dunja RR -> RE: Amniocenteza (30.1.2018 13:32:08)
|
Sa 38 godina sam rodila Savu, i pre VTO donela odluku da amnio neću raditi ni u jednom slučaju, i da ću roditi dete koje sam toliko čekala. Moj dr koji mi je vodio trudnoću i radio CR, savetovao mi je amnioo zbog godina i zbog VTO, moja dr endokrinolog takođe, oboje jako cenim i dalje idem kod njih. Ali što se tiče amnio rekla sam im da ne želim da je radim, i da je to samo moja odluka. Uradila sam dabl, otišla sa rezultatima u genetsko savetovalište, takva je procedura u Gradskoj bolnici u Bg, nas 40 su tog dana zakazali u savetovalištu. Ja mislim da sam bila najstarija. Unapred sam spremila govor o tome zašto neću na amnio. Pred kraj sam došla na red, i dr je rekao da ne savetuje amnio. Bila sam iznenađena, jer sam se spremila za drugi scenario, odnosno da ću ja njega ubeđivati da mi amnio ne treba. Pitah ga tada - zaista?? Ne savetujete mi amnio i pored 38 godina i rađene VTO? On, inače jedan od najcenjenijih dr u Gradskoj, rekao je to nisu indikacije za amnio, dabl vam je odličan, i nema potrebe za amnio.
|
|
|
|