RE: Higijena dečakove piše... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

amelia -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 17:22:53)

Ja se ovim ne bakcem niti imam smelosti prosto ne mogu strah me [sm=smiley36.gif] mm kad je tu kad ga kupamo povuce mu a ja i ne negledam sva se jezim ko da je bog zna sta [sm=smiley1.gif]

mila83 -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 19:04:13)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Mi sada L prevlacimo 2-3 puta mesecno. Inace prevlacimo skroz. Dr nam rekla da kupimo didermal i da mazemo. Valjda je to omeksalo kozicu .. Sada se prevlaci skroz

Sad me podseti Maraj,i mi smo na pocetku malo mazali Didermal.

Sanjalicaaa -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 20:27:53)

Maraj, super ste vi to vec sad prevukli. Mi smo G mazali didermal i jos nismo prevukli a ima 2 godine.

Maraj -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 20:47:30)

Jesmo sanjice. Mazali smo mozda 2 nedelje. Onda je dosla dr i kad je prevukla - skroz je presao. Od tad par puta mesecno mm prevuce posle kupanja.
Ustvari mi na poxetku nismo ni znali kako se prevlaci. Mislim da je to problem kod vecine roditelja. Piša se prevlaci od korena. Ne od vrha. A mi smo od vrha prevlacili. Dakle , krenite od korena pise i polako prevlacite

isidora88 -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:39:10)

Mi prevlacimo pisu i bebcu i skroz smo prevukli, mada meni je strasno kad mu onako ispadne, sve mislim da ga boli, a on se lopuza mala smeje[sm=smiley36.gif]
I meni je nezgodno da prevlacim pa to uglavnom radi mm jer se ja pomucim, sve se nbojim da ne povucem jako, mm ima vise osecaja od mene[sm=jezicek.gif]

vikiveki -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:44:20)

Ja sam starijem sinu kasnije počela da prevlačim pa mu je kasnije i prešla, a mlađem sam od početka prevlačila i vrlo brzo mu je kožica skroz prešla,mislim da nije imao ni 5 meseci kada sam mogla skroz da prevučem

branki* -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:45:26)

Nas drugar,inace vrsnjak mog B je bas juce operisao ,recnuli mu kozicu,kazu moralo tako.ja mom isto nisam jos prevukla u celosti.

vikiveki -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:50:20)

Ima pedijatara koji savetuju da se ta kožica ne sme prevlačiti,pa posle kada dečaci nemogu da prevuku onda rade operacije.Meni je moj pedijatar rekao da slobodno prevlačim i mislim da je to sasvim ok,jer većina dečaka se i sama igraju i prevlače ih sami.

Maraj -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:51:11)

Jao branki i nasem komsiji. Toliko je plakao ...uzas jedan
.jadnicak nije piski duuugo posle toga. Jedva ga nagovorili taj dan da piski

branki* -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:57:14)

Ma i ovaj isto,dali su mu anesteziju skroz,ali se bas drao,drao posle[sm=smiley13.gif]bzv.
Izgleda da je ipak bolje povlaciti,nego ne povlaciti bez obzira sto neki dr kazu da se nista ne dira.

mila83 -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 21:57:56)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Ima pedijatara koji savetuju da se ta kožica ne sme prevlačiti,pa posle kada dečaci nemogu da prevuku onda rade operacije.Meni je moj pedijatar rekao da slobodno prevlačim i mislim da je to sasvim ok,jer većina dečaka se i sama igraju i prevlače ih sami.

Slazem se Viki..da se ne ponavljam,i mi smo sa nepunih 5 meseci to uradili,po savetu pedijatrice... i do sada je sve ok. Znam dosta decaka od prijatelja ili poznanika,koji su sa 5 ili 6 godina isli na te operacije.I bas im bude traumaticno iskustvo.

vikiveki -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 22:46:23)

Ja svim poznanicima savetujem da na vreme počnu sa prevlačenjem jer svi koji nisu prevlačili posle su išli na te operacije. Bolje je sprečiti nego lečiti.

dijana1* -> RE: Higijena dečakove piše... (24.5.2016 23:02:21)

Urosu su u bolnici skroz prevukli i ja mu sada navucem kozicu skroz i isperem sa acidi boricidi i ocistim. Nista ga ne boli. Moram redovno da cistim zbog eserihije.

isidora88 -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 3:13:41)

Ja uopste ne znam zasto se ne preporucuje da se povlaci pisa, nekako mi nije higijenski da se ne povlaci pisa pa posle silni problemi sa urinarnim infekcijama, mora da se ide kod dr da prevlace na silu...nekako mi dodje to neprevlacenje isto kao i kad bi se devojcice prale samo oko.
I zaista niam cula da je ijedno detr imalo problem zbog prevlacenja dok sunogobrojni oni koji problem ako to ne rade.

serpica -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 7:23:29)

Meni su rekli da se ne prevlaci jer moze da se desi da kozica ostane gore tj da se ne vrati i da tako moze da dodje do vece infekcije... rekli su mi da se do 4.god nista ne dira da se odrzava higijena vodom... ja povremeno samo malo prevucem i nista vise.

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 8:01:54)

Slazem se sa Isidorom, nekako mi nema logike, nije mi prvo higijenski a za ostalo znam da je mm imao hirusku intervenciju kad je bio mali jer nije nista dirano.

isidora88 -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 8:16:53)

Joj tek sad vidim kako brljavim sa slovima, ali novu sam slogirana[sm=smiley36.gif]
Serpi ne moze kozica ostati gore, ja uvek po malcice povlacim dok vrh sam neniskoci, i lako se vraca kozica.

serpica -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 8:34:20)

Ma znam ali mi dr reko jos pre godinu dana da moze da se desi da ostane gore ako se prevlaci prerano..i ja po malo povlacim kad se kupamo ali ne izlazi celo[sm=zmeden.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 8:51:20)

Nemoj nista siliti koliko sam ja shvatila na pocetku ni ne moze celo, nego povremenim povlacenjem, dva tri puta nedeljno s vremenom ce se prevuci do kraja.

Sanjalicaaa -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 9:01:37)

Jaoj, tolkte muke oko pise. Ne bih volela da idemo na tu "operaciju" ali vec stizemo taj neki uzrast gde kazu da bi trebalo da se prevuce skroz. Ja se sve nadam da ce i on sam doprineti tome koliko ga drnda.

A ovom malom, ne znam sta da radim. Pitacu na sledecoj kontroli. Njemu se nista ne odlepljuje, sve do vrha je zatvoreno. Par puta na pocetku kada sam mu povlacila kozica mu je pukla malo, i dr mi je rekla samo malo da povucem i to je to. Ali evo 6 meseci nista nismo prevukli [sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 10:38:26)

Sanjalice, nema potrebe da brineš, to se toleriše do 4. godine pa možda i kasnije, zavisi od procene lekara.

isidora88 -> RE: Higijena dečakove piše... (25.5.2016 11:28:11)

Alekseju je dr na kontroli sa 2 meseca prevukla skroz, tj. sam je izvirio kad je ona malo povukla[sm=smiley36.gif] nista se nije crvenelo, niti ga je bolelo, on se smeje kad mu se dira pisa [sm=jezicek.gif]

superm -> RE: Higijena dečakove piše... (13.6.2016 17:13:05)

Šta ako dečak ima fimozu? Vaša iskustva, please!

choopa choops -> RE: Higijena dečakove piše... (13.6.2016 18:23:34)

superm moj M nije imao, ali jeste sestrić, i operisao je sa malo više od godinu dana. Ne sjećam se koliko je tačno imao.

superm -> RE: Higijena dečakove piše... (13.6.2016 21:36:56)

Ih...nadam se da do toga neće doći...sve se nadam ima vremena da se to popravi

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>