JULIE
|
Uhhh...odmah da se razumemo,svoje roditelje i volim i cenim pogotovo sada kada sam i ja roditelj vise cenim mamu.ALI,stagod da sam radila u zivotu,koliko god se trudila nista nije bilo dovoljno da zadivim svoju mamu.Imam stariju sestru i mladjeg brata,sestru su uvek uzimali za ozbiljno jer je starija,brat je musko a ja kao srednje dete...ne znam,uvek su gledali na mene kao na neko detence koje hoce da privuce paznju sto jeste istina,ali na pravi nacin da je privucem.Sestra je sa njom mogla da prica o svemu,momcima,skoli,mama joj je kupovala stvari,sminku koliko je samo para sakrila od plate da tata ne zna da bi njoj kupila nesto,a sto me jako boli krila je i od mene..Kad sam se ja upoznala sa mm,krenula sam sa njom da pricam o kontracepciji da bi ona samo prekornim pogledom pitala sta ce tebi to,zasto se raspitujes o tome,a imala sam 17godina.Verujte da mi nije dala 500din da bar na pijaci kupim sebi ves,da pristojno izgledam pred tim momkom...Kad je saznala za sestrinu trudnocu zagrlila je i plakala sa njom sat vremena od srece a za moju trudnocu je rekla samo znala sam,iako se sestra udala ranije nego ja.Uvek sam je razumela,tata mi je u dusi dobar covek,ali zbog problema u detinjstvu nikada nije voleo da radi te je samim tim imao punu podrsku moje bake,ali samo moralnu a oko finansija se ceo zivot najvise trudila mama.Crncila je mnogo,provela besane noci na stepenicama decijeg odeljenja na kojem sam cesto lezala kao mala zbog problema sa plucima...Sve to stoji i uvek sam joj to priznavala,ali verujte da se ne secam da mi je ikad rekla cero,volim te...U glavi mi odzvanjaju njene kletve kad god nesto zgresim,verujte da ne zelite da cujete te kletve...Ja sam posle njih plakala a ona je samo govorila da je to nasledila od njene tetke i da cak i ne zna sta pojedine znace,a kako sam se ja osecala...Ima toga jooos ali necu vise da vas smaram.Zao mi je sto nikada nismo nasle zajednicki jezik,ali sad kad sam i ja mama shvatam koliko bih bila srecna da imam cerku kao sto sam ja,zasto moja mama to nije videla?!I jos nesto,zaklela sam se sebi da nikad necu prokleti svoju decu,ni u afektu,rekla sam mm da ako ikad to uradim da me zgazi od batina.Sad vidim koliko volim svog sina toliko volim i ovog u stomaku,ako ikada budem primetila razliku u mojim osecanijma medju njima,a znam da necu,nikada je necu ispoljavati i jos manje dozvoliti da je jedan od njih oseti...
|