mlada_mama -> RE: Amniocenteza? (21.5.2012 14:22:22)
|
Da podjelim svoje iskustvo i da kazem svoje misljenje, prije svega, u 12 nedelji radila sam EUZ, sutra dan i Double test, koji je pokazao sledece: Slobodna BETa: 0.32 MoM PAPP-A: 1.28 MoM nuhalni nabor 1.3mm u 12 nedelji, i velicina bebe 3.7mm u 12 nedelji... zatim... rizik prema starosnoj dobi: 1:910 (cut-off 1:250) rizik za down sindrom: 1:60138 (cut-off 1:250) rizik za edwards-ov i patau-ov sindrom: 1:37142 (cut-off 1:250) odnijela sam ovaj nalaz svojoj doktorici ginekologu, koja mi je preporucila da zbog rizik za edwards-ov i patau-ov sindrom: 1:37142 (cut-off 1:250) odem kod geneticara i da mi on kaze da li mi treba amniocenteza...isti dan otisla sam kod geneticara, koji mi kaze da sam prije svega mlada (21 godina ja, muz 23 godine), u uzoj i siroj porodici niko nema nikakve bolesti, prva trudnoca mi je, bez abortusa i porodjaja, zdrava sam, nemam bolove u trudnoci, beba je na uzv normalna, i tvrdi, citiram: ,,Mozes uraditi amniocentezu, a i nemoras, po meni, mozda bi mogla, cisto zbog bete, koja ti je na donjoj granici i recite vi meni, ko bi po ovom svemu uradio AC, ja nisam, jer ne mogu da vjerujem da 2 doktora tvrde dve razlicite stvari, i da mi ona tako ladno kaze, mozes i ne moras, nije rekla : pa nalazi su takvi da bi trebala... Odlucila sam da ne rizikujem svoju trudnocu koja je zeljena vec godinu dana, i da stavim na rizik 1:37000 pa da vidim sta mi je Bog dao...
|
|
|
|