RE: Trudnički meni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Ishrana trudnice

Poruka

Anoniman -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 12:44:04)

Jabukice odlično što ne jedeš hleb! I ja ću ga sigurno izbaciti ili smanjiti  na minimum.Da li su ječmene, ovsene i ražene pahuljice ok kad neko ima malo viši šećer nego što u trudnoći sme? Kako to spremate? Prelijete zagejnim mlekom?

jabukica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 14:09:44)

Ja od pahuljica najviše volim ovsene, ili ih skuvam tako što ubacim tri supene kašike u 200 ml vode pa napravim kašu (u nju možeš ubaciti i seckanu jabuku ili izgnječenu bananu pa ukuvati sa njima, ili ako više želiš probaj sa mlekom, exsperimentiši kako ti je volja), ili ih umešam sa jogurtom i seckanim voćem pa napravim musli, par jutara sam probala da stavim i par kafenih kašičica u nes kafu 3u1, jako su dobre i za tvrdu stolicu, a juče sam nabavila i ovsene mekinje, suve šljive i smokve pa sam sinoć bila natopila dve šljive i jednu smokvu u vodu, ujutro to pomešala sa 4 kafene kašičice ovsenih mekinja, i to je kod mene bilo dobro za tvrdu stolicu, jer mi se odnedavno pojavio i taj problem, što se često dešava u trudnoći.

Što se šećera tiče moj je dosad na ispitivanjima krvi bio niži, u 12-toj nedelji 4,3 ,  dok je u 20-toj bio 3,9. Inače krv se za ispitivanje šećera vadi na prazan stomak, ja inače kad ne vadim krv, čim ustanem stavim nešto u usta, tako da mi to ne predstavlja problem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Anoniman -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 17:58:10)

Hvala na savetima! Pokušaću! Već danas sam jela kuvanu pšenicu a za ručak samo jedno parče tosta od crnog hleba, supu, krmenadlu i maslinke. To mi je ukupno bila trća kriška hleba, a one prve dve sam pojela za doručak sa paštetom! Sad ću pojesti bananu i do uveče će piti samo jogurt i jesti neke pločice od lana. Sutra ću ponoviti test šećera(naravno na prazan stomak) i podeliću sa vama rezultate, tek da vidimo da li je toliki problem bio u hrani ili šta već!
Veliki pozdrav

bea83 -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 18:01:03)

IZVORNA PORUKA: Lola 56

Zdravo drugari! Vidim ovde dosta poznatih! Pozdravljam vas sve!
Danas sam dobila rezultate krvi i šećer mi je povišen! 6.1! Da li imate neki savet Pročitaću i vaše postove, ali bi mi značilo da mi se javi neko ko "kuburi" sa šećerom-da vidim šta kod vas pomaže!
HVALA!

Lola ako želiš poslaću ti na PP celonedeljni jelovnik koji su meni dali u Narodnom Frontu pošto mi je povišen šećer[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image] 

bea83 -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 18:03:20)

Inače, meni je šećer uvek na običnoj analizi krvi uvek na donjoj granici 3.9[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

smeskicTB -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 18:53:32)

beice, zaista neverovatno! da ti beba nije naprednija ne bi radila test na secer.

meni je secer pre trudnoce uvek bio oko 5 i malko vise..ali je od pre trudnoce smanjen-oko 3,7

Lola, beica ce ti poslati meni..ja imam neki okvirni sto mi je prijateljica slala, jer sam zelela da vidim sto zbog svoje ishrane, sto zbog kumine..

poenta je u ravnomernim obrocima. ima i hleba, ali integralnog..puno barenog povrca i mesa.

15.12.
pre dorucka suve kasjije i sljive i mandarine
D: parce hleba sa zdrebecom suvim mesom
U: galete
R: buranija i snicla zdrebeca i cvekla+parce hleba
U: cedevita
V: cvarci..njaaaaaaaaaaam![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

peca -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 18:58:50)

Ja sam par dana u fazi pecenih paprika i paradajza [sm=jezicek.gif]

KOja li je sledeca faza ne zna se, ja sam fazna zenska [sm=jezicek.gif]

anuksunamun -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 19:06:31)

IZVORNA PORUKA: Lola 56

Jabukice odlično što ne jedeš hleb! I ja ću ga sigurno izbaciti ili smanjiti  na minimum.Da li su ječmene, ovsene i ražene pahuljice ok kad neko ima malo viši šećer nego što u trudnoći sme? Kako to spremate? Prelijete zagejnim mlekom?

hleb ne izbacujte zbog vlakana i vitamina B...zitarice su isto tako odlicne(mozda i bolje )ali hleb ima svoju funkciju,naravno kada se umereno jede

bea83 -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 19:12:40)

U ovom mom režimu nema žitarica uopšte(jedino ima kornfleks i integralni pirinač) ali hleba ima poprilično,bar tri puta dnevno, naravno integralnog

jabukica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 20:08:03)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun
hleb ne izbacujte zbog vlakana i vitamina B...zitarice su isto tako odlicne(mozda i bolje )ali hleb ima svoju funkciju,naravno kada se umereno jede

Hleb nisam jela ni pre trudnoce, a ni dosad u trudnoci, krvna slika mi je odlicna, ne vidim razlog zasto bih ga sad pocela jesti.

Inica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 20:11:44)

I moje misljenje je da ne treba izbacivati hleb.. Samo 6 paziti na kolicinu, i to je to..
Danasnji meni:
-cicvara sa 2 kasicice pavlake, jogurt
-nes, par suvih sljiva
-bele semenke, malo kremica
-bambi-mala crna cokoladica
-kuvana junetina, sargarepica, 2kk pavlake, jogurt, parce tonus hleba

bea83 -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 20:47:34)

Ja počela kao da se pridržavam jelovnika ali kombinujem iz različitih dana različite obroke jer nema šanse da stojim pored šporeta i kuvam svaki dan drugu supu ili da pečem različito meso za ručak i večeru, mislim da je to baš nerealno...I naravno nema šanse da pojedem tu količinu koju su mi zadali pa jedan obrok podelim na dva...
- 3,4 kašike kornfleksa i pola šolje jogurta
- banana
- dinstana junetina (jedna poveća šnicla otprilike 150g) i jedan kuvani krompir, parče mladog sira, jedna integralna kajzerica - pola mi je ručak, pola mi je večera
- jabuka
- kao trebala bih i da pojedem kiselo mleko i parče crnog hleba pred spavanje ali to ćemo još da vidimo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

anuksunamun -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 21:48:42)

Jabukice ja samo zelim da kazem da je zdrava ishrana sa 65 %unosa ugljenih hidrata,25% proteina i 10%masti dnevno,pa ko kako hoce..a b vitamin je jako vazan... Cornflakes je najOtrovniji procesovani dorucak koji covek moze da spravi, ne racunajuci mesne nareske i srodnu industrijsku hranu.

jabukica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 22:27:36)

anuk, izvini, a gde si ti u mom jelovniku videla cornfleks i mesne nareske, a ugljene hidrate unosim i kroz povrce, voce i zitarice (a to je sigurno nekih 60-70%). B vitamini se ne nalaze samo u hlebu, ima ih i u zitaricama, mesu, povrcu i drugoj hrani. Iskreno, trudim se da jedem sto zdravije mogu, i mislim da su vecina integralnih i razenih hlebova farbani, tako da oni ne sadrze bas mnogo vitamina.

15.12.2011.

pre dorucka: 2 kivija, 1 iseckana suva smokva i 2 suve sljive natopljene prethodno vece i 4 k.k. ovsenih mekinja, pecena bundeva
dorucak: belo meso, 2 supene kasike ruske salate, malo ella sira i jogurt sa probiotskom kulturom
uzina: 2 mandarine i pola jabuke
rucak: sataras i parce belog mesa, pola jabuke
uzina: 1 jabuka i 1 narandza
vecera: musli (jabuka, 4 k.k. ovsenih pahuljica, jogurt), 2 kivija

Inica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 22:46:11)

za Cornflex znam da moze da sadrzi dosta secera, al mislim da postoje i wrste bez njega..
E sad, po nekoj logici ispada da nista nije zdravo.. Zbog tamo "necega".. Ili zbog toga kako je gajena, ili cuvana, ili spremana neka hrana/ namirnica. Mislim da je najbitnije biti umeren u svemu, i tô je to :) treba se zdravo hraniti, ali isto tako ne treba se previse opterecivati.

jabukica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 22:51:41)

Inice skroz si u pravu, ja sam davno rekla da kad bi gledali na to sta je zdravo sta ne, ne bi imali sta da jedemo. Umerenost je svakako najbitnija.

bea83 -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 22:55:54)

Ja sam unela zabunu sa kornfleksom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Ja sam ga doručkovala jer tako piše u bolničkoj dijeti za šećer koju sam dobila na odeljenju specijalizovanom za trudnički šećer, pa valjda su ti ljudi nešto učili u tim školama pa su sastavili takav meni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Ne mogu da se opterećujem više i preispitujem šta je zdravo i koliko čega ima u nečemu, pridržavam se onoga što su mi dali kao režim ishrane koliko mogu i to je dosta od mene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Inače ovaj moj kornfleks je bez šećera, meda i slično pa ako riknem neće valjda biti od njega[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Pre će biti od ovog juneta danas što sam ga pojela a na nos mi izlazi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Inica -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 23:09:26)

JuneEe. . Njam njam [sm=jezicek.gif] ha ha ha
a koji je to cornflex, posto ga volim da ga jedem, a i Ina ga tamani?

bea83 -> RE: Trudnički meni (15.12.2011 23:29:24)

E nemam pojma kupio mi mm na meru u zdravoj hrani i tražio bez šećera i meda (alergična sam) tako da mu dali ovaj, ako su oni slagali njega ja lažem vas[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

anuksunamun -> RE: Trudnički meni (16.12.2011 0:44:08)

Jabukiceeeee , govorim uopsteno o hrani aman, u cornflakesu nije problem secer nego EMULGATORI,tj razni aditivi i konzervansi,rekla sam isto tako,da su zitarice(celog zrna )bolji izbor b vitamina , i vlakana,a nije na odmet kupiti breadmaker i praviti hleb kod kuce ,od brasna kOje sami odaberete...ja sam samo htela da apelujem na corn flakes , nebitno je ko ga jede,i na vecinu procesovanih zitarica koje prodju tezak horor procesovanja, dakle kad god imate sansu kuvajte zitarice u celom zrnuuuuu.. Sta si se oma naljutila covece ,ja nam svima zelim najbolje zato ispisah sve.. Umerenost jeste kljuc

jabukica -> RE: Trudnički meni (16.12.2011 6:58:41)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun Sta si se oma naljutila covece ,ja nam svima zelim najbolje zato ispisah sve.. Umerenost jeste kljuc

Ma ok, ne ljutim se, nego godinama ne jedem hleb, i krvna slika mi je odlična, ništa mi ne fali. Teško je promeniti nečije navike. Inače imam malo drugačije stavove o ishrani. Skoro godinu dana sam bila na low carb-u, ali sam u trudnoći i nešto pre trudnoće ipak mnogo povećala unos ugljenih hidrata (voće i žitarice, povrće sam jela i na low carb). Inače od hlebova, mislim da je jedan od najboljih na našem tržištu tonus, tako da i ako bih ga počela jesti to bi verovatno bio tonus. Nije na odmet pogledati i blog lchf klik

minavb -> RE: Trudnički meni (16.12.2011 8:12:26)

Cornflakes jeste najgori izbor što se žitarica tiče, i zaista ne znam otkud u dijeti za trudnice sa povišenim šećerom. Ima veliki glikemijski indeks.
Takođe drage trudnice, nemojte kupovati žitarice na meru u zdravim hranama. U tim džakovima koji se dovezu ko zna odakle , i stoje ko zna gde i ko zna koliko, često mogu da se razviju plesni a one su jako opasne. Kupite lepo u marketima lepo upakovane i deklarisane pahuljice.

smeskicTB -> RE: Trudnički meni (16.12.2011 8:42:06)

ee, devojke, drago mi je da ste se sporazumele..sada procitah.doslo je do zabune;)
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

mi smo i pre trudnoce jako koristili zitarice..i bas u celom zrnu i zaista su jako zdrave..meni recimo b vitamin smeta kada ga unosim kroz suplemente, ali su mi zato zitarice jako pomogle. mama kuva ovas, jecam..ja volim i psenicu..a evo u trudnoci pored budneve cini mi se da mi one najvise pomazu.

danas, 17.12.
pre dorucka casa donat vode
D: kacamak..i tako mi se jede pavlakica ili jogut, ali ujutru mi izazove gorusicu..moracu da napravim projaricu-u nju stavim sir, jogurt..pa da nadoknadim:))
U: jabuke
R: buranija, zdrebeca snicala+cvekla+parce hleba
U: kuvana psenica
V: sendvic sa zdrebecim suvim mesom

Sesilija 83 -> RE: Trudnički meni (16.12.2011 9:43:38)

Jutro za juce
D/4 kasike zitarica sa malo mleka 3u1
U/pogacica,solja jogurta
R/Supa sa knedlama,pire krompir,pola pljeskavice,malo pavlake karfiol iz tursije
U/Mandarina 2 kom
V/Parce lisnate sa sirom i solja jogurta sa malo kecapa..... cisto da obojim obrok da noje sve bledo[sm=smiley36.gif]

jabukica -> RE: Trudnički meni (16.12.2011 14:18:19)

IZVORNA PORUKA: minavb
Takođe drage trudnice, nemojte kupovati žitarice na meru u zdravim hranama. U tim džakovima koji se dovezu ko zna odakle , i stoje ko zna gde i ko zna koliko, često mogu da se razviju plesni a one su jako opasne. Kupite lepo u marketima lepo upakovane i deklarisane pahuljice.

Mina skroz si u pravu, ja zato kupujem HAHNE ovsene pahuljice, dok nisam nasla HAHNE uzimala sam floridabel, a i ovsene mekinje su bile zapakovane (ne znam ko je proizvodjac, jer sam ih cim sam otvorila kesu prerucila u teglu, a kesu bacila.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>