misljenje.
< Poruku je uredio marija17 -- 11.2.2010 1:07:57 >
|