RE: Higijena dečakove piše... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

isidora88 -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 8:29:18)

Ne znam zasto je nehumano ako se radi nezno i bebu ne boli. I muzevi kad se kupaju prevlace kozu zbog osnovne higijene. Meni je neshvatljivo da nwko savetuje da se ne pere i ispod koze. Mogu da shvatim jedino da neko povlaci detetu kozu na silu pa popuca koza i onda dodje do infekcije, ali verujem da niko to ne radi namerno. A vecina obih koji ne prevlacw kozu zavrse na kraju kod horurga kad dete poraste ili imaju urinarne inf. Mi hvala bogu nikad nista, kuc, kuc[sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 8:32:44)

IZVORNA PORUKA: isidora88

Ne znam zasto je nehumano ako se radi nezno i bebu ne boli. I muzevi kad se kupaju prevlace kozu zbog osnovne higijene. Meni je neshvatljivo da nwko savetuje da se ne pere i ispod koze. Mogu da shvatim jedino da neko povlaci detetu kozu na silu pa popuca koza i onda dodje do infekcije, ali verujem da niko to ne radi namerno. A vecina obih koji ne prevlacw kozu zavrse na kraju kod horurga kad dete poraste ili imaju urinarne inf.

Ovo je i meni neshvatljivo, pogotovo pedijatri kad savetuju da se nista ne dira do ne znam ni ja kog meseca [sm=zmeden.gif] Mali nezno koliko moze.
E sad mozda su neke mame previse nezne [sm=jezicek.gif] da tako kazem pa savetuju malo jace da bi se ipak prevuklo.

bebilule -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 8:50:18)

E ja stvarno ne znam sta da radim. Jedan dr kaze jedno, drugi opet nesto drugo. I oko ovoga nikako da se dogovore. Ok, ja je povucem posle kupanja, par puta sedmicno ocistim bornom i to je to. Koliko sad sa godinu dana treba da je povucem i do kada treba da se skroz prevuce? Mi nismo cini mo se ni blizu.

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 9:08:16)

Koliko sam citala to je vec trebalo da se prevuce, mada se tolerise do 3 god.
Mi imamo 5 meseci a vec se nazire,

bebilule -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 12:32:32)

Ma Anck, nazire se i nama. Bas je tesko opisati, a? [sm=smiley36.gif]. Kada navucem kozicu, vidi se lijepo taj gornji dio. Ali mislim da treba dosta vise, otkud znam u klinac...

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 12:36:24)

Boli me glava od ove teme [sm=smiley36.gif]
Znam samo da mm mama nije dirala nista pa je na kraju moralo hiruski da mu to sredjuju. Ne bih bas da dodjemo do toga. Ja mu svaki dan navucem pa valjda ce se prevuci uskoro.

choopa choops -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 14:48:11)

I ja samM prilikom svakog kupanja povukla dokle može. Znači ne da ga zaboli nego malo samo zategnem. Sad kad se kupa, on sam povuče a ja samo vodom isperem. Njemu je jedan dio još malo slijepljen, ali računam da će to sam kad počne da se igra tu i tamo [sm=smiley36.gif]

Animsaj9 -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 15:48:22)

i mi prevlacimo dokle ide, znaci nista ne silim, ali je nas pedijatar rekla slobodno da mogu grubljje. Ona kaze tolerise se do godine i da treba onda da se prevuce

jocajaca -> RE: Higijena dečakove piše... (19.10.2016 17:15:45)

Uh ovo me bas mucilo, nisam se nikako snalazila, svaki dan sam za vrijeme kupanja po malo pokusavala i kad je imao mlo vise.od 3 mjeseca prosyo se jednu vece ona ozica otvori i ja prevucem. Sad svaku vece kad se kupamo prevucem i operem.

Animsaj9 -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 21:28:59)

Svako vece smo je prevlacili koliko moze , i veceras isto tako , kako sam prevukla ukaza se glavic samo s jedne strane , al on je toliko jako vrisnuo i poceo da place da se zacenio , ja sam samo refleksno vratila kozicu nazad , i kazem muzu jesam ja to dobro videla ili se prevuklo samo sa jedne strane [sm=zmeden.gif]....mi tu dok smo ga smirili , dala mu dudu , kopka mene da ja to ponovo vidim , ja ponovo prevucem , on poceo da place jadnicak , i koliko smo oboje videli samo je izasao sa jedne strane ...nisam htela nista da diram , vec je bio dremovan i sav crven u licu od placa ? Jel nekome se slicno desilo ...[sm=zmeden.gif]

Maraj -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 21:36:18)

Animsaj , ja mu ne bi vise dirala. Stvarno mislim da je ovo pomidarstvo. Ko je ranije sinovima prevlacio kozicu. Meni je ovo stvarno nehumano.
Mi smo.mazali didermalom. Didermal omeksava kozicu. Ne znam.sta drugo da ti kazem. Nek sami tm proveri jesi li je lepo vratila , da ga ne pecka dok piski. Ja ne bi dirala vise. Bar neko vreme

emicaa -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 21:36:30)

Anim kao sto i napisah nisam strucna,javice se vec neko iskusniji od mene [sm=smiley1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 21:43:32)

Animsaj, verovatno se bilo malo zalepilo, pa ga je to zabolelo dok ste prevlacili. Ako ovih dana primetis da moze samo sa jedne strane da se prevuce, otidjite kod dr.
Mi smo to rešili tako sto je muz malo jace prevukao, ali kazu da ne treba tako.

Animsaj9 -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 22:15:15)

pa videcemo sta ce biti sutra uvece na kupanju , joj jadnicak kako mi ga je bilo zao , on je ostao bez daha [sm=smiley19.gif]...

E Maraj , vratila sam mi lepo ,kozicu ...kazem ja muzu jaooo jel to tako treba [sm=smiley3.gif], kaze on nemam pojma , bio sam mali , pa reko jel imam ja kikana u ovoj kuci ili ti ?[sm=zmeden2.gif]..kaze pa ti milice [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 22:24:34)

A ha ha animsaj [sm=smiley36.gif] sou program
ne znam , meni isto strasno to prevlacenje , jos kad treba da vratim kozicu...ma idi...
mi smo uz pomoc didermala uspeli skroz kozicu da prevucemo.kada je L imao par meseci ali nam je hirurg u Tirsovoj maglasio da se to ne dira do 3.godine i da ne slusam pedijatra (jer misu strucmi za tu temu) i mi smo batalili. Od proletos ne prevlacimo.kozicu L i bas sam "mirna" sto se toga tice. Imala am.utisak da ga mucim kad to radim.bas sam se osecala lose

Ed83 -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 22:35:21)

Nama je pedijatar rekao da nista ne diramo, da je normalno da je kozica i do 7. godine zalepljena i da ce oni to sami prevuci kad pocnu sami da diraju pisu.

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 23:02:44)

Ja to posle svakog kupanja vrlo lagano koliko ide ide. Malo mi je ne higijenski da se tu nista ne dira, pa moram ga oprati. V vec dosta viri , nikad nisam silila.
Anim ako se upali mazi Gentamicinom i brzo ce proci.

isidora88 -> RE: Higijena dečakove piše... (10.12.2016 23:43:10)

Ne vidim zasto je mucenje, bebu ne sme to da boli, ako boki znaci da ste bili grublji. Moja deca nikad nisu pravila problem, uvek smo po malo prevlacili, i to im se svidja, bar se moji smeju[sm=smiley36.gif]
I vasi muzevi povlace dok se kupaju i sigurno im nije mucenje kad to rade[sm=jezicek.gif]

Animsaj9 -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 8:08:58)

Pa i ja sam lagano, ali verovatno kad se prvi put prevuce im smeta, zato je i plakao.Nismo nista dirali jutros, nije crveno, al nije ni sinoc bilo

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 8:11:14)

Prvi put? Do sad niste nista dirali?

Animsaj9 -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 8:15:04)

jesmo Anck koliko ide, al sam mislila prvi put kad glavic izadje, verovatno ih zaboli.
nisam se lepo izrazila

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 8:18:39)

Uh ne znam misljenja se toliko razlikuju da covek nije pametan, I V je doktorka jednom naglo prevukla, kao tako treba. Nije ga bolelo ali je bilo crveno sura.

vocicana -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 8:18:55)

Moj dr sa urologije je rekao moe, samo koliko moze, ja sam ga jednom cimnula, ali nije zaplakao, od tada se jedna strana vise svlaci, bilo je i malo modro, ali se za nekoliko dana povuklo. Sada prilikom kupanja malo samo prevucem, do prve godine je bitno da moze bar do pola glavica da se svuce kozica, ne bi zaista volela da izlazem dete stresu i idem lekaru, da vristi i ima traumu. Isidora je u pravu, iskusna je, radis sve super i svaki savet koji si mi dala zlata vredi. Anim verovatno ga je nesto zabolelo, polako sada, svako vece dok je potpoljen u toplu vodu, samo lagano, nemoj se nista brinuti, sve se da resiti.

Maraj -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 8:21:58)

Pa ne znam...pitajte svojke svekrve , majke , bake , da li su one svojim sinovima prevlacile. To je sad postalo pomodarstvo. Ne vidim da je njihovim sinovima otpao , sto mu nisu prevlacile

branki* -> RE: Higijena dečakove piše... (11.12.2016 20:55:56)

Moja mama je mm bratu prevlacila,on je 85 godiste.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>